europ_asistance_2024



Cesta kolem ČR 2023

Kolem České republiky.

Kapitoly článku

Zdravím všechny, kterým učarovala jedna stopa.

Ráda bych se s vámi podělila o naše zážitky z mototripů. Náš první cestopis jsem psala ještě pod přihlášením mého parťáka za řídítky, (https://www.motorkari.cz/cestovani/cestopisy/rumunsko/rumunsko-2023-50136.html?kid=60066), od teď s dovolením budu používat vlastní profil.

Jezdím jako batůžek (v mém případě spíž batoh) a tak si vychutnávám jízdu zase trochu jinak než řidiči. Fotím, natáčím, nemusím se soustředit na navigaci a cestu, pozoruju okolní cvrkot, prostě si to užívám.

Miluju jízdy na motorce, strašně mě to pozitivně nabíjí a ten pocit svobody je prostě nepopsatelný. Přitom moje první slova, když jsme přivítali první kousek v naší garáži: „Na to v životě nesednu!“  Ale nikdy neříkej nikdy. Stačila jedna jízda a bylo to tam. Teď se už nemůžu dočkat, až skončí zima a my zase vyrazíme. V zásobě mám dost cest, které jsme už za těch pár let absolvovali, tak se budu snažit přes zimu některé z nich sepsat a zveřejnit.

Nečekejte ode mě úplně detailní popisy silnic, za prvé: chlapi to prožívají tak trochu jinak (jak vidí zatáčky, přepnou do úplně jiného módu, zatímco já ještě občas trpím a vyhlížím přes rameno na navigaci rovnou čáru), za druhé: ne, že bych je neuměla popsat, ale já je přes řidiče moc nevidím, takže je maximálně tak pod sebou cítím.

A teď už k našemu cestopisu.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):


TOPlist