europ_asistance_2024



Na Erzberg!

Kapitoly článku

Odjíždíme směrem na Leoben, Weiner Neustadt, Vídeň, Mikulov, Brno, Olomouc (tam se s bratrem loučíme) a na Ostravu resp. Opavu
Z Eisenerzu odjíždíme pečlivě zabaleni v nepromocích, celou cestu se teplota nevyšplhala nad 20 stupňů, v několika městech se na ukazatelích ukázalo i 14 a v lesních úsecích bylo i méně, ale naštěstí nám až do Vídně padlo jen pár kapek. A tak před vídní shazujeme nepromoky a hurá do víru velkoměsta. Ve vídni už bylo dost teplo, večerní slunce pěkně hřálo a s ní se hřálo i bratrovo XTéčko. Na jedné z mnoha křižovatek na nás začal bratr gestikulovat ať někde zastavíme že mu někde teče olej! Tak uhýbáme z trasy, stavíme a kontrolujeme, naštěstí to bylo jen přes horní kontrolní víčko, které netěsnilo, ale i tak to byla známka, že XT se v přehřátém městě příliš necítí (navíc když má přemíru oleje). Půlhodinková pauza a proklínání zvolené trasy přes centrum vídně, několik cigaret na uklidněnou a jede se dál. Okolo osmé hodiny už tankujeme na poslední pumpě před hranicemi a zbavujeme se posledních eur. Po půl desáté jsme v Olomouci, dělíme se s bratrem (pokračuje dál směrem na Bruntál) a ve složení Fazer a Diversion se napojujeme na dálnici a fičíme suchou nocí na Ostravu. U Hladkých Životic se odpojuje i Waran a maže na Opavu. Do Ostravy dorážím po půl dvanácté, rychle vybalit a ráno na šichtu!

Dnešní půlden 509 km.

Závěrem:

Malý výlet, velký zážitek! Kdo z vás bahňáků tam ještě nebyl, určitě neváhejte! A pro všechny ostatní je to taky podívaná k nezaplacení!

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz


TOPlist