Téma: Kuchaři na motorkari.cz
 
31.1.2009 v 17:38
Zdar lidi, tak mě napadá jestli jsou mezi námi i takoví kteří mají jako dalšího koníčka vaření. Ja když mám čas, vařím strašně rád, ale někdy už nemám nápady co vařit. Takže jestli se chcete podělit o nějaké skvělé recepty pište pište rád se naučím něco nového.
P.S. jestli se to chytne přidám pár svých vyhlášených receptu

špíz ala jaryn bůček


Naposledy editováno 01.02.2009 00:15:16

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 18:53 | Nahoru | #31

TeKilla>JARYN82>vidím že máš dobrý vkus jak na jídlo tak na motorky

Jj, dobře se najíst a dobře se projet Uděláme moto-kuchto-sraz - každej přijede s jídlonosičem svého výtvoru

hej tak do toho jdu

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:04 | Nahoru | #32
Kuchařina je výborný koníček,hlavně většinou potěší i ostatní ne jako známky!

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:04 | Nahoru | #33

TeKilla>

Easy - vezmeš kuřecí kozy, uděláš z toho malý nudličky. Zaplásneš je medem - jenom trochu, aby to neplavalo, ale aby to mylo jako "omatlaný", zakapeš citronem, osolíš, opepříš drceným pepřem 4 barev - hezčejc voní. Cibulku si uděláš na velmi jemno, česnek nakrájíš na tenké plátečky. Všechno to smícháš a dáš odležet tak na hoďku.

Když to pak hodíš na pánev na olej, tak to děláš vlastně jenom tak dlouho, než med začne hodně karamelizovat, aby česnek nepřestal vonět a cibulka se udělala jenom "do sladka" - proto ty nudličky a cibulka musí být malé, aby se to stihlo udělat.

No a pak už jenom zaleješ smetanou a je hotovo. Já to celé pak rád s toustovým chlebem z toustovače.



to zní dobře v nejbližší době vyzkoušim, díky smetana kysaná?

1 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:06 | Nahoru | #34
Nebo rybí guláš, kterej dělám když kámoš má výlov. Vezmeš plevelný ryby, vykucháš je a stáhneš, pokapeš citronem i zevnitř. Necháš tak dvě hodiny ležet. Na másle osmahneš cibuli, až začne žloutnout přihodíš feferonku nebo kozí roh, trochu kopru /lepší sušenej/, červenou sladkou papriku a nějaký koření na ryby. V kastrolu si uděláš zeleninovej bujón a než bude, hodíš na pánev s cibulí ty ryby nakrájený na kousky. Podleješ bujónem a poprášíš instantní jíškou. Pak už to jen dusíš tak čtvrt hodiny pod pokličkou. A co k tomu je na chuti každého soudruha.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:09 | Nahoru | #35

LadyCroft>Tak koukám,že Vás tu pánové je dost)))já teď dva dny za sebou pekla bábovku,každou na jiný způsob))



K pasekám 1553, Zlín - jestli se nepletu

sme tam jen 4 chlapi, tak toho nemusí být moc.

kujem

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:11 | Nahoru | #36

cort>Nebo rybí guláš, kterej dělám když kámoš má výlov. Vezmeš plevelný ryby, vykucháš je a stáhneš, pokapeš citronem i zevnitř. Necháš tak dvě hodiny ležet. Na másle osmahneš cibuli, až začne žloutnout přihodíš feferonku nebo kozí roh, trochu kopru /lepší sušenej/, červenou sladkou papriku a nějaký koření na ryby. V kastrolu si uděláš zeleninovej bujón a než bude, hodíš na pánev s cibulí ty ryby nakrájený na kousky. Podleješ bujónem a poprášíš instantní jíškou. Pak už to jen dusíš tak čtvrt hodiny pod pokličkou. A co k tomu je na chuti každého soudruha.



a jak to chutná oprotí klasickému gulášu?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:14 | Nahoru | #37
JARYN82> Záleží jak moc dáš cibule, kdyby jsi nechal tu rybu naloženou dýl tak ani nevíš že to byla ryba.

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:18 | Nahoru | #38

cort>JARYN82> Záleží jak moc dáš cibule, kdyby jsi nechal tu rybu naloženou dýl tak ani nevíš že to byla ryba.



možná podle kosti v krku

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:19 | Nahoru | #39

Dolík ....>LadyCroft>Tak koukám,že Vás tu pánové je dost)))já teď dva dny za sebou pekla bábovku,každou na jiný způsob))

K pasekám 1553, Zlín - jestli se nepletu

sme tam jen 4 chlapi, tak toho nemusí být moc.

kujem



tak ted jsem to trosku nepochopila:_))))ja jsem ve zline:_)))to jo ale na jiznacich:_)))a uz ne dlouho....:_))))ja tu mam jednoho chlapa a se mnou jsme jednu snedli za dvanact hodin:_))))

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:20 | Nahoru | #40
nejlepší kuchař je hlad

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:20 | Nahoru | #41
mám hlad...co bude k večeři?

1 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:21 | Nahoru | #42
Tak až to všechno zbaštíte,ke kávě zákusek
Zkopírováno z mých vyzkoušených receptů

2 vejce, 200 g pískového cukru, 80g tuku nebo oleje (dala jsem olej), 300g polohrubé mouky, 300g nastrouhaných jablek, 1prášek do pečiva, 1kávová lžička skořice, nastrouhanou citronovou kůru, nasekané ořechy a rozinky namočené v rumu. Můžete dát i kandované ovoce. POLEVA: 1 čokoláda na vaření a 1 kysaná smetana - ta nemá chybu.

Vejce s cukrem a olejem vyšleháme, přidáme nastrouhaná jablíčka a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva. Přisypeme ořechy, rozinky a popřípadě i kandované ovoce.
Naplníme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a upečeme.
Rozpustíme si čokoládu a do ní zamícháme celý kelímek kysané smetany. Nemusíte se bát, nic se nesrazí.
Potřeme korpus polevou a můžeme posypat ořechy nebo kokosem.

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:22 | Nahoru | #43

LadyCroft>Dolík ....>LadyCroft>Tak koukám,že Vás tu pánové je dost)))já teď dva dny za sebou pekla bábovku,každou na jiný způsob))

K pasekám 1553, Zlín - jestli se nepletu

sme tam jen 4 chlapi, tak toho nemusí být moc.

kujem

tak ted jsem to trosku nepochopila:_))))ja jsem ve zline:_)))to jo ale na jiznacich:_)))a uz ne dlouho....:_))))ja tu mam jednoho chlapa a se mnou jsme jednu snedli za dvanact hodin:_))))



to je adresa, kde ty bábovky příště můžeš přinést :D teda, jestli něco zůstane :D jááák né na dlouho? šak si nedávno spala, že ste se přistěhovali..

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:23 | Nahoru | #44

Menoly>Tak až to všechno zbaštíte,ke kávě zákusek
Zkopírováno z mých vyzkoušených receptů

2 vejce, 200 g pískového cukru, 80g tuku nebo oleje (dala jsem olej), 300g polohrubé mouky, 300g nastrouhaných jablek, 1prášek do pečiva, 1kávová lžička skořice, nastrouhanou citronovou kůru, nasekané ořechy a rozinky namočené v rumu. Můžete dát i kandované ovoce. POLEVA: 1 čokoláda na vaření a 1 kysaná smetana - ta nemá chybu.

Vejce s cukrem a olejem vyšleháme, přidáme nastrouhaná jablíčka a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva. Přisypeme ořechy, rozinky a popřípadě i kandované ovoce.
Naplníme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a upečeme.
Rozpustíme si čokoládu a do ní zamícháme celý kelímek kysané smetany. Nemusíte se bát, nic se nesrazí.
Potřeme korpus polevou a můžeme posypat ořechy nebo kokosem.



jak se ten recept bude jmenovat ?

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:23 | Nahoru | #45
Dolík-když mi přivezete olej a vajíčka):_)))došlo tak Vám ji upeču a můžete si pro ni zítra zajet:_))

1 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:35 | Nahoru | #46
To je jedno.Třeba něco s jabkama a čokopolevou

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:41 | Nahoru | #47
ja nemůžu nastartovat vám nebo se objevi stránka nenalezena?

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:48 | Nahoru | #48

Anitchka>to zní dobře v nejbližší době vyzkoušim, díky smetana kysaná?



Smetana sladká - celé to jídlo je potom do sladka po medu a smetaně a do kysela po citronu.

Teď jsem to se smetanou přehnal a musel jsem hustit, ale i tak už jsou teď pro kuře na řadě jenom vinné lázně

2 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:53 | Nahoru | #49
A jedna bleskovka. Koupíš instantní bramborový knedle a trochu kvalitní párky. Uděláš tésto, do něj zabalíš oloupaný párky. Potom to jen osmažíš a s kyselym zelim je to lahoda.

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:56 | Nahoru | #50

Menoly>To je jedno.Třeba něco s jabkama a čokopolevou



S jablky dělám kuřecí játra - chlazená nebo mražená, je to jedno - vypereš, vyřežeš blanky a žilky, velká přeřízneš na půl a práskneš je na jednu pánev asi tak do čtvrtky až půlky kostky másla (podle kolik chceš šťávičky). Na druhou pánev taky do trochy másla nandáš menší jablka nakrájená na kolečka asi tak 1cm tlustá (oloupaná a vyndaný jádřinec). Pokud nejsou jablka dost sladká, na pánvi je trochu pocukrovat. Obojí to restuješ dost zprudka, aby se jablka nerozblemcala. K tomuhle se hodí opečený opečený toustový chleba. Za 15 min luxusní francouzský oběd.

E: játra osolit před vyndáním z pánve

Naposledy editováno 31.01.2009 19:59:49

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 19:58 | Nahoru | #51

cort>A jedna bleskovka. Koupíš instantní bramborový knedle a trochu kvalitní párky. Uděláš tésto, do něj zabalíš oloupaný párky. Potom to jen osmažíš a s kyselym zelim je to lahoda.



To zelí taky zasmahneš (s česnekem a pepřem), nebo jenom vyndáš z pytlíku a futruješ?

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:00 | Nahoru | #52
TeKilla> Zelí syrový k tomu.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:05 | Nahoru | #53

cort>A jedna bleskovka. Koupíš instantní bramborový knedle a trochu kvalitní párky. Uděláš tésto, do něj zabalíš oloupaný párky. Potom to jen osmažíš a s kyselym zelim je to lahoda.



Tak tohle dělám s lískovým těstem-mňamka,jen to musim strčit do trouby

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:08 | Nahoru | #54
Menoly> Když do trouby, tak dávám chlebové těsto.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:10 | Nahoru | #55
cort> Tak daleko se mi zácházet nechce

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:11 | Nahoru | #56
já si vždycky ukuchtím chleba s hořčicou a ukrojím k temu kus salámu a je to vyřešené

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:12 | Nahoru | #57
žádám admina ať ukončí tohle vlákno,jinak budu jezdit na jaře v teplákách

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:18 | Nahoru | #58
Menoly> Normálně koupíš to těsto do domácích pekáren za dvacku a máš ho tak na třikrát, příprava je bez kynutí tak pět minut.

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:22 | Nahoru | #59
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem - zrovna jsem dodlábnul večeři a byl to luxus - rozklepaný velký plátky z vepřový kejty, osolit a okořenit čerstvě mletým čtyřbarevným pepřem a udělat roládu plněnou volně kombinovanejma dobrotama - já si dělal tři kousky, každej jinej a plnil podle fantazie kořeněným mletým masem, anglickou slaninkou, klobáskou, listovým špenátem, vajíčkem a česnekem. Zarolovat, rychle opéct na pánvi ze všech stran a šup s tím do trouby. Občas potřít olivovým olejem z rozetřeným česnekem a tak po hodině a půl je lahůdka hotová. A bude to skvělý i zejtra - studený na tenký plátky.
Čau, Tom

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:25 | Nahoru | #60
Menoly> Listový těsto je taky skvělý plněný směsí listovýho špenátu a lehve osmahlý anglický slaninky - pak do trouby a občas potřít bílkem - mňam.
Čau, Tom
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist