Téma: Kuchaři na motorkari.cz
 
31.1.2009 v 17:38
Zdar lidi, tak mě napadá jestli jsou mezi námi i takoví kteří mají jako dalšího koníčka vaření. Ja když mám čas, vařím strašně rád, ale někdy už nemám nápady co vařit. Takže jestli se chcete podělit o nějaké skvělé recepty pište pište rád se naučím něco nového.
P.S. jestli se to chytne přidám pár svých vyhlášených receptu

špíz ala jaryn bůček


Naposledy editováno 01.02.2009 00:15:16
Předchozí
1 2 3 4
Následující

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 14:24 | Nahoru | #91

HanysRR>Jako nechci být kverulant, ale dát do něčeho prefabrikát Lečo, nebo dát si ke smetanové omáčce Veltlín je barbarství :) Jinak některé recepty vypadají výborně. Já mám třeba strašně rád slovenskou kapustnicu (v podstatě zelňačka s hodně fermentovanou klobásou a švestkama), nebo irské hovězí guláš na černém pivu a naprostá delikatesa pro mě - skopové v jakékoliv úpravě :)



Ale houby, musíš vědět který lečo koupit. Stejný je to s kečupem, hořčicí, masem... Jde o chuť výsledku, ne co tam nasypeš.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 14:27 | Nahoru | #92
TeKilla> veltlín bych řekl že ne, protože má výraznou kyselinku a tím pádem se může v žaludku se smetanou "zgrcnout" a navodit tak nelibé pocity ne při jídle, ale krátce po něm. Ale na druhou stranu - někomu to může sedět a tak se držím starého - proti gustu žádný dišputát...

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 18:54 | Nahoru | #93

Anitchka>TeKilla>

Easy - vezmeš kuřecí kozy, uděláš z toho malý nudličky. Zaplásneš je medem - jenom trochu, aby to neplavalo, ale aby to mylo jako "omatlaný", zakapeš citronem, osolíš, opepříš drceným pepřem 4 barev - hezčejc voní. Cibulku si uděláš na velmi jemno, česnek nakrájíš na tenké plátečky. Všechno to smícháš a dáš odležet tak na hoďku.

Když to pak hodíš na pánev na olej, tak to děláš vlastně jenom tak dlouho, než med začne hodně karamelizovat, aby česnek nepřestal vonět a cibulka se udělala jenom "do sladka" - proto ty nudličky a cibulka musí být malé, aby se to stihlo udělat.

No a pak už jenom zaleješ smetanou a je hotovo. Já to celé pak rád s toustovým chlebem z toustovače.

to zní dobře v nejbližší době vyzkoušim, díky smetana kysaná?



Nezkoušela jsi to už udělat???? já jen jestli je to jedlý že bych se do toho pustil taky

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 19:49 | Nahoru | #94

HanysRR>TeKilla> veltlín bych řekl že ne, protože má výraznou kyselinku a tím pádem se může v žaludku se smetanou "zgrcnout" a navodit tak nelibé pocity ne při jídle, ale krátce po něm. Ale na druhou stranu - někomu to může sedět a tak se držím starého - proti gustu žádný dišputát...



Hele mě se všechno ve finále zgrcne do úplně tmavého válečku, takže grcání smetany s octem ani moc neřeším
Předchozí
1 2 3 4
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist