Číkus píše: DRN.> Jak taková myčka ublíží (nerezovému) noži?
Já Ti sice neodpovím, ale nerezový nože do myčky strkám a i když s nima krájím jen zeleninu, tak čepele jsou vylámaný. Vylámaný v tom smyslu, že nejde o zub z ohybu materiálu (kdybych s tím "krájel" hřebík), ale prostě vypadlý materiál, vylomený. Výsledná "díra" má ostré hrany. Krájel jsem s tím jen měkké věci na dřevěném, případně plastovém prkýnku. Jediná věc, která to mohla způsobit tak je z mýho pohledu myčka. Osobně to vidím na ten brutální sajrajt, ze kterýho se dělají tablety do myčky. Proto to už nebudu u nových nožů riskovat.
Na skladování kuchyňských nožů se mi osvědčila magnetická lišta připevněná na zdi nad linkou.
edit: pro úplnost teploty popouštění oceli
Naposledy editováno 30.08.2017 16:18:21
1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
A treba to shrnovani zeleniny delam porad - debil no
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nůž pro každý den neboli EDC
Londoner píše: Tady o teplote nic nepisou, jen o tom omlaceni v mycce a tabletach do mycky.
A treba to shrnovani zeleniny delam porad - debil no
Já taky shrnuju zeleninu. Tím jsem si na tom noži nejspíš udělal ty zuby...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nůž pro každý den neboli EDC
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nůž pro každý den neboli EDC
DRN. píše: Pavouk106> Taky to doma dělám u levnejch nožů (KDS Sedlčany) a nezubatím.
U mě to bude buď srhnováním nebo myčkou, jinak si to neumím vysvětlit. Každopádně jak jsem psal dřív - je to vylomená čepel (zůstaly ostrý hrany), ne zuby jako od zaříznutí do něčeho tvrdýho (jako kdybych s tím sekal do hřebíků).
Nebo jednoduše Fiskars dělá super sekyry, ale nahovno nože...
Pavouk106 píše: U mě to bude buď srhnováním nebo myčkou, jinak si to neumím vysvětlit. Každopádně jak jsem psal dřív - je to vylomená čepel (zůstaly ostrý hrany), ne zuby jako od zaříznutí do něčeho tvrdýho (jako kdybych s tím sekal do hřebíků).
Nebo jednoduše Fiskars dělá super sekyry, ale nahovno nože...
Fiskarsem to nebude, uplně stejně vypadali nože kamarádky, někde to bylo vyštíplé jinde to zase vypadalo jako kdyby si sekal těmi noži do sebe.
1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
Pavouk106 píše: U mě to bude buď srhnováním nebo myčkou, jinak si to neumím vysvětlit. Každopádně jak jsem psal dřív - je to vylomená čepel (zůstaly ostrý hrany), ne zuby jako od zaříznutí do něčeho tvrdýho (jako kdybych s tím sekal do hřebíků).
Nebo jednoduše Fiskars dělá super sekyry, ale nahovno nože...
To bude myckou, tim shrnovanim se to jen tupi.
1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
Orientační účinnost útoku nožem,časy jsou průměrné,info od soudního lékaře v důchodu.
Pažní tepna-bezvědomí:14s-smrt:1,5s-hloubka pod povrchem těla:1,25cm.
Zápěstní tepna-bezvědomí:30s-smrt::2min-hloubka pod povrchem těla:0,6cm
Krční tepna-bezvědomí:5s-smrt:12s-hloubka pod povrchem těla:3,5cm
Podklíčková tepna-bezvědomí:2s-smrt:3,5s
srdce-bezvědomí:takžka okamžitě-smrt:3s-hloubka pod povrchem těla:8-9cm.
Ale jak říká klasik: Každej člověk je unikát.
1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
Navíc s tou pazni tepnou to máš blbě.
Naposledy editováno 09.09.2017 01:44:43
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nůž pro každý den neboli EDC
Tazitaz píše: Trochu lékařské statistiky pro hrdé nositele bodnořezných nástrojů:
Orientační účinnost útoku nožem,časy jsou průměrné,info od soudního lékaře v důchodu.
Pažní tepna-bezvědomí:14s-smrt:1,5s-hloubka pod povrchem těla:1,25cm.
Zápěstní tepna-bezvědomí:30s-smrt::2min-hloubka pod povrchem těla:0,6cm
Krční tepna-bezvědomí:5s-smrt:12s-hloubka pod povrchem těla:3,5cm
Podklíčková tepna-bezvědomí:2s-smrt:3,5s
srdce-bezvědomí:takžka okamžitě-smrt:3s-hloubka pod povrchem těla:8-9cm.
Ale jak říká klasik: Každej člověk je unikát.
Trocha svačinové statistiky:
lovecký salám 15minut +chleba
Burt 1minuta +pečení
Konzerva 1 minuta +ohřívání
Jablko čas neurčen jak kdy.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nůž pro každý den neboli EDC
Informace o následku říznutí nebo bodnutí je rádoby chytrá?
Z mýho pohledu se jedná o zajímavou informaci,protože většina obyčejných nositelů nožů je denně používá a netuší jak jednoduše lze zabít člověka,jak smrtící nástoj obsluhujou. Myslíš že každej kdo nosí nůž tohle ví?Jesti jo,tak jsem rád že to tak je.Pokud někdo cvičí s nožem boj (já ne) tak tohle ví a nemusí to číst.
To přece může zajímat i lidi,který takovou akci viděj. Každej přece nezná první pomoc aby hned věděl kolik času má na nějaký zastavení krvácení a kolik času na telefon pro záchranu.
Jestli to vyznělo rádoby chytře,tak můžu příště psát ve verších.
Byla to pro mě zajímavá informace,tak sem se chtěl o ni podělit,netušil sem,že narazim na mistra boje nožem.
Jenže mistr by se mi nesmál
Ale abych byl také aspoň trochu OT jako Tví předřečníci, dovolil bych si podotknout, že gentleman se k násilí pěstí nebo nožem neschyluje. Gentleman střílí.
Takže jako informace o zraněních dobrá.
1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
2 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
chci vám všem diskutijícím jen poděkovat za toto téma. Delší čas jsem uvažoval o noži a přečetl jsem to tu celé. Nakonec jsem pořídil boker urban trapper a pro mé využítí je narosto dostatečný. Děkuji a ať se vám daří tyto koníčky rozvíjet!!!
Nejvíc mě na něm těší ta jeho váha a bezproblémové, rychlé a návykové otvírání
Naposledy editováno 16.09.2017 05:30:17