europ_asistance_2024



Řecko 6/2010 - Pelopones

Netrvalo ani dlouho, abychom s Vlastíkem vymysleli, kam se pojede v létě loňského roku na dovolenou. Stačil k tomu jeden lednový večer, pár lahváčů a nějaká ta štamprlička. V mžiku bylo rozhodnuto. Kolem dokola to už trochu známe a mimo to, Řecko už jsme plánovali pár let nazpět. Ale naše polovičky nám naše plány trochu oddálily. „Když nepojedem teď, Vlastíku, tak kdo ví, kdy se nám zase naskytne takováhle možnost užít si 2 týdny bezstarostného motorkaření a slunění se na plážích řeckého poloostrova Peloponés," povídám, a tímto uzávíráme debatu. Jede se a hotovo!

Kapitoly článku

10.6.2010

Po „propršeném“ dubnu a květnu se na nás konečně usmálo štěstí a 10.6.2010 za krásného počasí balíme a po „šichtě“ vyrážíme do Benátek trochu monotónní cestou z Třince přes Slovensko do Itálie, kde nás za 2 dny bude čekat trajekt. Přijíždíme do Maďarska, kde kousíček od Rakouské hranice nocujeme u známých.

11.6.2010

Ráno pokračujeme klasicky po dálnici směr Benátky přes Graz, Villach, Udine. V Mestre máme vyhlídnutý kemp, který se nachází ca. 10 min. autobusem od centra Benátek. V kempu parkujeme kolem 13.00 hod., dáváme sprchu a stavíme stan. Trajekt do Řecka vyjíždí až druhý den ráno a tak máme spoustu času na prohlídku centra Benátek. Na recepci kempu nám doporučují zakoupit lístek (1 EUR ) na MHD a přesunout se do centra autobusem. Autobusy jezdí každých 10 minut a navíc je zastávka vzdálená od kempu asi 500 m, takže nic nebrání tomu, abychom vyrazili. Benátky nás mile překvapují svou atmosférou, architekturou a i přes množství turistů také klidnými uličkami, kde vše nejlépe vychutnáte při láhvince dobrého vína. Zpět do kempu se vracíme až k večeru. V místním baru dáváme „pivní pomoc“, povídáme si s místními a ostatními obyvateli kempu a těšíme se na zítřejší cestu na Peloponés.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):


TOPlist