![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/tummenupp.gif)
Uzavřeno 28.06.2011 v 15:48 uživatelem monys101
10 litrů třešňové šťávy rozředíme 1,8 litru vody.K tomuto roztoku přidáme 1,8 kg cukru, 20 g kyseliny citrónové,zákvas a živnou sůl.Takto upravenou šťávu necháme kvasit.Po bouřlivém kvaašení ponecháme víno jen krátce na kvasnicích dokvášet a stočíme je do nádob,které naplníme vínem až po hrdlo.Po úplném dokvašení stočíme víno do láhví.Z tohoto množství vyrobíme přibližně 12,5 litru stolního vína.
1 reakcí na tento příspěvek Domaci třešnove vino jak na to?
1 reakcí na tento příspěvek Domaci třešnove vino jak na to?
doma jsme dělávali z černýho rybízu, takže vím co s tím sou za obřady, poradím tě lepší variantu:
dva roky zpět sem dělal s kamošem do 50l demižonu černej rybíz, ne na víno (kdo by se s tím otravoval a čekal na to tak dlouho
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/tongue.png)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/cool.png)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/big_smile.png)
Závěrem:
vesměs zkvasit a vyžrat se dá kdeco, takže hodně zdaru v pokusech
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/01.gif)
malá rada:
Jamalalicha? Jamalalicha. Jamalalicha, i paprťála, chánua, chánua, e chánua, e chánu, džalala, džalala-a, a paprťála. … patláma, patláma, patláma a žbrluch! - Chm! Tak vidíte! My mu nerozumíme, ale my mu věříme. Co máme dělat, když nemáme tlumočníka. My ho stejně jednou vyhodíme! Patláma, patláma! - Paprťála, paprťála.
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/wink.png)
![](https://www.motorkari.cz/upload/images/smajlici/01.gif)