Téma: Recept na hermouše
8.1.2019 v 14:35
Zima v plným proudu a mně se pod ruce dostala hromada hermelínů a tak se naskýtá otázka co s nima?
Jednou jsem dostal flašku nakládaných, pikantních, který byly úplně dokonalý, ale samozřejmě nemám už nejmenší zdání co tam vše bylo.
Máte někdo tip jak je naložit? Předpokládám že se tu určitě nějaký gurmán najde, co se třeba i rád podělí, pochlubí

Recept na hermouše

Skvělá odpověď, děkuji! 8.1.2019 v 14:50 | Nahoru | #1
zrovinka minulou stredu jsem si delal a nebyly spatny.

Vzal jsem osvedcenej "zaklad" a trochu si ho upravil k obrazu svemu.

Klasika, hermose hodis do oleje a mezi ne das par kulicek pepre, bobkovyho listu a cibule a snad i novyho koreni, Klidne tam nahazej dalsi bylinky co ti chutnaji.

Samotny hermeliny jsem si vyparadil nasledovne.
Mel jsem tri.
Takze jsem vzal tri velky strouzky cesneku, tri nakladany feferonky, tri kavove lzicky sladke papriky a asi 9 cernych oliv (nesolil jsem..moc nesolim) . Tady muzes experimentovat zase jak se ti zachce. Nejsou tam spatny nadrceny vlassky orechy, nebo treba arasidy....hele co mas rad :)
Rozdrtil jsem to vsechno nasracku a rozpulene hermeliny tim promazal. Propichnes to paratkem a hura s tim do nadoby.

Pokud to nechas pri pokojove teplote, tak budou cca treti den. V lednici to trva dyl.
Idealka je to nechat dva dny v pokojove teplote a pak to dat do lednicky a uz to tam nechat,

Naposledy editováno 08.01.2019 14:52:11
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist