gbox_leden



Mototrip 2023 - Chorvatsko

První mototrip jsme začali loni, to jsme si dali průjezdy Českem. Letos jsme se rozhodli, že posuneme své hranice a tak jsme se vydali do Chorvatska, že projedeme pobřeží Istrie.

Kapitoly článku

Protože jsme loni s bratránkem společně poprvé absolvovali motorip (jako úplní amatéři) po Česku (mimochodem máme spoustu krásných míst), tak jsme si řekli, že si z toho uděláme každoroční pravidlo MOTOTRIPů. A tak jsme letos dostali povolenky od manželek (nechybělo školení o BOZP, finanční a rozpočtový výbor, krizová intervence, výbor pro volné dny s rodinou a inspektorát cesty, geopolitologický management - kam to vlastně jedeme atp.) - ale nakonec povoleno. 

S bratránkem jsme se letos rozhodli po nespočtu rozhovorů, že si dáme Chorvatsko. Jelikož jsme od sebe napříč republikou, musel jsem vyrazit o den dříve z Ústí na Prostějovsko. Vzal jsem to nejrychlejší cestou - Ústí - Praha - Hradec - Moravská Třebová - Brodek u Konice . Cestou jsem chytil déšť cca po 20 minutách vč. bouřek. Zastávky na krajnici dálnice nebo na benzínkách - značka ideál. Cesta mi trvala asi 6 hodin. Celkem mám 310 km za sebou.

Po přjezdu pěkné přivítání - pohoda a následné drobné přípravy na den D - tedy odjezd směr Rijeka. 

Plán byl vyrazit ráno v 5:30 nejpozději, ať se vyhneme mega provozu ve Vídni. Nakoupili jsme online dálniční známky na Rakousko a Slovinsko - bratránkova engliš jsem zjistil je na výborné úrovni, proto koupil něco jiného a pak volal Slovincům, ale "its oukej, došlo to". :D 

Bratránek měl ještě spousty (dle mého) zbytečných plánování, kudy kam pojedeme z Rijeky. Vyřešíme na místě... 

Nato, že bylo už něco kolem 23. hodiny a my ráno máme vyrážet v 5:30 tj. budíček cca ve 4:30 , jsme si dali ještě na verandě pár cigaret, pokecali o novinkách a nechutně se dobírali na strojích (protože já mám Hondu a ten zas HD). Mám rád tohle škádlení a porovnávání pindíků. Nicméně natěšenost level milion. Je něco kolem půlnoci a jdeme chrápat. Ráno vstávačka a vyrážíme. 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):


TOPlist