tak jsem se zeptal , kde si myslí , že se bere vepřový(krkovice nebo kýta) na řízky, a jestli prase tyto svoje části odevzdává jako třeba kráva mléko, přičemž jsem slovo kráva velmi zdůraznil.
odpovědí mi bylo ,že jsem prý debil.... :D
1 reakcí na tento příspěvek Také lehce vánoční téma....
2 reakcí na tento příspěvek Také lehce vánoční téma....
škoda že tu není smajl co se válí po zemi a umírá smíchy
podobnej blábol jsem zaslech od vegetariánky že vepřový a hovězí nee že je to trápení zvířat že jen kuřecí řízky, načež jsem se šalamounsky optal kde bere ty kuřecí řízky načež mě bylo odpovězeno "v obchodě" tak jsem to rozvedl dál , to kuře netrpí když ho zabíjí a odpověď byla "to je něco jinýho" a to už jsem nedal :lol:
2 reakcí na tento příspěvek Také lehce vánoční téma....
"Za mých mladých let" si většina lidí tady u nás kupovala kapra živého. Tudíž to byla taková pohodička - někde se prodávali ryby a lidi si je odnášeli. My ho pak měli vždy ještě chvíli doma ve vaně, než šel pod nůž.
Když jsem se však přestěhoval do Prahy, stala se cesta předvánoční Prahou docela krvavou podívanou - obzvláště to vyniklo, když byl sníh. Červená skrvna o průměru několika metrů... A ne jedna. Pŕaha je velká, lidí moc, tohle se dělo na každém rohu. Tak nějak se mi to moc nelíbilo. Navíc jsem zjistil, že mi ten kapr zas kdovíjak nechutná...
A vůbec je to takové celé trošku postavené na hlavu - kapr se jedl na vánoce, protože to byla levná ryba a byl považován za postní jídlo. Tož vlastně proč ho žrát?
A páč se o vánocích člověk stejně dost přejídá, zavedli jsme u nás bezmasou štědrovečerní večeři - většinou máme několik chodů :) - smažený květák, smažené žampiony, smažený sýr (taky nic moc zdravého, ale zas ten salát si dám rád, a nic moc jiného se k němu nehodí...)
Repulsion píše: No, možná se budete divit, ale taky jsme přestali na vánoce jíst kapra z tohoto důvodu, byť poněkud jinak formulovaného.
"Za mých mladých let" si většina lidí tady u nás kupovala kapra živého. Tudíž to byla taková pohodička - někde se prodávali ryby a lidi si je odnášeli. My ho pak měli vždy ještě chvíli doma ve vaně, než šel pod nůž.
Když jsem se však přestěhoval do Prahy, stala se cesta předvánoční Prahou docela krvavou podívanou - obzvláště to vyniklo, když byl sníh. Červená skrvna o průměru několika metrů... A ne jedna. Pŕaha je velká, lidí moc, tohle se dělo na každém rohu. Tak nějak se mi to moc nelíbilo. Navíc jsem zjistil, že mi ten kapr zas kdovíjak nechutná...
A vůbec je to takové celé trošku postavené na hlavu - kapr se jedl na vánoce, protože to byla levná ryba a byl považován za postní jídlo. Tož vlastně proč ho žrát?
A páč se o vánocích člověk stejně dost přejídá, zavedli jsme u nás bezmasou štědrovečerní večeři - většinou máme několik chodů :) - smažený květák, smažené žampiony, smažený sýr (taky nic moc zdravého, ale zas ten salát si dám rád, a nic moc jiného se k němu nehodí...)
Kapr neni moc k jídlu,je to taková obehraný klišé všichni furt kapra. Třeba takový Pstroužci duhový.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Také lehce vánoční téma....
1 reakcí na tento příspěvek Také lehce vánoční téma....
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Také lehce vánoční téma....
Do háje s takovejma tradicema *no*
Co jsem sama svou paní, děláme na večeři pstruhy, jsou výborný a můj syn, který lásku k obírání kapřích kostí zdědil po mně, má myslím mnohem lepší štědrovečerní večeři než jsem mívala já....
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Také lehce vánoční téma....
:) :) :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Také lehce vánoční téma....
1 reakcí na tento příspěvek Také lehce vánoční téma....
1 reakcí na tento příspěvek Také lehce vánoční téma....
Jinak ja osobne preferuji kureci rizky (samosebou, ze z kureciho masa vyrostleho na strome, zabijeni bych nesnesl).