dneska:
Chardonnay, 05,VH, Barrique, Ing. Dvořáček, Mikulčice
druhé
Rulunda bílá 04, VH, Pavlovín, Velké Pavlovice.
varování: offtopic krutě schovávám
Co jsou kvalitní pěstitelé? Jaké jsou pro to kritéria? Jsou vinaři, kteří vyhrávají na soutěžích s top víny, ale do toho jedou ještě ty, pro někoho, patoky a není tajemství, že právě na nich se nejvíc vydělává. A co tě na tom vlastně sere? Že ten kdo prodává levný vína o které prostě zájem je, nemá u tebe chrakter a nezaslouží si aby jsi mu dal vydělat? Ale stejně je to diskuze o ničem. Ty levný vína se pijou všude, i v těch modlách jako jsou Francie nebo Čile, ale tam to prostě berou. Jenom tady je levné víno automaticky podvod na slušného českého občana
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
dannythreefifty píše: Asi už se jím nechce furt dokola odšpuntovávat ty Rakouský flašky s "burčákem"
to muselo být hrozně horký zboží, nevím jestli by ten špunt vydržel ve flašce vůbec k hranicím
1 reakcí na tento příspěvek víno víno víno
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
uncompromised píše: to muselo být hrozně horký zboží, nevím jestli by ten špunt vydržel ve flašce vůbec k hranicím
Lehce nakvašený vinný mošt zčerstva zasířený, nalahvovaný a zašpuntovaný - toť 90% artiklu loňského Mikulovského vinobraní
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
dannythreefifty píše: Lehce nakvašený vinný mošt zčerstva zasířený, nalahvovaný a zašpuntovaný - toť 90% artiklu loňského Mikulovského vinobraní
furt si to nedokážu představit, bavíme se o prodeji kvasícího moštu, nebo o obyčejném moštu? Jelikož ten nekvasící v lahvich se pasterizuje ještě bez alkoholu. A by mě zajímalo, který blázen by kupoval pasterizovaný mošt ve flaškách a pak ho rozkvášel, když se dá koupit stáčený za cenu prázdné flašky.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
uncompromised píše: furt si to nedokážu představit, bavíme se o prodeji kvasícího moštu, nebo o obyčejném moštu? Jelikož ten nekvasící v lahvich se pasterizuje ještě bez alkoholu. A by mě zajímalo, který blázen by kupoval pasterizovaný mošt ve flaškách a pak ho rozkvášel, když se dá koupit stáčený za cenu prázdné flašky.
Jelikož tohle nevyrábím, přesnou recepturu neznám, jen předpokládám, že po částečným nakvašení to zarazí sírou a naflaškujou (možná se to dělá jinak fakt nevím, jen doměnka) alkoholu je v tom poskrovnu a sladký je to jak cecek...
ed.: já si to taky nedokázal představit a když jsem viděl jak po mé objednávce "2dcl burčáku prosím" chlap sáhl do kastlu vytáhl zašpuntovanou flašku a z ní mi nalil, málem mi vypadly oči z důlků...
Naposledy editováno 12.09.2011 15:25:38
Zastavt se to dá ještě několika metodama, ale jak říkám potom už to není burčák, ale mošt.
Naposledy editováno 13.09.2011 18:53:56
1 reakcí na tento příspěvek víno víno víno
1 reakcí na tento příspěvek víno víno víno
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
VlastíkPlamínek píše: co tam píšou o tom Rumunsku???
Tož země původu, no ..Mutěnice, Rumunsko
Naposledy editováno 21.09.2011 09:05:31
1 reakcí na tento příspěvek víno víno víno
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
VlastíkPlamínek píše: 2Leko, až si půjdeš zase kupovat "víno" tak snad radši zavolej
..to jsem dostal v hospodě z jejich "VINOTÉKY"!! ...jako výborné červené!!
..jsem to ano nedopil!
..a sem to dávám jako "obraz" a doklad o výtvorech českých vinařských alchymistů!
..vrátil jsem se ke svým Australským a Chilským značkám...a mám klid a pohodu a náladu při jejich konzumaci!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
Dr.Houba píše: Tož země původu, no ..Mutěnice, Rumunsko
..tak to je taky pěkné a naprosto jasné...hlavně "naplnit" a "prodat"!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
2LEKO píše: ..to jsem dostal v hospodě z jejich "VINOTÉKY"!! ...jako výborné červené!!
..jsem to ano nedopil!
máte vinný lístek?
ne, bohužel, ale máme červené a bílé
dobře, jaké a od koho?
Máme tramín, ten je bílý, pak máme rulandu a frankovku
Dobře a od koho?
Jééé tak to já nevím, tak pojďte se mnou, si vyberete
...
Aha, a máte nachlazené ještě jiná vína než tyhle dvě?
No, máme tu ještě vychlazenou frankovku...
tak mi dejte dvě 11° Lobkowitze
takže víno tedy nechcete???
zámecká hospoda v Jindřichově Hradci přímo na nádvoří krásného zámku!!!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
2LEKO píše: ..tak to je taky pěkné a naprosto jasné...hlavně "naplnit" a "prodat"!
Jojo...a hlavně, bohužel zhruba v 90procentech stojí víno v běžných hospodách za nic.. ..a to co se rozlévá, ještě větší bída...
1 reakcí na tento příspěvek víno víno víno
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
Dr.Houba píše: Jojo...a hlavně, bohužel zhruba v 90procentech stojí víno v běžných hospodách za nic.. ..a to co se rozlévá, ještě větší bída...
..rozlévané jenom v nouzi a krizi nejvyšší...ale někdy je lepší něž "nějaká" láhev..poslední co si ještě pamatuji ,to bylo taky dílo..product Štefan Kyzúr!!
2LEKO píše: ..jo,to už jsem slyšel..ale nepil..ale je jich mnoho typů!..zkusím sehnat|!
Nojo! Moselské!!!! :))))))
1 reakcí na tento příspěvek víno víno víno
ikdyž teď je jeden nápadně sehnatelný na Zlínsku a nikomu o tom neřeknu aby zbyl jen pro mne
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) víno víno víno
uncompromised píše: 2LEKO> vole Jagoš dyť on vykupuje kvasnice od vinařů a bez papíru a dělá z toho právě takový vína a to nemluvím o tom, že se mu tam denně otočí několik kamionů s vínem z různých koutů evropy Jagoš je synonymum pro lahvovaný patok
...a právě to "kurví" těm dobrým!..a když se náhodou sejde více takových v jedné "vinotéce" ,co mají v hospodách,tak je jasné, co si můžu myslet o české produkci!
...pak se není co divit,že chválím Austrálii!
...pozor dnesku jdu do produkce "ZNOVÍN"!!
Lazyfucker píše: Moselské je košt největší, jen ho sehnat, a ještě víc to platí o Kerneru,
ikdyž teď je jeden nápadně sehnatelný na Zlínsku a nikomu o tom neřeknu aby zbyl jen pro mne
Ivoš Pešat :)))) hokejový šestinásobný Mistr České republiky se Vsetínem :) jojo.... Ten má výběr pane!
Je až neskutečný co všechno se dá vydávat za burčák no holt pražáci vypijou fakt asi fšecko. Některé produkty mi silně připomínali můj pokus, kdy jsme vypili burčák a zbylé kvasinky na dně "dokmili" cukrovou vodou