1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nůž pro každý den neboli EDC
1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nůž pro každý den neboli EDC
V_i_c_i píše: Jen ty nehty by chtěli doplnit
ChtělY...ale neboj se nic, o víkendu na tom zapracuju
Číkus píše: HondaGiRRl> Zmalých růžových dámských nožů se mi víc líbí Kershaw Shuffle, ale to bude mou (asi i iracionální) averzí ke Spydercu.
Byl to dar A protože nožům vůbec nerozumím, tak mi ten pavouk vadí jen čistě kvůli mojí fóbii.
Číkus píše: HondaGiRRl> Zmalých růžových dámských nožů se mi víc líbí Kershaw Shuffle, ale to bude mou (asi i iracionální) averzí ke Spydercu.
Mě by spíš vadil ten backlock a klasická Spy vůle proti pojistce.
Ale jinač první ženská s kudlou v tomhle vláknu ne?
Naposledy editováno 16.05.2017 12:12:36
1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
Doma mám kuchyňský nože rozličných kvalit a výrobců (od "supermarket" po Fiskars a nějaký keramický také různých kvalit a cen - dál mluvím ale jen o kovových). Na některých se mi začaly dělat zuby i když s nima krájím jen zeleninu (ale strkám je do myčky). Mám sice ocílku z nějaký sady, ale to pro mě neni to pravý. Protahovacím brouskům moc nevěřím (obzlvášť, když už mam na nožích zuby).
Chtěl jsem se proto optat na brusný kameny. Chci si nějakej pořídit, ale nemám úplně páru, co by to mělo bejt. Na odstranění zubů by to (co jsem četl) zřejmě chtělo něco hrubšího, na ostření a leštění pak zase jemnej. Říkal jsem si, jestli to nezvládně nějakej oboustraněj kámen třeba 1000/3000 nebo 1000/6000. Poradili byste mi? Na cenu až tak nehledím. Počítám, že litr do toho skouzne, odchylka v řádu stovek na obě strany je přijatelná. Díky moc za rady a postřehy!
Pokud byste měli i doporučení na univerzál kuchyňskej nůž v dostupný ceně (500-1000Kč), sem s ním. Rád bych měl v kuchyni nějakej lepší nástroj.
1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
Ale k tvým dotazům:
kameny bych koupil tady zlomek ceny, česká výroba a chválí si je všichni
A cenově dostupný nůž do kuchyně jsem pořídil zase tady a k tomu do páru tohle. Druhé jakosti se neboj, je na tom vygravírované 2nd, ale třeba u nožů, které jsem si tam koupil ta druhá kvalita spočívala v otřepu na střence... Za ty prachy parádní kudla a ten chef's je pěkný hovádko, ale vyhovuje mi, když má nůž delší užinou délku schválně mrkni kolik stojí standardně
1 reakcí na tento příspěvek Nůž pro každý den neboli EDC
Ty nože vypadají dobře. Mě taky vyhovuje pořádnej nůž (dlouhej). Vlastně ty dva, který jsi poslal, je víceméně vše, co bych tak asi potřeboval Občas se hodí ještě nějaká mini kudla na drobnosti.
Co se brousků týče, tak by asi bylo logický vzít si dlouhej, širokej a placatej (cca 20x5 cm) + stojánek. Měl bych si vzít "A+B" nebo "A+C"? Chápu dobře, že hrubším ("A") si zkusím opravit ty domácí kudly a jemnějším už to budu pak jen udržovat...?
Jak bych měl kuchyňský nože skladovat? Momentálně mam ty "horší" (supermarket) nože naházený jeden přes druhej v šuplíku... Tak bych se asi k novým pěkným nožům chovat neměl...
Já osobně tyhle brousky nemám, koupil jsem si dávno Lanskyho a zatím mi to stačí. Broušení volnou rukou je ale taky v plánu Vzal bych klidně A+B, vzhledem k tomu, že z toho dělá i ty ocílky, tak by to mělo stačit. Cčko už bude spíš na zrcadlo.
Co se týče skladování, tak máš několik variant.
Nejlevnější je zabalit každý nůž zvlášť do utěrky.
Pak máš spoustu různých držáků od obyčejných dřevěných, přes štětinové až po magnetické.
Osobně mám magnet, něco jako tohle dá se sehnat od pár stovek po x tisíc, záleží na vkusu každého.
edit: a ještě k tomu skladování, nauč ženu/přítelkyni nekrájet věci na talíři. Ta keramika tomu dává taky zabrat. Se slušnýma nožema zásadně na prkýnku
Naposledy editováno 28.08.2017 19:00:54
Naposledy editováno 29.08.2017 08:35:25
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nůž pro každý den neboli EDC
hrochino> Protože je levnější než nevyjetý?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nůž pro každý den neboli EDC
Číkus píše: DRN.> Jak taková myčka ublíží (nerezovému) noži?
To si děláš prdel a nebo to myslíš vážně?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nůž pro každý den neboli EDC
1. Mytí je prováděno poměrně dost agresivní chemií tzn. mohou na čepeli vznikat různé mapy a nebo rez (i u teoreticky nerezových nožů)
2. ta samá chemie může mít neblahý vliv na střenky(nemusí být dřevěné)
3. teplota sice není dost vysoká aby rozpouštěla čepel, ale může mít spolu s vodou a chemií neblahý vliv na střenky a nebo na lepení střenek
4. Největší problém je z mého pohledu, ale poskakování nože v myčce, není téměř možné ho umístit tak aby se pod těmi proudy vody ani nehnul. Osobně myslím, že toto je největší problém. Přebrušoval jsem už u několika lidí nože kteří je myli volně v myčce a byl to hnus ty čepele byly velmi poničené, velké zuby a záhyby
Naposledy editováno 30.08.2017 14:03:52