Téma: Téma na uvolnění.
 
4.12.2007 v 17:47
Nevíte někdo jak naložit maso na uzení? :P
Předchozí
1 2 3
Následující

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 17:48 | Nahoru | #1
sony>Vim. :P

(reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 17:54 | Nahoru | #2
sony>>
zveš?

(reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 17:55 | Nahoru | #3
sony> no ja hlavne vim co s tim po vyuzeni a klidne nazorne predvedu :D

Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 18:04 | Nahoru | #4
sony>Vím ;)

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 18:08 | Nahoru | #5
sony>Namícháš sůl, na kilo tři lžíce moučkovýho cukru a rozpustíš vo vodě. Na 10 litrů vody přijde asi pět kilo týhle srajdy. Maso nakrájíš na kusy - tak půl kila jeden a až to budeš dávat do nádoby, prokládáš to na kousky nakrájeným česnekem. Pak to zaleješ vodou a alespoň tejden necháš stát. Bacha, maso musí bejt potopený úplně, je kosa tak ani šlem se dělat nebude.

(reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 18:19 | Nahoru | #6
rescator80>Psa ne, sviňu a spol. ano, vždyť sem Ti psal, že jen ryby naložit neumim, teda na uzení ne, na kšeft to zas jo. :cool: :D

(reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 18:24 | Nahoru | #7
rescator80>Proč? :shy:

(reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 18:43 | Nahoru | #8
rescator80>U nás vepři, tečka. Ještě vlastně dodám, že je to asi podle oblíbené poživatiny v kraji... :D :D :D

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 18:50 | Nahoru | #9
rescator80>Bych to viděl na šedesát kil živé váhy, bo bude ještě tatarák a podobný pitomosti. Hlavně po tom nestřlej dávkama, ale hezky do očíčka, chci to na tébich. :D

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 18:53 | Nahoru | #10
cort>proč ten cukr? to neznám...

(reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 18:58 | Nahoru | #11
sony>ja udil v sobotu s kamosema :thmubup: asi 20 kilo :D a už se to pomau ztraci :D

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 19:17 | Nahoru | #12
sony>>
hele nezdá se ti, že na to, že celý život dřeš, abys uživil rodinu, si nějak moc dobře žereš? :lol: :P

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 19:23 | Nahoru | #13
sony>>
hele nezdá se ti, že na to, že celý život dřeš, abys uživil rodinu, si nějak moc dobře žereš? :lol: :P [/quote]
No já půl roku šetřil na česnek a zbytek roku na maso a teď se dozvím že tolik soli no vezmu půjčku :D [/quote]
tak jen doufám, že se o výsledek podělíš, víš že chudí nebývají lakomí, to až ti bohatci :P :lol:

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 19:23 | Nahoru | #14
Autor>Mělo by to míň tahat šťávu. ;)

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 19:28 | Nahoru | #15

sony píše: Ještě dotaz, může se udit maso s kostí, ptám se proto že před měsícem jen tak na zkoušku jsem do uzáku zavěsil bez naložení krkovičku s kostí a po 10 hodinách uzení maso normálně smrdělo. Nevím kde se stala chyba. :rolleyes:

Tak jestli jsem to dobře pochopoval na 10l přijde 5kg soli, až tolik nebude to slané?


Blbě naložený -"bylo zasmrádlý"

Je to na maso akorát soli, ale maso už nesol!

Adresu pro zaslání vejslužky zasílám do PM. ;)

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 19:32 | Nahoru | #16
sony>>
chtěls to bez kostí ne? a já se kvůli tebe vykostit nepůjdu :lol:

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 19:39 | Nahoru | #17
sony>Že potřebuju potáhnout to sedlo, ještě přihodim tip. Před uzenim vem cukr krystal
/trošku/, hoď do něj nové koření a sladkou papriku. V tom maso trochu vyválej... ;)

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

4.12.2007 v 19:49 | Nahoru | #18
sony>>
prajzáku *no*



:P

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 14:58 | Nahoru | #19
sony>Ty vole, kolik jsi toho udil? Na 40kg prase dávám tak deset litrů...

(reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 15:02 | Nahoru | #20
sony>>
Soli se dává cca 2dkg na 1kg masa, pokud toto dodržíš,nemůžeš přesolit......

(reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 15:11 | Nahoru | #21
sony>No tak to jsi udělal moc láku, sorry měl jsem Ti to líp popsat.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 15:13 | Nahoru | #22
sony>>
kolik jsi na těch 8kg masa dal soli? My dáváme 2dKg na kilo a zalejeme trocho převsřené vody,aby to bylo zalitý.... česnek dáváme rozmačkaný se soli....

(reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 15:36 | Nahoru | #23
sony>>
hele nevim, ale vim, jak to sníst :D

(reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 15:52 | Nahoru | #24
Autor>>
kolik jsi na těch 8kg masa dal soli? My dáváme 2dKg na kilo a zalejeme trocho převsřené vody,aby to bylo zalitý.... česnek dáváme rozmačkaný se soli.... [/quote]
no jistěěě :thmubup:

(reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 15:54 | Nahoru | #25
sony>Tak to jsi dost přesolil.. pokud to budeš jíst,musíš myslet na herinka :lol:
Jíst to jako slanečky. :lol:
Ty voe 3kg soli ,to je na 150kg masa,ne na 8kg,to muselo téct jk med,ten lák.
Každopádně vidíš,kam top spěje,když radí odborníci po netu....
Nedivím se Vespovi,co napsal.....
Každopádně příště si to nech naložit od někoho,kdo tomu rozumí,když jsi to nikdy nedělal.
Já dávám ,jak jsem psal 2dKg na kilo,a žádný lák na týden! To je kór v zimě zbytečnost,máš-li sklep. Max. zalít trochou vody,lehce osolené,ale to už taky radím...tak nic... :lol:

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 15:55 | Nahoru | #26
sony>>
kolik jsi na těch 8kg masa dal soli? My dáváme 2dKg na kilo a zalejeme trocho převsřené vody,aby to bylo zalitý.... česnek dáváme rozmačkaný se soli.... [/quote]
Na 8kg jsem dal 3kg soli bo cotr řek že na 10L vody 5kg soli a já dal 6L vody aby to bylo zalité. Ještě že jsem přidal 15kg klobás ty se dají sníst. Uzené jsem musel dvakrát převařit ve vodě aby ta sůl trochu odešla i tak je to moc slané. Vařil jsem to jen proto abych to nemusel vyhodit. [/quote]
tak to jářku nebyla rada ale spíš řízená diverze co? :D

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 15:59 | Nahoru | #27
rankon>naštěstí šlo jen o osm kilo,a ne o metrák.. :)
I když i tak škody dost,a to zklamání ze zbytwčné práce.. :(
To převaření je dobrej nápad,ale při tom množství soli to asi nepomůže,škoda... :rolleyes:

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 16:09 | Nahoru | #28
Autor>ja nasypu sul popř .s rozmačkaným česnekem na plech(nebo do kutchanu) v tom ty šrutky vyválím nebo dobře potřu,lehce oklepu ,naskládám do nádoby zaleju pitnou vodou,zatížím asi za dva ,tři dny vodu sleju dám novou,ale už nedosoluju za čas zase vyměním vodu a maso přeložím, doba naložení +- 14dní dle teplot a bývá to ok :)

(reakce na) Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 16:13 | Nahoru | #29
rankon> *yes* nápodobně.....

2 reakcí na tento příspěvek Téma na uvolnění.

9.12.2007 v 16:44 | Nahoru | #30
Osm kilo masa cirka narvu do kameniny, na to se vejde zhruba třičtvrvtě litru vody. V nějakém přesolení potom nevidím problém. Navíc z láku se všechna sůl do masa nedostane, ale vysvětlovat proč je sůl ve vodě mimo efektu vlastního solení důležitá není doufám potřeba. To že se maso před uzením ještě omývá jsem ani nepsal, pokládám to za samozřejmost, kterou mě nenapadlo uvádět.

Pokud jsi autore věděl, že to bude přesolené, proč jsi neporadil při svém příspěvku sem první den?
Předchozí
1 2 3
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist