Nebude to tedy úplně na zoraném poli, je to vlastně původní vinohrad o který se zřejmě od převratu (tzn. cca 25 let) nikdo nestaral a dle toho to taky vypadá. Takže ještě horší než to zoraný pole. Tady na vlákně bych chtěl postupně zveřejňovat práce, tak jak budou probíhat od zkulturnění pozemku až po výrobu vlastního vína a čile o tom diskutovat s lidmi který to zajímá, čerpat zkušenosti od těch co už vědí a třeba inspirovat ty kteří sbírají odvahu do něčeho takovýho jít. Tak nám držte palce, doufáme že to nebudeme muset někde na půl cesty vzdát.
Stav ke dni 1.1.2014 pohled do jednoho z řádků z východní strany
Stav ke dni 1.1.2014 pohled do stejného řádku ze západní strany
A toto je světlo na konci tunelu
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
.:MireCzech:. píše: to bude cukru
Na kilo pařezů, kilo cukru
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
Packyn píše: Vinohrad je relax,taky ho máme na moravě jen škoda že je to tak daleko stará se nám o něj známej.
Jo, vinohrad o kterej se stará někdo jinej může bejt poměrně slušnej relax . Jinak to ale smrdí hromadou práce i na fotce.
Ještě že víno moc nepiju a svůj podíl práce na výrobě piva jsem si snad už odmakal na dohromady tak pěti chmelovejch brigádách na škole ještě za mlada, za bolševika..
Čau, Tom
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
oldbajker píše: tak jsme se do toho našeho "dědictví" taky včera pustili
Krása Kde to je?
Kdyby mě nebolelo celý tělo z dnešní roboty, tak řeknu že mě bolí z těch fotek
Jinak teda stále věřím, že práce na vinohradu snad probůh nemůže být horší, než práce v lese
A jako zápis do postupu prací: pro letošek jsme skončili s vykopáváním pařezů Odkládáme tedy rýč, krumpáč a sekeru.
Příště bude na řadě tráva (tzn. hrábě a křoviňák)
Naposledy editováno 02.03.2014 21:01:52
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
My tam máme vynikající skladbu dřevin: růže, akáty, hlohy a trnky
Tak mě napadá přísloví, darovanému koni na zuby nehleď. V našich případech, ale koně evidentně žádný zuby nemají
Naposledy editováno 03.03.2014 09:55:18
1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
Nám toho tam zbyde když dobře tak třetina, spíš myslím že míň
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
Danny350> podle mě je to suchý, tak počítám, že se to vykope a zasadí nový. Mám nějaký sazenice slíbený, tak se uvidí
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
oldbajker píše: Dr.Houba> tak poraď, když to vyřežu tak to zase znovu vyraší?
jojo, je to docela svině, samozřejmě to jde i vykopat, moc to neoddenkuje, jako třeba akát..
je to taková choroba, vím kde se to vyskytuje třeba v Brně, u nádraží Lesná. Stačí najít strom, který rychle chcípnul, zaříznout do něj nůž a ten samý nůž pak jen zaříznout do pajasanů, co máš na tom vinohradu, nejlépe co nejdřív po "odběru". Je to poměrně hodně agresivní, zničí to i kořeny a jde to jen po pajasanech. Stromy který to mají poznáš jednak podle toho, že chcípnou i poměrně statní jedinci za pár měsíců a pokud jim odloupneš kůru, tak mají pod ní rozsáhlé žluté fleky. Je to rod verticillium, český název to nemá, říká se tomu obecně vadnutí..
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
oldbajker píše: Dr.Houba> bezva, díky za radu, roundup si s tím asi neporadí co?
ale jo, celkem jo...ona to zase taková svině není, jen to hrozně rychle roste a má to hluboké kořeny. Takže když to jen posekáš, tak to máš za rok stejně velký
roundup jak to začne rašit, taky by si s tím měl poradit
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
oldbajker píše: Dr.Houba> naočkoval bych to do těch čerstvých řezů neředěným
jojo, ale počkal bych, až to trochu naraší, aby se trochu rozjel těm pajasanům metabolismus, půjde to pak líp
Danny350 píše: oldbajker> já to sesadil na ty původní hlavy, kde něco obráží zespoda zapěstuju nový, kde něco obráží z hlav nadělal jsem čípky a kratší tažně. Po sezóně se uvidí, co se neprobere nebo bude živořit půjde pryč a na podzim to dosadím.
Nám toho tam zbyde když dobře tak třetina, spíš myslím že míň
Já jsem ti říkal, že to máš projet buldozerem a udělat celé znovu Už bys měl hotovo a nečekal další rok až to fakt budeš muset udělat Pokud těch sazenic budeš potřebovat málo, tak si pak můžeš stříhnout u našeho dědka (muller, vlašák, BB, RŠ, portugal, andré, vavřinec...). Dědek ti poradí jak s tím naložit a můžeme u toho vypít trochu dobrého vína.