Normálně už fakt jsem nasranej, dnes jsem byl v sámošce a koupil si tam Vídeňské párečky a křupavé rohlíky...prostě jsem na to dostal chuť. Když jsem ty Vídeňské párky ohřál a chystal se na nich pochutnat, zjistil jsem, že neměli vůbec žádnou chuť a ještě k tomu mi mezi zubama křupali rozvařené a rozemleté kosti...ty hovada do toho naserou úplně všechno a řeknou si o nás-Voni to sežerou. Jinak tyto párky bývají i v současné době dobré, proto jsem si je koupil a nechápu jak na nich byl nápis Vídeňské...Nejsem příznivcem komančů, ale když vzpomenu na některé potraviny co mi tenkrát chutnali a to samé si koupím dnes tak je to nebe a dudy. Tak třeba kdysi byl výbornej Luncheon meat..dnes když si ho koupím tak má chuť po mouce, protože tam jen je ta mouka+nějaké tuky a to je všechno..když to člověk hodí na pánvičku tak se to rozteče jak hovno !!!
Nedávno jsem si koupil maličkatou konzervičku za 7O kč..dovoz z Holandska-něco jako Luncheon. Když jsem jí otevřel..opět bez chuti a mezi zubama rozemleté kosti...a to samé nedávno s Lahůdkovými párečky v konzervě, ale Český masokombinát..opět žádná chuť a jen tisíce drobných kousků z rozemletých kostí, to už se mi fakt chtělo zvracet a párky hned přesto že nebyly levné letěli do koše. Pochopitelně nejím jen toto co tu uvádím jako příklad, prostě jen jsem na to dostal chuť. Já už takovéto sračky jíst nechci a nechci ani jíst nekvalitní potraviny co nám tu tahají z ciziny a mnohdy ani nejde vyčíst jakou zemi původu to má. Už si nechci kupovat třeba např. Broskve či meruňky které tu přitáhne někdo třeba z Tramtárie a když je přinesu domů a ochutnám je tak opět se to jíst nedá a zase to všechno letí do koše...Ty debilové a zmetci na Hoře se jen snaží jak nám utahovat opasky..proč se ale nesnaží alespoň o to, aby jídlo bylo kvalitní ??? Vždyť ty zákony které by tyto hnusoty mohli postihovat, přeci tvoří ti blbečkové zvrchu !!! ... jenže co jim je do toho co MY budeme žrát že jo ??? Když tedy těm hovadům z Vrchu to je jedno co jíme tak alespoň my s tím pojme něco udělat...Za co ty Idioti z vrchu berou takový prachy a ještě mají takové možnosti si vzájemně mezi sebou jeden druhému na oplátku přihrávat ještě pohádkovější prachy ??? Tak mě napadlo, že kdyby se tu našel nějáký spisovatel, že by nebylo marné vydat nějakou knihu s příznačným názvem, kterou by si každý mohl koupit a ve které by bylo jasně popsáno na jaké potraviny a z kterých zemí si dávat pozor, kde by bylo podrobně popsáno jak někteří kreténi takové párky vyrábějí, prostě aby se co nejvíce lidí dopodrobna dozvědělo jak to chodí a tím pádem by většina na ty sračky vysrala a přestala je kupovat..ať si to sežerou ti Blbečci z Vrchu...ať oni to vyhazujou do odpadkovejch košů............
Dneska mě ty Vídeňské párečky tak vytočily a nasrali, že jsem hned sednul k počítači a napsal toto..
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Save77 píše: sodomak> Jeden bych měla, ale nemůžu si zaboha vzpomenout, jak se jmenuje výrobce!
Prima. Tak kdyby sis vzpomněla, víš, kde mě najdeš
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
achachletokonci píše: verybusy> prosimtě mohu se te ja na neco zeptat? mě muj znamej rikal ze se spracuje uplne vsechno snad jen krome peri ne, vsechno se rozemele a ve vysoke teplote rozvari a z toho prej jsou parky pastiky apod..tak jestli k tomu neco reknes..a potom jeste ktem zminenejm parkum..co mi to tak krupalo mezi zubama?..bylo to strasne mnozstvi malejch kousicků, jako kdyby tam byl písek..jsou to ty rozemlete a rozvarene kosti???...ja bych rekl ze jo, koukal jsem se na to lupou...
Jsou to droboučký kousíčky chrupavek,maso od drůbežích koster se odstraňuje na tzv. separátoru a značí se SOM (strojně oddělené maso),jehož použití podléhá celkem přísný kontrole.Používá se to do hodně levných výrobků a opradu to samo o sobě není nijak zdravotně závadný,já ty chrupavky z kuřete okusuju taky... Spíš mě štvou plnidla v podobě soji apod.
Samozřejmě se zpracuje vše,co se dá,ale už je to daleko míň věcí,než v dobách minulých.Třikrát hurá.
verybusy píše: Jsou to droboučký kousíčky chrupavek,maso od drůbežích koster se odstraňuje na tzv. separátoru a značí se SOM (strojně oddělené maso),jehož použití podléhá celkem přísný kontrole.Používá se to do hodně levných výrobků a opradu to samo o sobě není nijak zdravotně závadný,já ty chrupavky z kuřete okusuju taky... Spíš mě štvou plnidla v podobě soji apod.
Samozřejmě se zpracuje vše,co se dá,ale už je to daleko míň věcí,než v dobách minulých.Třikrát hurá.
Kopyta, piliny, štětiny a drápky?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
verybusy píše: Jsou to droboučký kousíčky chrupavek,maso od drůbežích koster se odstraňuje na tzv. separátoru a značí se SOM (strojně oddělené maso),jehož použití podléhá celkem přísný kontrole.Používá se to do hodně levných výrobků a opradu to samo o sobě není nijak zdravotně závadný,já ty chrupavky z kuřete okusuju taky... Spíš mě štvou plnidla v podobě soji apod.
Samozřejmě se zpracuje vše,co se dá,ale už je to daleko míň věcí,než v dobách minulých.Třikrát hurá.
Několikrát sem slyšel historky o tom, jak ráno vyjede z mašin několik šišek salámu, aniž by se tam něco dávalo :)
Byl sem nedávno v jednom velkym masokombinátu na servisu a docela mě překvapilo, jak tam bylo všechno čistý, skoro jak někde na operačnim sále v nemocnici. Šel sem cca 30m po chodbě, kudy se občas vozí maso a musel sem mít na sobě bílej plášť a síťku na vlasech.
2 reakcí na tento příspěvek JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Kazdy kdo tu placa neco o kvalite jidla drive a dnes, tak by si o tom mel neco precist - dolezite.sk/Mate_na_to_zaludek__41.html tady mate clanek od clena agrarni komory.
Za me, co mi dneska vadi, tak pivo to je normalni gutalax, to se neda pit . To je k zbliti.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
sodomak píše: Několikrát sem slyšel historky o tom, jak ráno vyjede z mašin několik šišek salámu, aniž by se tam něco dávalo :)
Byl sem nedávno v jednom velkym masokombinátu na servisu a docela mě překvapilo, jak tam bylo všechno čistý, skoro jak někde na operačnim sále v nemocnici. Šel sem cca 30m po chodbě, kudy se občas vozí maso a musel sem mít na sobě bílej plášť a síťku na vlasech.
To jsou fámy,k nám se nedostaneš jinak než bez celkovýho overalu,roušky a síťky na hlavu...Kolik nemocnic by mohlo závidět.Dneska je tlak na výrobce tak velkej,že už se žádný velký prasárny ani nemůžou odehrávat.Jím naprosto všechno a bez obav,naopak bych se spíš bál u menších řezníků,který to mastěj ve špíně,jak se jenom dá....
verybusy píše: To jsou fámy,k nám se nedostaneš jinak než bez celkovýho overalu,roušky a síťky na hlavu...Kolik nemocnic by mohlo závidět.Dneska je tlak na výrobce tak velkej,že už se žádný velký prasárny ani nemůžou odehrávat.Jím naprosto všechno a bez obav,naopak bych se spíš bál u menších řezníků,který to mastěj ve špíně,jak se jenom dá....
Jj, čistý to fakt bylo. Ale stejně Ti nikdo neuvěří
1 reakcí na tento příspěvek JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Naposledy editováno 05.12.2010 23:22:31
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Cuba_GSXR píše: kdo si nekdo neumi kvalitne nakoupit, nezaslouzi si se kvalitne nazrat...
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Save77 píše: sodomak> Ty aby ses nepřidal! Abys věděl, taky jsem si párkrát naběhla. Jak má člověk vědět, jestli je ta šunka, nebo salám k jídlu, když je za sklem?
tenhle alibismus je fakt skvelej ... a jak to delam ja??? ja si tyhle sracky nekupuju... jak to??? ze bych si treba vybral obchod kde nakoupim?? nebo ze si prectu slozeni??? nebo ze se prodavacky zeptam??
Save77 píše: sodomak> Ty aby ses nepřidal! Abys věděl, taky jsem si párkrát naběhla. Jak má člověk vědět, jestli je ta šunka, nebo salám k jídlu, když je za sklem?
Taky si občas naběhnu, ale už ne tak často, člověk se poučí...teda většina
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Cuba_GSXR píše: tenhle alibismus je fakt skvelej ... a jak to delam ja??? ja si tyhle sracky nekupuju... jak to??? ze bych si treba vybral obchod kde nakoupim?? nebo ze si prectu slozeni??? nebo ze se prodavacky zeptam??
Ne vždycky je příležitost jít do osvědčenýho. A ptát se prodavaček v supermarketech většinou nemá cenu.
Jestli sis nevšiml, psla jsem v minulém čase. Do hypermarketu nechodím už právě proto, že tam nejsou prodavači, ale podavači. Z čehož vyplývá, že ti není schopen podat o výrobku jakoukoliv informaci.
Chodím ke svému řezníkovi. Ale to už jsem psala o stránku výš...
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
sodomak píše: Ne vždycky je příležitost jít do osvědčenýho. A ptát se prodavaček v supermarketech většinou nemá cenu.
ale i v supermarketu se da taky koupit kvalitni jidlo... nene, v tom me nikdo nepresvedci... proste blbe si nakoupit muze jen vul... za tim si stojim...
Cuba_GSXR píše: ale i v supermarketu se da taky koupit kvalitni jidlo... nene, v tom me nikdo nepresvedci... proste blbe si nakoupit muze jen vul... za tim si stojim...
Já nepíšu, že nejde, od tý doby, co bydlim v Hostivaři sem byl v supermarketu víckrát než za celej život před tim, z 90% je to v pohodě.
Ale někdy se zadaří.
A nemachruj!
Ať tak či tak, taky jsem se nad tim v poslední době dost zamejšlel Jelikož od září studuju vejšku, tak se mi s nakupovánim potravin konečně otevřely oči Musim podotknout, že jíst alespoň trochu kvalitně je důležitý, ale na druhou stranu jsem si taky konečně uvědomil, že to leze docela do peněz Každopádně pro mě je teďka nejbližší prodejnou kaufland Nutno podotknout že nákupy tam jsou opravdu o náhodě... Jednou tam člověk přijde a z toho jejich ovoce by nejradši hodil šavli a někdy se tam dá sehnat dokonce velmi chutné a šťavnaté ovoce za velmi dobré ceny Je to fakt loterie...
Každopádně co mě překvapuje, je ta jejich značka bestfarm V testu špekáčků dopadli naprosto příííšerně, ale jejich ostatní produkty mi docela chutnaj Když člověk přehlídne etiketu se složením výrobku, tak si na tom docela i pochutná No, sója tam asi bude, ale vychucený to maj fajnově
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Cuba_GSXR píše: ale i v supermarketu se da taky koupit kvalitni jidlo... nene, v tom me nikdo nepresvedci... proste blbe si nakoupit muze jen vul... za tim si stojim...
Ja bych to chtel nekdy videt Pane reznik a opravdu v tehle parcich nejsou nahrazky ? Nejsou, kupujte, aha tak jo beru. Dobry den, pani cisnice a opravdu to varite z kvalitnich surovin ? Kuba v supermarketu : aha , pisou E 112 to je kyselina citronova to muzu, E 222 fuj, to je dochucovac to neberu
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Creck píše: Letadylko co to tady placas zas za nesmysly Do roku 1994 byly u nas zakonne normy, ktere zakazovali pouzivat nahrazky v potravinach. Klobasy nebyly plne mouky, jogurty nebyly ze skrobu a zmrzlina nebyla ze ztuzeneho tuku.
Kazdy kdo tu placa neco o kvalite jidla drive a dnes, tak by si o tom mel neco precist - dolezite.sk/Mate_na_to_zaludek__41.html tady mate clanek od clena agrarni komory.
Za me, co mi dneska vadi, tak pivo to je normalni gutalax, to se neda pit . To je k zbliti.
to psal "odborník"? No ty vole
Kravský tuk je nahrazován tukem rostlinným (sójovým)
-kravský tuk je luj, který se snad pro konzumaci ani použít nedá, pokud myslel mléčný tuk, tak je to debil.
Mléko, které je nápadně podobné emulzi na chlazení obráběcích nožů, se nesrazí, nejde z něj udělat domácí jogurt.
-A já furt, kdes vzal tuhle frázi Pokud se někdo snaží dělat domácí jogurt z UHT mlíka, tak je debil, co k tomu mám jako říct.
Jogurty nejsou jogurty, je to jogurtová hatlapatla, do které je narván škrob nebo želatina
-ano "hatlapatla" je odborný výraz, ty vole nééé Jinak, kdo umí číst (třeba jako já, tak si jogurt se želatinou nekoupí, ale koupí si pravý smetanový jogurt). Navíc želatina apod. se tam nerve pro to "aby toho bylo víc" ale proto, že to potřebují stabilizovat, navíc jogurty s 0,1% tuku mají kulové a ne chuť. Co se "mikroorganizmů" týče, tak ty by se měly stejně přeočkovávat každý den, jinak je jaksi logické, že v uzavřeném prostředí bez přísunu živin hynou.
Sýry nejsou sýry, ale náhražky, v nichž je mléčná bílkovina nahrazena bílkovinou rostlinnou (sója) anebo škroby
-tohle je z části prava, ale opět, kdo umí číst, tak si tenhle hnus nekoupí!
Ani kvalita některých tůků zvaných máslo není nic oslnivého, je to nastavováno vodou!
-LOOOOOL a dokonce tam té vody je kolem 15-20% Už za komančů se snažili udělat máslo s méně jak 60% tuku, ale moc jim to nešlo, neboť to bylo jak nacucaná tabulová houba.
Co je to drůbeží separát?
-to je to, co normálně z kuřete každý jí, když okusuje kosti, jen to oddělují stroje a co jako? Nevím, proč jsou z toho všichni tak v prdeli.
Pro potlačení nežádoucích pachů ze separátu samozřejmě existují různé chemické sajrajty
-pán odborník asi myslel glutamát sodný, který právě dává masovým konzervám masovou chuť masa, které tam není.
Dál mě článek tohohle odborníka nebaví číst. Jak napsal Verybusy - žrát dneska můžeš to, co si zaplatíš, jsou specializované obchody, ale i v normálních hyper-super marketech jde koupit slušné věci, chce to jenom jedno - PŘEČÍST SI SLOŽENÍ a nečumět jen po ceně!
Naposledy editováno 06.12.2010 07:39:25
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Nedávno se rozvířilo mediální šílenství ohledně používáni dusitanů (E 250).Rád bych podpotknul,že v řezničině se tyto látky používají desítky let a že dotyční nespokojenci vůbec netuší,jak by takový výrobek vypadal.Konkrétně třeba BIO šunka je barvy šedo-zelené,nevábného vzhledu a tudíž si ji koupí jenom vskutku zasvěcení,protože je drahá.Strašně drahá.Nechci opomínat,že vzrostly nároky na údržnost výrobků,jejich skladování a prodej je na žalostné úrovni a přesto je třeba,aby výrobek zůstal zdravotně nezávadný.Jde toto zajistit bez konzervačních látek????Odpovím sám-není.To se prosím hygiena provozů zvýšila mmnohonásobně,rád bych vám dopřál pohled,kde a jak se kdysi vyráběly ty "poctivé výrobky".A takto se dá pokračovat do nekonečna.
Na závěr zopakuji jediné-vyrábí se pouze to,po čem volá trh a tudíž to,co lidi nejvíc kupují.Opravdu kvalitní výrobky jsou spíš okrajovou záležitostí na spravení chuti a kolikrát pro radost,aby si všichni připomněli opravdu poctivé řemeslo.
Naposledy editováno 06.12.2010 08:41:32
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Co se týče konzervantů - bez těch by to nešlo, teda šlo, ale ne při dnešních dobách trvanlivosti, to je jasné. Kdo ale není úplně praštěný, tak do sebe nebude rvát masovou konzervu 2x denně, ale koupí si čerstvé maso u řezníka.
Teď mě napadlo - všiml si někdo, že většina bonbonů změnila barvu? EU totiž nařídila, že všechny výrobky obsahující chemické barviva musí nést označení "E (110,104,122,129,102,124) může nepříznivě ovlivnit pozornost a činnost dětí" BUM a najednou je místo chemických barviv použit výtažek z mrkve, kopřivy atd. atd. Pravda barva není to co bývala, ale jde to a to dokonce i bez jakéhokoli zakazování
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) JÁ UŽ nechci žrát TY sračky CO NÁM dávaj...
Ano,pořád to bude o zdravým rozumu každýho člověka,co je do sebe ochoten nacpat.Horší je,když lidi ty levný varianty cpou do dětí,který se nemůžou svobodně rozhodnout.