Téma: Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
 
26.10.2012 v 17:15
Začíná být zima a bude více času na vaření,tak se klidně pochlubte,co jste dobrého vytvořili :)
Třeba mě i ostatní inspirujete
Za mě dnes japonská kuchyně....Dobrou chuť


Naposledy editováno 26.10.2012 17:15:52

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:20 | Nahoru | #511
v4o> když bývalka dělala plátky na gril, tak udělal marinádu prostě jen z oleje, hořčice, kečupu a grilovacího koření a náhodou to byl mls. Jinak pivní marinádou nic nezkazíš a smarinádami se obecně dá dost experimentovat, to má trins pravdu.

Nebo můžeš i "prubnout" marinádu na "opilé ledvinky", které tu pár stránek zpátky jsou. Na kilo ledvinek je to pytlík grilovacího koření (může se přidat i trocha kari), 5 menších cibulí, pórek, cca 2 decky rumu a 1dl oleje. třeba to "sedne" i těm žebírkům.

1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:22 | Nahoru | #512
Tak to by mi asi neprošlo, ten pán, kterému vařím, na to moc není. Max. ochutná a schválí, nebo zažáda úpravu výsledného produktu Ale řezník / taky motorkář / má ze mě vždy srandu, když u něho nakupuji

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:23 | Nahoru | #513
trins> To já, když musím odběhnout, tak radši vypíná plamen pod hrncem. Jednůc jsem ale jel z Hradce do Kladna (něco urgentního vyřídit), celou cestu nebyl čas si odskočit a když jsem se konečně dostal k mušli, trvalo to rovné dvě minuty . Tož to by z drahého steaku asi byla briketa do kotle.

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:25 | Nahoru | #514
v4o> Že se necháš... když se mu něco nezdá, tož ať si to příště ukotlí sám, ne? jiank za toho řezníka buď ráda - zná to a dobře ví, co motorkářům chutná. Můžeš se ho schválně zeptat, jestli už někdy pekl maso na výfuku. Bylo tu o tom před časem i vlákno.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:26 | Nahoru | #515
J.M.K.> Já mám ke kečupu averzi. Asi dám jen česnek, pepř a nějakou bylinku. I tymián by nemusel být špatný. A kolik se budou péct ? Ať vím, kdy začít

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:27 | Nahoru | #516

J.M.K. píše: v4o> když bývalka dělala plátky na gril, tak udělal marinádu prostě jen z oleje, hořčice, kečupu a grilovacího koření a náhodou to byl mls. Jinak pivní marinádou nic nezkazíš a smarinádami se obecně dá dost experimentovat, to má trins pravdu.

Nebo můžeš i "prubnout" marinádu na "opilé ledvinky", které tu pár stránek zpátky jsou. Na kilo ledvinek je to pytlík grilovacího koření (může se přidat i trocha kari), 5 menších cibulí, pórek, cca 2 decky rumu a 1dl oleje. třeba to "sedne" i těm žebírkům.



tak tomu bych se právě vyhnul....to tam pak může nasypat všechny kořenky co má doma a výsledek je stejnej......ono to pak jen pálí a maso necejtíš.

Já bych se na nějakou složitou marinádu vysral...jen sůl pepř,olej,trochu česneku,nějakou bylinku,nebo pivo a radši bych k tomu udělal nějaký "čatný"......pak si může dotyčnej vybrat jestli je samotný maso OK,nebo radši nějak dochutit tím "čatný"

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:29 | Nahoru | #517

v4o píše: J.M.K.> Já mám ke kečupu averzi. Asi dám jen česnek, pepř a nějakou bylinku. I tymián by nemusel být špatný. A kolik se budou péct ? Ať vím, kdy začít


těžko říct....musíš vyzkoušet a hlídat..záleží kolik masa na sobě mají

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:29 | Nahoru | #518
v4o> To já se mu nebráním, pokud je pěkně "šarf" ("sladký" moc nemusím), ale zase třeba na špagety bych jej nekydnul - to by byl smrtelný hřích. Tymiánem, nebo rozmarýnou nic nezkazíš a pokud jde o to pečení, tak pakli-že mi paměť dobře slouží, tak někde na začátku tohoto vlákna pár příspěvků o tom pomalém pečení bylo.

1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:33 | Nahoru | #519
já nakládala maso do téhla marinády a chutnalo to výborně, kečup dávám domácí, nebo se nechá nahradit rajským protlakem, když kečup vadí

olej, kečup, whisky, (trochu) chilli, rozmarýn, tymián, česnek, cibule, pepř, trochu medu, balsamik.ocet

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:34 | Nahoru | #520
J.M.K.> Mrknu. Jinak já se nenechám, já to dělám dobrovolně Máme doma klasickou dělbu práce a vzhledem k tomu, že on vydělává, tak by mě hanba fackovala, kdybych mu ani neuvařila

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:35 | Nahoru | #521

Kitty píše: já nakládala maso do téhla marinády a chutnalo to výborně, kečup dávám domácí, nebo se nechá nahradit rajským protlakem, když kečup vadí

olej, kečup, whisky, (trochu) chilli, rozmarýn, tymián, česnek, cibule, pepř, trochu medu, balsamik.ocet



(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:40 | Nahoru | #522
v4o> Dělba práce? "Já dělám bordel, Ty uklízíš...". No naštěstí tohle nevyznávám... aj ten zapráskané kšír po sobě vypucuju.

Kitty> To zní dobře, hned si to zapíšu.

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:41 | Nahoru | #523

trins píše: tak tomu bych se právě vyhnul....to tam pak může nasypat všechny kořenky co má doma a výsledek je stejnej......ono to pak jen pálí a maso necejtíš.

Já bych se na nějakou složitou marinádu vysral...jen sůl pepř,olej,trochu česneku,nějakou bylinku,nebo pivo a radši bych k tomu udělal nějaký "čatný"......pak si může dotyčnej vybrat jestli je samotný maso OK,nebo radši nějak dochutit tím "čatný"

"čatný" sem mela poprvy v patek a super:))

1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:46 | Nahoru | #524
Tak už leží a máčí se zítra dám vědět, jaký to bylo.

Naposledy editováno 24.02.2013 22:02:00

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:48 | Nahoru | #525
v4o> nenapínej..v čem je koupeš?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 21:51 | Nahoru | #526
trins> olivový olej, česnek /dost/, tymián, pepř, sůl, kapička balzamika. Já zastávám názor, že méně je více. A taky jsme řešili, podle jakého vzoru se skloňují žebírka, jestli dopadli, dopadly nebo dopadla

Naposledy editováno 24.02.2013 22:02:16

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

24.2.2013 v 22:05 | Nahoru | #527
v4o> Žebírka jsou rodu středního, tož "dopadla ". Kam ta naše rodná řeč spěje...

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

25.2.2013 v 07:51 | Nahoru | #528
J.M.K.> Cha, měla jsem pravdu a to čeština není můj rodný jazyk a jsem už hooodně dlouho ze školy. Ohledně spění rodné řeči nejsi na správných stránkách, když vidím některé umělce tady

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

25.2.2013 v 12:16 | Nahoru | #529
v4o> No kebys někdy čula ma, veď ma čapne rapl a zahutorim svojó směskó, tož potym ma len tak někdo negóme.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

25.2.2013 v 17:16 | Nahoru | #530
v4o> Jednoduchá a výborná marináda na žebírka: kečup, med, zázvor, česnek, sůl a pepř

Péct dokud to nebude hotový

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

25.2.2013 v 17:54 | Nahoru | #531
sharkis> Kečup neee já i rajskou dělám pouze z konzervovaných rajčat, protože protlak je mi odporný. Kečup bych snesla jedině domácí, jak tady psala Kitty. Ale vše ostatní je OK, použiju to na druhou půlku žeber, co je v mražáku. Zázvor miluji.

Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

27.2.2013 v 23:41 | Nahoru | #532
Krůtí stehna na jablkách a žampionech:





1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

27.2.2013 v 23:56 | Nahoru | #533






caesar :)

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

28.2.2013 v 00:17 | Nahoru | #534
naprcccs> Parmigiano delizioso.

Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

8.3.2013 v 23:19 | Nahoru | #535
Chleba a marikľe:











1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

19.3.2013 v 14:27 | Nahoru | #536
a já zrovna dneska řeším co budu vařit.. a néé a néé na něco přijít..

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

19.3.2013 v 14:40 | Nahoru | #537

Lefik02 píše: a já zrovna dneska řeším co budu vařit.. a néé a néé na něco přijít..



Kdybys varit umela, tak o tom premyslet nemusis. takze si skoc pro nudle ze sacku a zali to horkou vodou. Umeni nejvetsi.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

19.3.2013 v 14:47 | Nahoru | #538

Natsu12345 píše: Kdybys varit umela, tak o tom premyslet nemusis. takze si skoc pro nudle ze sacku a zali to horkou vodou. Umeni nejvetsi.



že ty tak dokážeš posoudit, zda umím vařit nebo ne, to je od Tebe hezké..

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

19.3.2013 v 14:53 | Nahoru | #539

Lefik02 píše: že ty tak dokážeš posoudit, zda umím vařit nebo ne, to je od Tebe hezké..



Udelalo se ti bebi na tvem egu, ze prechazis do protiutoku? Tak si nalijeme cisteho vina, co rikas, si drzitelem michelinske hvezdy? Nejsi, takze o umeni varit mi nic nevykladej. Obracet rizky na panvicce umi i cvicena opice.

Naposledy editováno 19.03.2013 14:53:48

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

19.3.2013 v 14:56 | Nahoru | #540

Natsu12345 píše: Udelalo se ti bebi na tvem egu, ze prechazis do protiutoku? Tak si nalijeme cisteho vina, co rikas, si drzitelem michelinske hvezdy? Nejsi, takze o umeni varit mi nic nevykladej. Obracet rizky na panvicce umi i cvicena opice.



nene bebi se mi rozhodně neudělalo.. nebo apsoň né díky tomu, že si hned začal útočit na to, jak umím = neumím vařit dle Tebe... jen jsem napsala, že nevím co vařit to je celé.. ty si asi raději dej nohy do tepla, z hluboka se nadechni a pokračuj v relaxování a dej si to víno... uděláš nejlíp...
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist