Gugo : letadlo
Wegas : nadany fyzik
Artepx : neurobiolozka
Anii : mrtvá bezpohlavní princezna z Rumunska
Cucka : pani ucitelka
Ozzy : uchyl vysetrovatel
Sraz komanda proběhl 21.6. u Gugáče, a tímto mu za všechny zúčastněné děkuji, jako hostitel se velmi osvědčil /
Urceno vsem prudickam a prudicum v Seznamce ,aby se mohli seberealizovat a nechali tem chudakum co se chteji seznamit alespon trochu mista.
foto ze srazu
Tem co se chteji seznamit doporucuju zalozit si vlakno nekde jinde a pokud holt neodolaji tak pozor zejmena na tyhle: (seznam bude aktualizovan)
Pozor - máme členem i chlapy (aby se někdo necítil méně nebo více cenný) :
kutilsro (na základě přijetí nabídky), Kubacech..... MedWed a Fish, Veverčák
Čestný host: slewa
Artepx (zadaná a ještě k tomu vdaná)
Cucka
anii
Vovce
hondagirrl
sebkova
fazeraja
z hlavy uz me zadna nenapada.
A aby to tu bylo komplet tak tu postupně přidáme ještě seznam odhalených onanistů: Kopřiva681
*btw nebyl to muj napad, ale ona se stydi
Naposledy editováno 09.08.2018 07:19:46
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
kubacech píše: kutilsro> proč? Chameleona potom vyhubím, třeba mamba je pro něj přirozený nepřítel, mambu loví ptáci, ptáky kočkovité šelmy. Snad bude stačit kočka domácí. Když ne bude třeba něco středně velkého, co by mohl ulovit vlk, vlka uloví lední medvěd a ledního medvěda už na půdě najdu lehce. Určitě to bude snazší, než dostat na půdu jeho přirozeného nepřítele, což je kosatka
Jenže.. ti mezitím od kočkovité šelmy vejš sežerou tu šunku
1 reakcí na tento příspěvek Seznamkove komando
kubacech píše: Nemuselo by to být nejhorší. Recept tu je pár(set?) stránek zpátky, znovu se mi psát nechce
Kuboooo.. ty blázne chceš mě zabít?
Vím že tam bylo 24 hodin.. na nějakou teplotu.. v něčem naložit.. a vám jak pověsit do trouby
1 reakcí na tento příspěvek Seznamkove komando
Ale dobry je treba i kruti nebo panenka z cunete.
Jinak fantazii se meze nekladou. Ja nechavam lezet noc v lednicce v marinade (musi bejt bez oleje) a pak prvni pulhodinu na 75 stupnu, pak stahnout na tricet s vetrakem a nechat bezet 12-18 hodin odhadem, podle trouby. Ze je to hotovy bezpecne poznas, kdyz to vsunes do papulky.
Naposledy editováno 06.01.2015 15:30:31
slewa píše: Ja ti to z domova poslu. Tady se mi to nechce hledat, nicmene receptu je spoustu. Dobry zadni je idealni.
Ale dobry je treba i kruti nebo panenka z cunete.
Jinak fantazii se meze nekladou. Ja nechavam lezet noc v lednicce v marinade (musi bejt bez oleje) a pak prvni pulhodinu na 75 stupnu, pak stahnout na tricet s vetrakem a nechat bezet 12-18 hodin odhadem, podle trouby. Ze je to hotovy bezpecne poznas, kdyz to vsunes do papulky.
Já nemám v troubě větrák :-/ to snad neva..
1 reakcí na tento příspěvek Seznamkove komando
kubacech píše: Maso se dá zmrznout do mražáku. Když je tvrdé tak se nechá povolit a nakrájí na co nejtenčí plátky. Ve výsledku tak kolem 3-5mm. Potom je nechám půl dne úplně povolit a vyliji krev.
Následně udělám nálev. Do dvoudecové sklenky naliju 1/6 worchester, 2/6 sojovka od vitany a 3/6 whisky. Dám 3-4 lžičky soli, 2 ličky pepře a promýchám, tokud se sůl nerozpustí. Potom do toho naložit maso a nechat den uležet.
Potom se to navěší na špejle či jehly na ražničí jako na fotce a dá sušit do trouby.
U nás jen zapnu horký vzduch a i s teplotou na 0 nám trochu hřeje. Odhadem tam je tak kolem 50°C.
Čas změřený nemám, protože stejně již během sušení někdo chodí pravidelně na degustační kontrolu
E: maso dle chuti, většinou používáme vepřovou kýtu
dík..takže má :-/
Naposledy editováno 06.01.2015 15:44:32
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
Cucka píše: anii> nemas horkovzdusnou?
nééé.. my teprv budem stavět, zatím vařím na historii, plynový sporák a elektrická trouba.. Tam můžeš jen nastavit aby pekla z vrchu, zespodu, nebo z obou směrů a kolik stupňů, ale ani jedno nefunguje, jak má
2 reakcí na tento příspěvek Seznamkove komando
muj nalev : červene vino, sul, najemno chilli (penguin), trocha sojovky, trocha neceho sladsiho (chili sladka nebo trocha medu), prasek wasabi, cesnek a tandori
chce to vychytat sul, to je asi nejvetsi pakarna ...takze doporucuji si to psat (ja to neudelal)
a dle navodu jedu 1h na 75st
pak podle tloustky 6-10h na 40st, vyndavam když to neni syrovy ani uplně na prkno - stejně to sežeru driv než se to stihne zkazit
Naposledy editováno 06.01.2015 16:14:52
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
FishX3 píše: dělám z kýty nebo pečeně ..... naposledy 6kg pečeně , ořezat vše co je tučny nebo slachovity - -šlachy kočce, tučný do katrolu a vypect - nasledně namlít an asuper pomazánku. Ostatní hurá do sušičky - 3mm proužky jsou ok, slabší se po naložení rozpadají a silnější se dele suší.
muj nalev : červene vino, sul, najemno chilli (penguin), trocha sojovky, trocha neceho sladsiho (chili sladka nebo trocha medu), prasek wasabi, cesnek a tandori
chce to vychytat sul, to je asi nejvetsi pakarna ...takze doporucuji si to psat (ja to neudelal)
a dle navodu jedu 1h na 75st
pak podle tloustky 6-10h na 40st, vyndavam když to neni syrovy ani uplně na prkno - stejně to sežeru driv než se to stihne zkazit
mmmm jen na troubě mám nejmíň 50, ale ona to stejně nebude pravda.. strčím tam teploměr a bude..
když ono to vzádu peče víc, než v přééédu.. dosud jsem myslela, že stará trouba stačí..ale jestli mi to zkudlí maso.. tak snad pořídím novou
slewa píše: FishX3> Covece, to tandori jsem si musel googlit, tos me obohatil. Cemu je to chuti podobny?
Tandori Masala - indický koření, ono se to dava do nejakých jogurtových nalevu pro maso, ale ja to pouzivam normalne a k cemu je to podobny fakt neumim zodpovědět - vařím dost , ale podle huby a napadu. prostě ho kup, je fajn1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
slewa píše: FishX3> Covece, to tandori jsem si musel googlit, tos me obohatil. Cemu je to chuti podobny?
kdo se moc ptá, málo googlí
Správný název je Tandoori masala.
Jde o směs koření, jehož složení se různí podle krajů.speciálně pro použití v tandoor, neboli jílové troubě, tradičně užívané v Pákistánu, severní Indii a Afghánistánu k vaření. Specifické koření může poněkud lišit od jednoho regionu do druhého, ale obvykle zahrnují garam masala, česnek, zázvor, kmín, kajenský pepř a další koření a přísady (např. citrónovou šťávu ...).
Tandoori masala je používána tradičně s pokrmy jako kuře Tandoori.V tomto jídle je kuře pokryto směsí obyčejného jogurtu a Tandoori masala. Kuře je pak pomalu pečeno v tandooru. Kuřecí maso připravené tímto způsobem má růžový-barevné exteriér a pikantní příchuť.
Paprika, červené chilli, nebo jiné koření dává červený odstín, Kurkuma oranžovou barvu. / V některých moderních verzích, jsou používány i červené a žluté potravinářských barviv - fuj/. Jde o tradičně připravené kuře při vysokých teplotách v hliněné peci (tandoor), ale může být také připraveno na tradiční grilu.
Ingredience:
* 100 g kmínu
* 35 g semena koriandru
* 20 g hřebíček
* 5 kusů skořice v celku
* 20 g zázvorový prášek
* 20 g česnekový prášek
* 20 g chilli prášek
* 20 g kurkuma prášek
* 20 g muškátový květ
* 20 g sůl
* 1 čaj.lžička papriky
Příprava:
Nasucho opečeme kmín, semena koriandru, hřebíčku a skořice, na suché pánvi na malém plameni, až se začne uvolňovat aroma. Odstranit z ohně a nechat vychladnout.
Vše pomlít na hladký prášek. Skladovat v až 6-8 týdnů.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
anii píše: mmmm jen na troubě mám nejmíň 50, ale ona to stejně nebude pravda.. strčím tam teploměr a bude..
když ono to vzádu peče víc, než v přééédu.. dosud jsem myslela, že stará trouba stačí..ale jestli mi to zkudlí maso.. tak snad pořídím novou
jedu v tomhle
E: hele ho :) http://ostatni.bazo...SNY-STERILIZATOR.php
Naposledy editováno 06.01.2015 16:26:58
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
FishX3 píše: vetsi problem bude to větrání +potřebuješ vyhnat vlhkost - holt ten laboratorni kousek co mam v pradelně je na to dobrej no :)))
jedu v tomhle
to bych se nebála, tyhle trouby maj spíš problém, že všechnu vlhkost ženou ven, ony netěsní, takže naopak když v tom peču pečivo, tak musím co chvíli lejt na dno vodu nebo dávat hrnky s vodou, aby se to trochu zapářilo.. to je takové dost suché pečení, tyhle trubky
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando
FishX3 píše: anii> Tandori Masala je jen jedna ze směsí .. Tandori je více druhů, ty googlice. ale masalu používám a je asi nejběžnější, mam tu i něco druhého ale je do až moc "do kmínu"
ooo tak pardůnek, jsem neznalec, já znám jen masalu ..mea culpa