Poslední dobou je boom v minipivovarech, který snad vznikají na každým rohu, pár jsem jich prošel ,ochutnal - no není to špatný, byl jsem i v Plzni , na Spilce - výborný pivo Urquel ,..
Ale - narazil jsem na pivo z Náchoda - PRIMÁTOR 16° , 24 ° a musím říct, že poměrně luxusní pivo.
Poměr výkon - cena .
Pak jsem ochutnal HOLBU na Moravě a poblil jsem se . Jinej kraj jinej mrav.
Nějakej tip na luxusní pivo ? Každopádně na Flekovský speciál nedám dopustit.
Malé pivovary tu v okolí máme.Vendelín v Liberci a i pivovar Studánka ,Jantar Jablonec,ve Frýdlantě je Albrecht,Cvikovský pivovar,Ve Varnsdorfu je Kocour,je tu toho celkem dost.
Carcharot píše: Flatron007> Dovolím si nesouhlasit s tím o ČH, mají velice dobrý pivo, to o čem mluvíš je vizitka hospodskýho. Doporučuji zajet do černé hory na pivovarský slavnosti a pak uvidíš ten rozdíl.
Jo hospodskej když je blb i z luxusního piva udělá břečku.Vždy když jsem do sebe lil ČHčko tak ráno kocovina biblických rozměrů.Byl to můj názor na značku a každej pivovar má svoje odpůrce i příznivce. Já třeba rád kozla 10 k práci a nebo když se nechcu zmastit.Krákora 12 je těžší kalibr.
onderfaus píše: Vraník, Grošák, Ryzák - minipivovar s restaurací U koníčka ve Vojkovicích u Frýdku-Místku, Severní Morava.
www.pivovarkonicek.cz/
Ryzák poslední dobou nic moc, jak tam byly měsíc zpátky ty slavnosti tak bych ho zařadil na chvost. Přitom mi vždycky chutnal.
Flatron007 píše: Jo hospodskej když je blb i z luxusního piva udělá břečku.Vždy když jsem do sebe lil ČHčko tak ráno kocovina biblických rozměrů.Byl to můj názor na značku a každej pivovar má svoje odpůrce i příznivce. Já třeba rád kozla 10 k práci a nebo když se nechcu zmastit.Krákora 12 je těžší kalibr.
Je to o hospodě...já mám ČH za kopcem,tak tu frčí v každé druhé nalejvárně.Tas 10 nebo klasická 12 nic moc,ale když se dobře udělá dobře páter 11 nebo kvasar 14 to je tepr žrádlo.Ale preferuju Svijáka(Svijany 11)
Naposledy editováno 13.07.2015 10:20:21
Když to vezmu celorepublikově, tak z těch menších mi nejvíc jede Kout na Šumavě (už tu někdo zmiňoval) - ryze hořký pivo, pro mě absolutní TOP, a v Pze lehce zprofanovanej Matuška, z těch dostupnějších nedám dopustit na Klášter (od tý doby, co se zhoršily Svijany) a Kácov (Hubertus) či dobře opečovaná jedenáctka z Poličky (Otakar). Pak samozřejmě Bernard a Budvar. A to jsem určitě na něco zapomněl...
Abych to shrnul, dobrejch piv tu máme fakt habaděj, ale bohužel skoro všude se točí géčko nebo maximálně Plzeň (často polská apod.)..
Everts72 píše: Argus v plechu z lídlu za deset peněz
Jo, to mě za ty prašule dost překvapilo.jejich žebříček
Naposledy editováno 17.07.2015 22:24:05