1 reakcí na tento příspěvek Zrnková káva a její příprava
Nakupuji zde https://www.coffees...IEAAYASAAEgKAMvD_BwE
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zrnková káva a její příprava
Medved píše: Kdo si svou kavu sam neuprazil, ten jako by ani nezil.
A ti nejskalnější si ji i sami vypěstují
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zrnková káva a její příprava
1100Virago píše: A ti nejskalnější si ji i sami vypěstují
V paneláku...
1100Virago píše: A ti nejskalnější si ji i sami vypěstují
Tak to uz jsou ale opravdu srdcari . Ale jo - zkousel jsem to, ale prirodu proste nezlomis.Jo - a jako dalsi vyzvu pred sebou mam porizeni par cibetek .
Naposledy editováno 10.07.2020 08:45:52
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zrnková káva a její příprava
maco píše: V paneláku...
sice evidentne netusis, o cem pises - ale jako to prislovecne slepe kure jsi opravdu nasel (kavove) zrno. Kavovnik v nasich podminkach dozrava s trochou pece zdaleka nejlepe treba v obyvaku - tedy klidne i v panelaku.1 reakcí na tento příspěvek Zrnková káva a její příprava
A jak kafe melu? No samozřejmě že v každém počasí jinak podle vlhkosti. Kávovar používám faema e61.
Chapadlo píše: Ja jsem s kafem zatim ve fazi, ze hledam jednodruhoveho jednorozce. Zkousim zemi za zemi, druh za druhem a snazim se si to psat. Pomalicku mi zacina chutna kyselejsi kafe, protoze uz jsem z te horkosti uplne zhorklej. Nektere jsou lepsi, nektere horsi. Zkousel jsem i kafe z divokych cibetek, ale krome te jemnosti jsem mel v hlave jen tu cenu, takze nic pro me. Problem je, ze se ty chute hrozne meni. Jak moje, tak i kafe. Casto to chutna jinak, nez si clovek pamatuje. Velky vliv ma samozrejme cisteni kavovaru, vstupni voda a co mel predtim v hube. Piju espresso max 40ml. Vetsi uz je znat v chuti. Kafe bych mohl pit furt, ale mam dva problemy: zacalo mi to palit pajsl a mam pak problemy se spanim, tak jsem se musel uklidnit na 2-3, max 4 kafe denne. Mam automat s mlynkem a mleti necham na stred. Jeste pouzitelne je trochu jemnejsi mleti. Nad pakou jsem uvazoval, ale je s tim na me moc prace. Jak rikal muj kamarad s automatem, kdyz mu druhej s pakou vysvetloval, jak rano dela kafe..v pulce ho prerusil a rika: no jo, ale to ja uz jsem davno v praci
Jinak jako zajimavost nebo darek zkuste: https://www.blackinsomnia.cz/ Cekal jsem ucinek na ukor chuti, ale neni to tak spatny. Chutna to jinak, ale je to dobry. Mne osobne to ale tep nezvedlo
Naposledy editováno 10.07.2020 10:05:56
Tez píše: Jediná správná příprava je espresso, osobně si myslím, že nezáleží ani tak na páka/automat, jako spíš na tom, aby stroj byl udržovaný a pravidelně čištěný.
Hrubost mletí se musí vychytat hlavně podle stroje, to takhle obecně říct nejde. Kafe kupuju z pražírny a do měsíce spotřebovat. Je zajímavý, když se dá s pražírnou domluvit a vyzkoušet i víc stupňů pražení - já mám třeba radši pražené míň, káva pak není tolik hořká, je jemnější. Konkrétní odrůdu nejde radit - je to jako s vínem, když ti doporučím chardonnay, tak záleží na oblasti, na vinaři, na ročníku... Pokaždý bude chutnat jinak. Musíš zkoušet a zkoušet. Poradil bych ti svého aktuálního favorita, ale nechci aby to lidi začali kupovat, protože dřív nebo později dojde a já pak budu zas muset zkoušet nový odrůdy a potrvá měsíce, než najdu nový ideál :)
Naposledy editováno 10.07.2020 10:06:49
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zrnková káva a její příprava
Gahan37 píše: Ten cibetkový postup pěstování dodržíš se vším všudy nebo to lehce osekáš? Bez cesty trávicím traktem apod
Nevim cim jinym nez pruchodem travicim traktem by mi cibetky mohly pomoci? Neni tam podle mne co osekavat.Zkousel jsem to nanecisto s nasi kockou (vypada jako krizenec cibetky a lemura) - ale odmita zrat kafe. Svine ...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zrnková káva a její příprava
Medved píše: ................
Zkousel jsem to nanecisto s nasi kockou (vypada jako krizenec cibetky a lemura) - ale odmita zrat kafe. Svine ...
...já vypadám tak nějak podobně, tak kdybys chtěl tak ti to kafe proženu :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zrnková káva a její příprava
osiris píše: ...já vypadám tak nějak podobně, tak kdybys chtěl tak ti to kafe proženu :)
To musi byt pure selma, ne vsezravec. Od tebe by to navic smrdelo barvama ...edit: vypadas podobne? Mas dlouhej, chlupatej, pruhovanej ocas?
Naposledy editováno 10.07.2020 13:43:44
Medved píše: To musi byt pure selma, ne vsezravec. Od tebe by to navic smrdelo barvama ...
edit: vypadas podobne? Mas dlouhej, chlupatej, pruhovanej ocas?
...spíš hovnama by to mohlo smrdět, to nejspíš jo ...a vocas? to já jsem celej :))
valdakatana píše: dva druhy kávy arabica a robusta
Pochybujem, že niekto, kto sa zaujíma o to, čo pije, pije robustu. To je dobré iba na to, ak potrebuješ kofeín a inak je Ti to jedno.Inak jeden kamoš to celkom žerie a rád si objednáva z kofio.cz, obvykle vždy skúša niečo nové, občas si nechám odporučiť, meliem si sám doma a robím vo french pressi. Espressovač nepotrebujem.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zrnková káva a její příprava
Medved píše: sice evidentne netusis, o cem pises - ale jako to prislovecne slepe kure jsi opravdu nasel (kavove) zrno. Kavovnik v nasich podminkach dozrava s trochou pece zdaleka nejlepe treba v obyvaku - tedy klidne i v panelaku.
Aha, tak to zasad' a za pět let mi dej vědět jakou máš úrodu
2 reakcí na tento příspěvek Zrnková káva a její příprava
Ale dobře, tedy, kafe jsem míval oblíbený Hondu XBR 500, chvilku Triumph Boneville, Suzuki GS750, pak HD Sportster. Nejradši vzpomínám na tu jednolampovou Hondu...
MartinNTV píše: To je teda téma na motorkovým serveru! A jaký máte rádi rohlíky?? S máslem, nebo suchý? To by mě zajímalo.
Ale dobře, tedy, kafe jsem míval oblíbený Hondu XBR 500, chvilku Triumph Boneville, Suzuki GS750, pak HD Sportster. Nejradši vzpomínám na tu jednolampovou Hondu...
Rohlíky nejradši hořovický.
1 reakcí na tento příspěvek Zrnková káva a její příprava
...a k tématu - dneska jsem byl ve výše doporučené pražírně v Kašperských Horách, jako správný kávobarbar jsem si dal ledovou kávu s mlékem (a sebou pár sáčků)...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zrnková káva a její příprava
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Zrnková káva a její příprava
bill56 píše: maco> nazývali se "dubčekovské" , dle nosu A.Dubčeka
To nevím ale byly drahé Stály asi korunu padesát na rozdíl od obyčejného rohlíku za 0,30 Kčs a můj měsiční žold jako vojína byl tehda 50 korun měsíčně Pak jsem si polepšil a jako četař jsem bral 150 korun ale to jsem už nebyl v Seredi ale v Žatci v Žíželicích na letišti no ale to už jsme nechodili na rohlíky ale na pivo ale do Chomutova na černo protože dole ve městě to bylo o hubu protože tam chodilo lítaček jak nasráno
Hele jinak kafe mi připravuje automat DeLonghi primadonna a cpu do toho illy, dalmayr monaco.
Zkoušel sem i Jihlavanku a dalo se, zato Davidov bylo hrozný kafe.
U pražíren je trochu problém že to kafe je pokaždé trochu jinačí. Teda aspoň tady v Kralupech, proto sem tam přestal chodit.