europ_asistance_2024



Cesta po hranicích našeho státu

Kapitoly článku

Ráno posnídáme, probereme plán další trasy a v 8:30 jsme připraveni na cestu. Dnešním hlavním cílem je přívoz na Lipské přehradě. Nijak nespěcháme a kocháme se krásnou přírodou a místní architekturou. K místu nalodění Dolní Vltavice-Kyselov příjíždíme kolem poledne. Spoj nám jede za 20 minut, tak se dáváme do řeči s cyklistou, který nám sděluje, že jeho kamarádky, jdou stejnou trasu jak my, ale pěšky. No proti gustu :D. Spoj příjíždí, my si kupujeme lístek za kilčo a těšíme se na krásnou plavbu.

Dále pak pokračujeme směr Šumava . Projíždíme lesnatým údolím, kde narazíme na Panský dům u obce Františkov, který nás již zdálky zlákal vůní šumavské kuchyně. Usedáme na zahrádce u protékající řeky a dáváme si jelení ragú.

Do konce dnešního dne nám zbývá už jen kousek. Přes obec Modrava se vydáváme vstříct Železné Rudě. Najíždíme na dlouhý rovný úsek, tak zalehám na babču a zkouším co zvládne.  No seč jsem se snažil, Matěje jsem stejně nedohnal, ale alespoň jsem vymetl všechen pyl, co se na ní za celý den ze stromů stihl usadit,

V kempu Pohoda v Železné Rudě ještě sice nejedou na plný provoz, ale majitel, který je prý také motorkář, má vždy alespoň nějakou chatku vždy připravenou. Rychle se převlečeme a pádíme do muzea motoveteránů. To má bohužel otevřeno jen o víkendech , což nás velmi zklamalo.

Zapadáme tedy do místní restaurace, dáváme 3 škopky, čímž spláchneme dnešních 270 km a vracíme se zpět na ubytování, ať jsme čilí na další den.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (30x):


TOPlist