Téma: Domaci třešnove vino jak na to?
 
20.6.2011 v 17:00
Vzpominky jak u meho pradědy bublaly demižony se všim možnym jsou davno pryč a ja se chci pokusit o něco podobneho mam doma dvacetipětilitrovy demižon třešně na stromně ale vubec nevim kolik tam dat cukru mate nějake recepty jestli jo hoďte tipy

Uzavřeno 28.06.2011 v 15:48 uživatelem monys101

Domaci třešnove vino jak na to?

20.6.2011 v 17:39 | Nahoru | #1
Jednou jsme dělaly podle toho receptu a docela chutnalo akorád je potřeba odladit množství cukru dle třešní a pěkně z toho bolí hlava když přeženeš konzumaci.

10 litrů třešňové šťávy rozředíme 1,8 litru vody.K tomuto roztoku přidáme 1,8 kg cukru, 20 g kyseliny citrónové,zákvas a živnou sůl.Takto upravenou šťávu necháme kvasit.Po bouřlivém kvaašení ponecháme víno jen krátce na kvasnicích dokvášet a stočíme je do nádob,které naplníme vínem až po hrdlo.Po úplném dokvašení stočíme víno do láhví.Z tohoto množství vyrobíme přibližně 12,5 litru stolního vína.

1 reakcí na tento příspěvek Domaci třešnove vino jak na to?

20.6.2011 v 17:44 | Nahoru | #2
recept je prostý: na kilo hoven kilo cukru

(reakce na) Domaci třešnove vino jak na to?

20.6.2011 v 19:12 | Nahoru | #3
Capt.Spaulding>

1 reakcí na tento příspěvek Domaci třešnove vino jak na to?

20.6.2011 v 20:59 | Nahoru | #4
monys101: s vínem je dost práce...musí se to stáčet pak to chytne myšinu a nic z toho není atd.
doma jsme dělávali z černýho rybízu, takže vím co s tím sou za obřady, poradím tě lepší variantu:
dva roky zpět sem dělal s kamošem do 50l demižonu černej rybíz, ne na víno (kdo by se s tím otravoval a čekal na to tak dlouho ), ale jak se to rozkvasí a má to trochu volty,tak sme to vyžrali jako takovej " burčák" hlava z toho bolí jako střep, ale kope to kvalitně a navíc ten pocit, že piješ vlastní výtvor má taky něco do sebe

Závěrem:
vesměs zkvasit a vyžrat se dá kdeco, takže hodně zdaru v pokusech

Domaci třešnove vino jak na to?

20.6.2011 v 21:14 | Nahoru | #5
proč z toho dělat víno??? do bečky, přidat cukr, prohnat destilační kolonou a výborná gořalka višně a třešně jsou jemné, hodně aromatické a pije je i spousta ženských, co gořalku běžně nepijou jen to trhání je práca na posrání...

(reakce na) Domaci třešnove vino jak na to?

20.6.2011 v 21:19 | Nahoru | #6
cccp>

Domaci třešnove vino jak na to?

20.6.2011 v 21:22 | Nahoru | #7
přesně tak, na víno se vyprdni...

malá rada:

Jamalalicha? Jamalalicha. Jamalalicha, i paprťála, chánua, chánua, e chánua, e chánu, džalala, džalala-a, a paprťála. … patláma, patláma, patláma a žbrluch! - Chm! Tak vidíte! My mu nerozumíme, ale my mu věříme. Co máme dělat, když nemáme tlumočníka. My ho stejně jednou vyhodíme! Patláma, patláma! - Paprťála, paprťála.

Téma je zamknuto


TOPlist