Téma: Seznamkove komando
 
1.7.2014 v 11:44
stručná charakteristika postav:
Gugo : letadlo
Wegas : nadany fyzik
Artepx : neurobiolozka
Anii : mrtvá bezpohlavní princezna z Rumunska
Cucka : pani ucitelka
Ozzy : uchyl vysetrovatel

Sraz komanda proběhl 21.6. u Gugáče, a tímto mu za všechny zúčastněné děkuji, jako hostitel se velmi osvědčil /



Urceno vsem prudickam a prudicum v Seznamce ,aby se mohli seberealizovat a nechali tem chudakum co se chteji seznamit alespon trochu mista.

foto ze srazu






Tem co se chteji seznamit doporucuju zalozit si vlakno nekde jinde a pokud holt neodolaji tak pozor zejmena na tyhle: (seznam bude aktualizovan)

Pozor - máme členem i chlapy (aby se někdo necítil méně nebo více cenný) :
kutilsro (na základě přijetí nabídky), Kubacech..... MedWed a Fish, Veverčák
Čestný host: slewa

Artepx (zadaná a ještě k tomu vdaná)
Cucka
anii
Vovce
hondagirrl
sebkova
fazeraja

z hlavy uz me zadna nenapada.

A aby to tu bylo komplet tak tu postupně přidáme ještě seznam odhalených onanistů: Kopřiva681

*btw nebyl to muj napad, ale ona se stydi


Naposledy editováno 09.08.2018 07:19:46

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 11:48 | Nahoru | #15151
gugo> koupím chameleona a žáby

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 12:11 | Nahoru | #15152

kubacech píše: gugo> koupím chameleona a žáby









Já ti nevím jestli děláš dobře

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 12:17 | Nahoru | #15153
kutilsro> proč? Chameleona potom vyhubím, třeba mamba je pro něj přirozený nepřítel, mambu loví ptáci, ptáky kočkovité šelmy. Snad bude stačit kočka domácí. Když ne bude třeba něco středně velkého, co by mohl ulovit vlk, vlka uloví lední medvěd a ledního medvěda už na půdě najdu lehce. Určitě to bude snazší, než dostat na půdu jeho přirozeného nepřítele, což je kosatka

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 12:19 | Nahoru | #15154
kubacech> Tak k tomu nemám co dodat...souhlasím na sto procent až bude tato akce probíhat dej mi prosímtě vědět u toho musím být s kamerou a velmi rád se podívám

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 12:42 | Nahoru | #15155

kubacech píše: kutilsro> proč? Chameleona potom vyhubím, třeba mamba je pro něj přirozený nepřítel, mambu loví ptáci, ptáky kočkovité šelmy. Snad bude stačit kočka domácí. Když ne bude třeba něco středně velkého, co by mohl ulovit vlk, vlka uloví lední medvěd a ledního medvěda už na půdě najdu lehce. Určitě to bude snazší, než dostat na půdu jeho přirozeného nepřítele, což je kosatka


Jenže.. ti mezitím od kočkovité šelmy vejš sežerou tu šunku

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 12:46 | Nahoru | #15156
anii> tu před tím vším schovám, aby ji nesežral už u hada Kutil, když se přijde dívat s kamerou

Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:04 | Nahoru | #15157
Já asi udělám ten jerk..

Jakej jste to tu dávali recept?:)

a co je na to dobré za masíčko? U nás u řezníka prodávají výborné zadní hovězí.. to by šlo.. ne?.)

1 reakcí na tento příspěvek Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:06 | Nahoru | #15158
Nemuselo by to být nejhorší. Recept tu je pár(set?) stránek zpátky, znovu se mi psát nechce

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:11 | Nahoru | #15159

kubacech píše: Nemuselo by to být nejhorší. Recept tu je pár(set?) stránek zpátky, znovu se mi psát nechce


Kuboooo.. ty blázne chceš mě zabít?

Vím že tam bylo 24 hodin.. na nějakou teplotu.. v něčem naložit.. a vám jak pověsit do trouby

1 reakcí na tento příspěvek Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:28 | Nahoru | #15160
Ja ti to z domova poslu. Tady se mi to nechce hledat, nicmene receptu je spoustu. Dobry zadni je idealni.

Ale dobry je treba i kruti nebo panenka z cunete.

Jinak fantazii se meze nekladou. Ja nechavam lezet noc v lednicce v marinade (musi bejt bez oleje) a pak prvni pulhodinu na 75 stupnu, pak stahnout na tricet s vetrakem a nechat bezet 12-18 hodin odhadem, podle trouby. Ze je to hotovy bezpecne poznas, kdyz to vsunes do papulky.

Naposledy editováno 06.01.2015 15:30:31

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:37 | Nahoru | #15161

slewa píše: Ja ti to z domova poslu. Tady se mi to nechce hledat, nicmene receptu je spoustu. Dobry zadni je idealni.

Ale dobry je treba i kruti nebo panenka z cunete.

Jinak fantazii se meze nekladou. Ja nechavam lezet noc v lednicce v marinade (musi bejt bez oleje) a pak prvni pulhodinu na 75 stupnu, pak stahnout na tricet s vetrakem a nechat bezet 12-18 hodin odhadem, podle trouby. Ze je to hotovy bezpecne poznas, kdyz to vsunes do papulky.


Já nemám v troubě větrák :-/ to snad neva..

Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:39 | Nahoru | #15162
V tom pripade to bude do pecena/krupava asi.

1 reakcí na tento příspěvek Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:41 | Nahoru | #15163
kubova trouba má větrák?

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:43 | Nahoru | #15164

kubacech píše:




nemááá..a našla jsem to

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:43 | Nahoru | #15165

kubacech píše:




nebo má? to je fotka jak z nosu

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:44 | Nahoru | #15166

kubacech píše: Maso se dá zmrznout do mražáku. Když je tvrdé tak se nechá povolit a nakrájí na co nejtenčí plátky. Ve výsledku tak kolem 3-5mm. Potom je nechám půl dne úplně povolit a vyliji krev.

Následně udělám nálev. Do dvoudecové sklenky naliju 1/6 worchester, 2/6 sojovka od vitany a 3/6 whisky. Dám 3-4 lžičky soli, 2 ličky pepře a promýchám, tokud se sůl nerozpustí. Potom do toho naložit maso a nechat den uležet.

Potom se to navěší na špejle či jehly na ražničí jako na fotce a dá sušit do trouby.
U nás jen zapnu horký vzduch a i s teplotou na 0 nám trochu hřeje. Odhadem tam je tak kolem 50°C.
Čas změřený nemám, protože stejně již během sušení někdo chodí pravidelně na degustační kontrolu

E: maso dle chuti, většinou používáme vepřovou kýtu


dík..takže má :-/

Naposledy editováno 06.01.2015 15:44:32

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:45 | Nahoru | #15167
anii> nemas horkovzdusnou?

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 15:52 | Nahoru | #15168

Cucka píše: anii> nemas horkovzdusnou?


nééé.. my teprv budem stavět, zatím vařím na historii, plynový sporák a elektrická trouba.. Tam můžeš jen nastavit aby pekla z vrchu, zespodu, nebo z obou směrů a kolik stupňů, ale ani jedno nefunguje, jak má

2 reakcí na tento příspěvek Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:11 | Nahoru | #15169
dělám z kýty nebo pečeně ..... naposledy 6kg pečeně , ořezat vše co je tučny nebo slachovity - -šlachy kočce, tučný do katrolu a vypect - nasledně namlít an asuper pomazánku. Ostatní hurá do sušičky - 3mm proužky jsou ok, slabší se po naložení rozpadají a silnější se dele suší.

muj nalev : červene vino, sul, najemno chilli (penguin), trocha sojovky, trocha neceho sladsiho (chili sladka nebo trocha medu), prasek wasabi, cesnek a tandori

chce to vychytat sul, to je asi nejvetsi pakarna ...takze doporucuji si to psat (ja to neudelal)

a dle navodu jedu 1h na 75st
pak podle tloustky 6-10h na 40st, vyndavam když to neni syrovy ani uplně na prkno - stejně to sežeru driv než se to stihne zkazit

Naposledy editováno 06.01.2015 16:14:52

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:18 | Nahoru | #15170

Cucka píše: anii> nemas horkovzdusnou?



a ja uz mam zasejc troubu Vcera jsem delal lasagne mnam.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:19 | Nahoru | #15171
FishX3> Covece, to tandori jsem si musel googlit, tos me obohatil. Cemu je to chuti podobny?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:20 | Nahoru | #15172

FishX3 píše: dělám z kýty nebo pečeně ..... naposledy 6kg pečeně , ořezat vše co je tučny nebo slachovity - -šlachy kočce, tučný do katrolu a vypect - nasledně namlít an asuper pomazánku. Ostatní hurá do sušičky - 3mm proužky jsou ok, slabší se po naložení rozpadají a silnější se dele suší.

muj nalev : červene vino, sul, najemno chilli (penguin), trocha sojovky, trocha neceho sladsiho (chili sladka nebo trocha medu), prasek wasabi, cesnek a tandori

chce to vychytat sul, to je asi nejvetsi pakarna ...takze doporucuji si to psat (ja to neudelal)

a dle navodu jedu 1h na 75st
pak podle tloustky 6-10h na 40st, vyndavam když to neni syrovy ani uplně na prkno - stejně to sežeru driv než se to stihne zkazit



mmmm jen na troubě mám nejmíň 50, ale ona to stejně nebude pravda.. strčím tam teploměr a bude..

když ono to vzádu peče víc, než v přééédu.. dosud jsem myslela, že stará trouba stačí..ale jestli mi to zkudlí maso.. tak snad pořídím novou

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:22 | Nahoru | #15173

slewa píše: FishX3> Covece, to tandori jsem si musel googlit, tos me obohatil. Cemu je to chuti podobny?

Tandori Masala - indický koření, ono se to dava do nejakých jogurtových nalevu pro maso, ale ja to pouzivam normalne a k cemu je to podobny fakt neumim zodpovědět - vařím dost , ale podle huby a napadu. prostě ho kup, je fajn

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:23 | Nahoru | #15174

slewa píše: FishX3> Covece, to tandori jsem si musel googlit, tos me obohatil. Cemu je to chuti podobny?


kdo se moc ptá, málo googlí
Správný název je Tandoori masala.
Jde o směs koření, jehož složení se různí podle krajů.speciálně pro použití v tandoor, neboli jílové troubě, tradičně užívané v Pákistánu, severní Indii a Afghánistánu k vaření. Specifické koření může poněkud lišit od jednoho regionu do druhého, ale obvykle zahrnují garam masala, česnek, zázvor, kmín, kajenský pepř a další koření a přísady (např. citrónovou šťávu ...).
Tandoori masala je používána tradičně s pokrmy jako kuře Tandoori.V tomto jídle je kuře pokryto směsí obyčejného jogurtu a Tandoori masala. Kuře je pak pomalu pečeno v tandooru. Kuřecí maso připravené tímto způsobem má růžový-barevné exteriér a pikantní příchuť.
Paprika, červené chilli, nebo jiné koření dává červený odstín, Kurkuma oranžovou barvu. / V některých moderních verzích, jsou používány i červené a žluté potravinářských barviv - fuj/. Jde o tradičně připravené kuře při vysokých teplotách v hliněné peci (tandoor), ale může být také připraveno na tradiční grilu.
Ingredience:
* 100 g kmínu
* 35 g semena koriandru
* 20 g hřebíček
* 5 kusů skořice v celku
* 20 g zázvorový prášek
* 20 g česnekový prášek
* 20 g chilli prášek
* 20 g kurkuma prášek
* 20 g muškátový květ
* 20 g sůl
* 1 čaj.lžička papriky
Příprava:
Nasucho opečeme kmín, semena koriandru, hřebíčku a skořice, na suché pánvi na malém plameni, až se začne uvolňovat aroma. Odstranit z ohně a nechat vychladnout.
Vše pomlít na hladký prášek. Skladovat v až 6-8 týdnů.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:25 | Nahoru | #15175

anii píše: mmmm jen na troubě mám nejmíň 50, ale ona to stejně nebude pravda.. strčím tam teploměr a bude..

když ono to vzádu peče víc, než v přééédu.. dosud jsem myslela, že stará trouba stačí..ale jestli mi to zkudlí maso.. tak snad pořídím novou

vetsi problem bude to větrání +potřebuješ vyhnat vlhkost - holt ten laboratorni kousek co mam v pradelně je na to dobrej no :)))

jedu v tomhle



E: hele ho :) http://ostatni.bazo...SNY-STERILIZATOR.php

Naposledy editováno 06.01.2015 16:26:58

Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:25 | Nahoru | #15176
To zkusim, to bude dobry.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:27 | Nahoru | #15177
FishX3> ja myslim, ze kdyz to bude delat o vikendu pres den, tak staci, kdyz ji obcas otevre na pul minuty.

(reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:27 | Nahoru | #15178

FishX3 píše: vetsi problem bude to větrání +potřebuješ vyhnat vlhkost - holt ten laboratorni kousek co mam v pradelně je na to dobrej no :)))

jedu v tomhle


to bych se nebála, tyhle trouby maj spíš problém, že všechnu vlhkost ženou ven, ony netěsní, takže naopak když v tom peču pečivo, tak musím co chvíli lejt na dno vodu nebo dávat hrnky s vodou, aby se to trochu zapářilo.. to je takové dost suché pečení, tyhle trubky

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:28 | Nahoru | #15179
anii> Tandori Masala je jen jedna ze směsí .. Tandori je více druhů, ty googlice. ale masalu používám a je asi nejběžnější, mam tu i něco druhého ale je do až moc "do kmínu"

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Seznamkove komando

6.1.2015 v 16:29 | Nahoru | #15180

FishX3 píše: anii> Tandori Masala je jen jedna ze směsí .. Tandori je více druhů, ty googlice. ale masalu používám a je asi nejběžnější, mam tu i něco druhého ale je do až moc "do kmínu"


ooo tak pardůnek, jsem neznalec, já znám jen masalu ..mea culpa
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist