Téma: recepty
 
8.12.2011 v 18:52
když už tu máme zimu,spousta zbytečnejch témat,tak jedno,který by někomu mohlo být užitečný

dávejte recepty vašich oblíbených a vyzkoušených jídel
ingredience,postup přípravy...pro blbce
pokud se najdou nějaký specialitky a fotky servírování a výsledků,bude to ideální
takže směle do toho,ať se něco přiučím a můžu testovat.

p.s.prosím odpusťte si diskuzi...jde mi o to posbírat na vlákně pouze recepty....dííík

oprava...ehm....krom odkazů,tak mě jde hlavně o ty VAŠE recepty...vymyšlený,nebo nějak poupravený

PRO OPRAVDOVÝ MISTRY...ODPUSŤTE SI RECEPTY NA KAFE,NEBO CUKROVÍ...TADY BYCH CHTĚL ŘEŠIT OBYČEJNOU GASTRONOMII JAKO MASO,OMÁČKY,POLÍVKY,ATD.......DÍÍÍK

Naposledy editováno 08.12.2011 19:18:43
Předchozí
1 2
Následující

recepty

8.12.2011 v 19:02 | Nahoru | #1
tak tímhle tématem... oslnils
něco sladkýho, 2x odzkoušeno a je to fakt lehoučký citrónový dezertík
Citrónová babeta
tady taková klasika, ale vymyšlená do posledního detailu a vůbec - ty stránky jsou hodně dobrý, jen česká kuchyně, ale je tam přehršle receptů, člověk občas kouká
Panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory
Česká domácí zeleninka a koření trošku odjinud, ale přesto - dokonalé
kuřátko

a nakonec Hustá lososová polévka - tu miluju! Zasytí, dá se jíst i studená a je celkem rychlá na vaření
Lososová polévka

Stačí?

2 reakcí na tento příspěvek recepty

8.12.2011 v 19:03 | Nahoru | #2
Koupíme pytlíčkový čaj. Dáme vařit vodu do rychlovarné konvice (nehrozí, že se vypaří jako z hrnce). Čaj opatrně vyjmeme z krabičky, oddělíme část s papírkem od pytlíku a omotáme šňůrku kolem ouška od hrníčku (pokud pijete ze skleničky, je možné papírek podržet prstem, ale pozor, ať se nespálíte nebo vám paírek nevyklouzne). Zalijeme vroucí vodou. Počkáme zhruba 5 minut a pytlík s čajem vyjmeme. Podáváme dle chuti třeba s citrónem či cukrem.

1 pytlíček čaje
250ml vody
cukr, citron

recepty

8.12.2011 v 19:10 | Nahoru | #3
Zkus šneky z prasete, rozklepeš maso (používám krkovici), nakrájíš na proužky, osolíš a opepříš, jebneš na to slaninu (cirka tak vysoké krájíš plátky) tu potřeš plnotučnou hořčicí a do ulity to omotáš kolem malé oloupané cibule. Protneš špejlí a necháš odležet (nechávám to v lednici přes noc). Jde to pak usmažit, péct i grilovat Foto bohužel nemám.

3 reakcí na tento příspěvek recepty

8.12.2011 v 19:15 | Nahoru | #4
troubelín alá trins:
klasický troubelín,nebo pepa do trouby...či jak se to jmenuje
postupovat dle návodu na krabici,ale do rozkrojeného přidat jeden tvarůžek...zasypat přiloženým kořením a zakápnout oliv.olejem...a pokud na to nastrouháte ještě nivu,tak je to peklo
příloha: čerstvý rohlík,nebo bageta

2 reakcí na tento příspěvek recepty

8.12.2011 v 19:15 | Nahoru | #5
Výborný a jednoduchý cukroví> nakoupíš duté čokoládové figurky, zbavíš je hlaviček a plníš Rumem.
Servírovat doporučuji otvorem nahoru

1 reakcí na tento příspěvek recepty

8.12.2011 v 19:26 | Nahoru | #6
Nahoru dám švestky >>> zkvasím to >>> spálím to >>> skapu to >>> piju to >>> chutná to !!!

PS: nic nevymýšlím ani neupravuju
PPS: foto jako výsledek

recepty

8.12.2011 v 21:10 | Nahoru | #7
usporna vecere v dobach krize....

Rozkrajejte za 50 haleru cibuli, primichejte za 10 haleru ocet a 1 litr vrouci vody. Vsechno vlejte do lavoru a sednete si do toho holou prdeli. Ziskate dve teple sunky, dve vejce natvrdo, utopence s cibuli a kdo ma rad horcici, muze si do toho i nasrat.....

1 reakcí na tento příspěvek recepty

8.12.2011 v 21:11 | Nahoru | #8
ty vole...já jednou za rok založím vážný téma a dopadne to posranou šunkou a rumovejma milujášema

2 reakcí na tento příspěvek recepty

8.12.2011 v 21:13 | Nahoru | #9
Tatarák
Vezmem zadní hovězí maso, na jemno ho nameleme. Poté přidáme sůl, pepř, hořčici, kmín, kečup, jedno vajčko, červenou papriku,worchesterskou omáčku a cibuli. Vše důkladně promícháme.
Dále si opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na topinky dáme vzniklou směs a konzumujeme.

recepty

8.12.2011 v 21:14 | Nahoru | #10
Býčí žlázky důkladně opláchnout vodou, zalít mlékem a nechat 1 den "naložený".Pak obalit do trojobalu a osmažit...ŇAM!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) recepty

8.12.2011 v 21:18 | Nahoru | #11
berengar> nameleme? To snad ne, polrejcha na tebe barbare

(reakce na) recepty

8.12.2011 v 21:19 | Nahoru | #12
dva_hrnce> Nebyl čas to trhat nožem Byl hlad

(reakce na) recepty

8.12.2011 v 21:29 | Nahoru | #13

trins píše: ty vole...já jednou za rok založím vážný téma a dopadne to posranou šunkou a rumovejma milujášema



nevdecniku....musime sem dat i nejakej recept pro normalni pracujici lidi....

2 reakcí na tento příspěvek recepty

8.12.2011 v 21:47 | Nahoru | #14
Nejlepší recept co jsem kdy četl a viděl.

Mořský jazyk

recepty

8.12.2011 v 22:07 | Nahoru | #15
Ovocný koláč

Co potřebujeme: 1 hrnek vody, 1 hrnek másla, 1 hrnek cukru, 4 vejce, 2
hrnky sušeného ovoce, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku soli,
citronový džus, oříšky, 1 láhev kvalitní whiskey.

Postup:
1. otestujeme whisku, je-li kvalitní
2. připravíme si hlubokou misku
3. otestujeme whisku, je-li skutečně kvalitní
4. ještě jednou otestujte whisku, pro jistotu
5. do připravené misky vložte máslo, jedno vejce, zapněte mixer a rozšlehejte
6. ujistěte se, zda-li whiska je stále dostatečně kvalitní
7. vypněte mixer čudlíkem "off"
8. bude-li pořád vrčet, vytrhněte šňůru ze zásuvky
9. testujte whisku, testujte whisku, testujte whisku
10. mimo misku si rozmačkejte vejce
11. prubněte whisku, je-li dostatečně ...... ehm .... tekutá
12. přidejte do misky hrnek soli, vlasně tři, nejsme troškaři
13. přilejte džus, přiměřeně
14. přidejte lžíci, třeba cukru nebo co to je
15. whiska
16. zapalte troubu
17. vypněte misku a vyhoďte hořící troubu oknem
18. otestujte zbytek whisky
19. a vůbec, kdo vás sakra nutí do toho blbého ovocného koláče
20. jděte spát.

(reakce na) recepty

8.12.2011 v 22:48 | Nahoru | #16

trins píše: troubelín alá trins:
klasický troubelín,nebo pepa do trouby...či jak se to jmenuje
postupovat dle návodu na krabici,ale do rozkrojeného přidat jeden tvarůžek...zasypat přiloženým kořením a zakápnout oliv.olejem...a pokud na to nastrouháte ještě nivu,tak je to peklo
příloha: čerstvý rohlík,nebo bageta



Tohle je fakt dobrý

(reakce na) recepty

8.12.2011 v 23:55 | Nahoru | #17

trins píše: troubelín alá trins:
klasický troubelín,nebo pepa do trouby...či jak se to jmenuje
postupovat dle návodu na krabici,ale do rozkrojeného přidat jeden tvarůžek...zasypat přiloženým kořením a zakápnout oliv.olejem...a pokud na to nastrouháte ještě nivu,tak je to peklo
příloha: čerstvý rohlík,nebo bageta



A jmenuje se to "Pepapakzesralikoberec"

recepty

9.12.2011 v 00:19 | Nahoru | #18
TU

Né teď vážne ostatní recepty z RD výborný třeba Polévka Gazpacho nebo Kuře po indicku

1 reakcí na tento příspěvek recepty

9.12.2011 v 00:33 | Nahoru | #19
do kolika kroků chceš recepty?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) recepty

9.12.2011 v 00:47 | Nahoru | #20

Karlie píše: Koupíme pytlíčkový čaj. Dáme vařit vodu do rychlovarné konvice (nehrozí, že se vypaří jako z hrnce). Čaj opatrně vyjmeme z krabičky, oddělíme část s papírkem od pytlíku a omotáme šňůrku kolem ouška od hrníčku (pokud pijete ze skleničky, je možné papírek podržet prstem, ale pozor, ať se nespálíte nebo vám paírek nevyklouzne). Zalijeme vroucí vodou. Počkáme zhruba 5 minut a pytlík s čajem vyjmeme. Podáváme dle chuti třeba s citrónem či cukrem.

1 pytlíček čaje
250ml vody
cukr, citron



dle jaký chuti? proč to mám někomu podávat?? proč tam nedat třeba rum nebo mléko???

no to je ňáký divný

(reakce na) recepty

9.12.2011 v 06:31 | Nahoru | #21
VlastíkPlamínek> to je jedno...ser to sem....na tebe jsem obvzlášť zvědavej

(reakce na) recepty

9.12.2011 v 07:08 | Nahoru | #22

Dominik-Duka píše: dle jaký chuti? proč to mám někomu podávat?? proč tam nedat třeba rum nebo mléko???

no to je ňáký divný



Stav se do Prahy, já ti ho podám "dle chuti" a budeš si k tomu moct udělat i fotodokumentaci s poznámkama

(reakce na) recepty

9.12.2011 v 08:25 | Nahoru | #23

LovecTaťka píše: Nejlepší recept co jsem kdy četl a viděl.

Mořský jazyk



Óóó, děkuji za poklonu

recepty

9.12.2011 v 09:57 | Nahoru | #24
neco sladkeho, rychle a jednoduche

Čokoládový fondant se zmrzlinou
Rozpis na 6 porcí:
60 g másla
100 g čokolády (70% kvalitní čokol?da nebo dle chuti)
2 vejce
50 g cukr krupice
20 g hladké mouky
vyšleháme celá vajíčka s cukrem do husté pěny
máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni
vaječnou pěnu spojíme s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mouku
hmotu plníme do keramických mističek vymazaných máslem a vysypaných kakaem nebo do tvořítek na muffiny vyložených papírem
pečeme na 200 stupňů po dobu cca 9 minut, bábovička by měla uvnitř zůstat těkutá
po vyklopení podáváme se zmrzlinou dle vlastni chuti

recepty

9.12.2011 v 10:22 | Nahoru | #25
Já připojím čínskou specialitku střední náročnosti

Cca pro 3 lidi:

Naložíme půl kila vepřový krkovice nakrájený na kousky - marináda: 1 žloutek, sůl, kari, kurkuma, trocha mletého chilli, trocha sojové omáčky - rozmícháme, přidáme solamyl, aby z toho byla hmota konzistence řídkého bláta - do toho hodíme maso, pečlivě promneme a necháme alespoň přes noc uležet

Pak se pustíme do přípravy - vezmeme nejlépe pánev WOK, na rozpálený olej hodíme zmraženou čínskou zeleninovou směs (350g), osolíme - až začne mít restovanou barvu, hodíme vedle na talíř

Nudle ze 2 čínskejch polívek zalejeme horkou vodou, přisypeme půlku z prášku čínské polívky + dosolíme, necháme nasáknout... Tohle se dá zmáknout i před fází s wokem, nevadí to

Na wok znova olej, osmažíme na kousky 1 velkou nakrájenou cibuli - nejlépe pomalu, dokud nezačne hnědnout - pak přidáme ještě trochu oleje, pustíme to naplno a přihodíme maso - je nutné stále promíchávat, s tim solamylem to má neskutečnou tendenci se chytat k pánvi!

V momentě, kdy bude maso skoro hotové, přihodíme osmaženou zeleninu a ještě chvíli děláme Až to bude vše prohřátý, přidáme zcezený nudle (se zbytkem vody, né úplně do sucha!) - promícháme, dokud nebude mít směs homogenní žluté zbarvení Opepříme, dochutíme sojovkou a můžeme podávat

Je to nezvyklý, ale výborný, včera jsem to zrovna dělal

1 reakcí na tento příspěvek recepty

9.12.2011 v 10:50 | Nahoru | #26
To je buďto ovocnej koláč apod. nebo něco z prasete - což neumíte nic bez masa a přece slanýho? Neřku-li ještě jednoduchýho? Tady pro inspiraci:
LANGOŠE
na 10 ks:
60 dkg hladký mouky
2 dcl mlíka
3 dcl vody
přes půlku kostky droždí
cukr a sůl

Vyrobíme kvásek (do hrnečku mlíko o tělní teplotě a lžičku cukru, rozdrobit kvasnice, přikrejt a počkat 5-10 minut), ten nalijeme do osolené mouky a spolu s přídavky vody vypracujeme středně hustý těsto, o něco řidší než na pizzu. Pokud chceme dosáhnout ideální slanosti, mělo by se na ochutnání ždibce zdát lehce přesolený, protože pak to po vykynutí bude akorát... Necháme tedy hodinu vykynout a smažíme po obou stranách dozlatova. Navrch servírujeme pasírovanej česnek rozmočenej v kapce vody a oleje, kečup a strouhanej sejra dle vlastní chuti a možnosti (eidam stačí). Bóón apetíít!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) recepty

9.12.2011 v 11:18 | Nahoru | #27
Mr.Dan> slanýho a jednoduchýho?

Vezmeš listový těsto, rozprostřeš ho na plech, nařežeš na kousky a posypeš kmínem a solí

Druhá varianta začíná stejně, ale posype se to místo soli s kmínem nastrouhanou nivou

zapéct - hotovo ...a je to dobrý

(reakce na) recepty

9.12.2011 v 11:30 | Nahoru | #28

sharkis píše: Mr.Dan> slanýho a jednoduchýho?

Vezmeš listový těsto, rozprostřeš ho na plech, nařežeš na kousky a posypeš kmínem a solí

Druhá varianta začíná stejně, ale posype se to místo soli s kmínem nastrouhanou nivou

zapéct - hotovo ...a je to dobrý



Dobře ty! A nebo je možno naopak do toho listovýho těsta zabalit, co má kdo rád (špenát se smetanou a česnekem, houby s hořčicí a kečupem, slaninku apod. nebo kupu zeleniny, a dodat strouhanej sejra), zaválet jako štrůdl, potřít vejcetem a zasypat kmínem/sezamem. A to se pak jí samo.. ;)

recepty

9.12.2011 v 23:21 | Nahoru | #29
já do toho dávám slaninu + paprikáš a balkánský sýr a po zapečení posypu strouhaným ementálem, ten se rozpustí a je to bomba

(reakce na) recepty

10.12.2011 v 13:45 | Nahoru | #30

berengar píše: Tatarák
Vezmem zadní hovězí maso, na jemno ho nameleme. Poté přidáme sůl, pepř, hořčici, kmín, kečup, jedno vajčko, červenou papriku,worchesterskou omáčku a cibuli. Vše důkladně promícháme.
Dále si opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na topinky dáme vzniklou směs a konzumujeme.

co má tohle společnýho s tatarákem?
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist