europ_asistance_2024



Cesta po hranicích našeho státu

Kapitoly článku

Je tu sobota, týden utíká jako voda a u kávy se rozhodujeme co vše navštívíme. Matěj chce navštívit příbuzného v Liberci, já pro změnu pekelné doly, jelikož jsem tam ještě nebyl a v itineráři máme železniční most. Tak to rozplánujeme, rozloučíme se v kempu a jedeme prvně prozkoumat Novinský železniční viadukt v Kryštofově údolí. Kde s otevřenou hubou hledíme na tu obrovskou skoro 30 metrů vysokou stavbu. Dále pokračujeme do Liberce, kde přepadová návštěva nevychází, neboť doma není ani noha. Tak obracíme a svižnějším tempem chvátíme do pekelných dolů. Je znát že je víkend , neboť celý den potkáváme davy motorkářů , hlavně tedy němců v Pekelkách.

Po prohlídce dolů se vracíme zpět na vytyčenou trasu Adršpašskem do Teplic nad Metují. Cestou také navštívíme vodní nádrž Les Království , kde projíždíme přes kamenou hráz , pod pohádkovými branami , až k vyhlídkové věži. Velice úchvatné stavení , které opravdu stojí za návštěvu a to nejlépe i s expozicí a pokocháním z vhlídkové věže .

V Autokempu Bučnice je téměř plno, ale naštěstí svoji chatku dostaneme. Přes noc se, ale ještě kemp naplní takovým způsobem, že ráno potkáváme několik lidí spát pod širákem.. Vůbec jsem jim nezáviděl, jelikož byla tu noc taková zima, že jsme drkotaly zubama I my dva v chatce ve spacáku. Jdeme brzo zalehnout, neboť nás po dnešních 425 kilometrech čekala ještě větší porce.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (30x):


TOPlist