globalmoto_kveten





Téma: Jídlo na cesty
16.4.2014 v 10:27
Ahoj kamarádi má někdo větší zkušenosti s jídlem EXPRES MENU?Vydrží to fakt ty teploty,aby to bylo ještě k jídlu?Jak jste byli spokojení a jestli někdo vyzkoušel i ty dvojporce,jestli je toho opravdu dost pro dva.
Předchozí
1 2
Následující

Jídlo na cesty

16.4.2014 v 20:31 | Nahoru | #31
Ještě dodám: není přeci problém si jídlo nakombinovat. Vzít si polévky v sáčku, pár zavařenin a pár těch srágor, o niž je toto vlákno. Já jen chtěl dát ve známost, že taková zavařenina doma udělaná je vynikající věc a sposta lidí místo toho, aby si ji doma udělala si koupí sračku z namletých kůží v suoermarketu a pak se to nedá žrát. U mě je cestování na motorce pohoda a k pohodě patří i dobré jídlo, tak proto si vozím hlavně svoje jídlo z domu....

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

16.4.2014 v 21:01 | Nahoru | #32
No, me jsi kazdopadne presvecil, o vikendu to zkusim :)

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

16.4.2014 v 21:10 | Nahoru | #33

CharlitoCZ píše: No, me jsi kazdopadne presvecil, o vikendu to zkusim :)


Pokud bys měl nějaký dotaz, napiš, maso dělám takto léta a nic lepšího neznám. Ještě doplním- maso dej do sklenic vcelku, mezery vyplň menšími kousky, nepřeplňuj tu sklenici. Max. 2cm pod okraj sklenice či méně. jinak ti maso vařením "nabyde" a bude ti tlačit na víčko a to pak nechytí.
Až tam dáš maso, sůl, koření, třený česnek, tak nalej do sklnice vodu tak,aby dosahovala cca do poloviny sklenice. Ta voda pak udělá výborný "zuft", který se s chlebem pěkně jí. Prostě tu "vlastní šťávu".
Maso můžeš po vychladnutí klidně hned konzumovat, ale když to necháš pár dní,aby se proleželo, je ještě lepší.

Jídlo na cesty

16.4.2014 v 21:36 | Nahoru | #34
Já jsem teď sehnal na cesty Kádéčka francouzský armády. Na cesty, podle mě, ideální. Bedna docela velká, plná dobrot (namátkou jehněčí tahini, zaječí paštika apod.), za 300 se dá sehnat a za den to nesežeru. Jo, a včetně lihového vařiče, a tablet na čištění vody!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

17.4.2014 v 07:15 | Nahoru | #35
prackarr> ty woe, normalne me seres.... ctu to a nestacim polykat sliny!!!

(reakce na) Jídlo na cesty

17.4.2014 v 08:57 | Nahoru | #36

MedWed píše: prackarr> ty woe, normalne me seres.... ctu to a nestacim polykat sliny!!!



přesně tak

Jídlo na cesty

17.4.2014 v 10:30 | Nahoru | #37
Když to tady tak čtu, zavařování, sklenice, zásoby jídla na +1 den navíc, army jídla, tablety, apod., tak je vcelku jasné,proč někdo říká: "jedu na expedici" a druhý: "jedu na výlet," přestože tráví společnou dovolenou :)

(reakce na) Jídlo na cesty

17.4.2014 v 11:25 | Nahoru | #38

J.M.K. píše: prackarr> Přesně takto jsme vždycky dělali "konzervy" polotovarů na chatu. Guláš, svíčkovou, plátky na smetaně, rajskou, SRASP (sračku na špagety)... Zavařilo se, přivezlo a nemuselo to ani být ve sklípku, stačilo normálně v almárce. Flaška se jen otevřela, kydla do kastrolu, dodělalo se to a byl oběd na stole. Stejně tak dělám králičí šunku, paštiku tlačenku (viz žrádelník) co to vydrží a jaké jsou to pochoutky. Hrdla a víčka teda slívkou nepucuju, akorát před plněním flašky i víčka umeju a při plnění holt musím dávat majzla, abych hrdla neomatlal. Ale i když se nepovede, tak hrdlo otřu ubrouskem a víčka chytnou i tak.



..no jo,ale kam to dát,když jezdím se ženskou,to je tak na PávaHledám něco skladnýho a spíš jako nouzovku,když kolem dokola žádnej obchod a hospoda drahá.

Jídlo na cesty

17.4.2014 v 11:28 | Nahoru | #39
Staré kabanos kolem krku,vajca pod pažu...

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

17.4.2014 v 11:31 | Nahoru | #40
Já osobně preferuji místní zdroje.

(reakce na) Jídlo na cesty

17.4.2014 v 11:34 | Nahoru | #41

Brůča. píše: prackarr> Sice víš, co jsi si zavařil, ale tahat s sebou ještě těžký obal je asi pro jiné motorkáře, než jsem já s bábou. Většinou používám Adventure menu, a pár hrnečkových polévek. Každý svojí polévku a menu společně - mám to ale spíše jako nouzovku, když je nějaký delší přesun a není chuť a nálada jít shánět něco z místních zdrojů. Přece jen skladnost sáčkovaného a tvarovatelného je pro cestování vhodnější.



...sdílím tvůj názor a vystihuješ mojí myšlenku.Zkusím to Adventure menu,hledám něco,co narvu do každé mezery,co se hned nezkazí ,než nějaké sklenice.

(reakce na) Jídlo na cesty

17.4.2014 v 11:36 | Nahoru | #42

PEPAFJR píše: Já osobně preferuji místní zdroje.



...ale to já taky.Ale když dorazíš na poslední chvíli do kempu,nebo už se ti nic shánět nechce,tak večer vyhrabat něco, co si vezu.

Jídlo na cesty

17.4.2014 v 23:20 | Nahoru | #43
taky preferuju místní zdroje

a to zavaření zkusím, to bude asi mnamka

Jídlo na cesty

22.4.2014 v 11:19 | Nahoru | #44
za mě pytlík kus-kusu, salámu kus, sýra kus, česnek na kousky, a jídlo je hotovo.
případně brkaše a zase něco k tomu.

Naposledy editováno 22.04.2014 11:20:25

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

22.4.2014 v 13:01 | Nahoru | #45
Tak kdo z Vás zkoušel dělat to vepřové ve vlastní šťávě?

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

22.4.2014 v 14:59 | Nahoru | #46
Já ne, byl jsem mimo, takže až tento víkend

Vidíš a to ve mě budí myšlenku, hovězí by šlo taky? A jak dlouho to tak vaříš? Už jsem na to připravoval i ženu, ta říkala, že to za mlada dělala její máma, že to bylo moc dobrý, jen máme neshodu, oni ho zavařovali už vařený, ale dle tvého postupu jsem pochopil, že tys ho tam dával ještě syrové, nebo se pletu?

(reakce na) Jídlo na cesty

22.4.2014 v 15:09 | Nahoru | #47

prackarr píše: Tak kdo z Vás zkoušel dělat to vepřové ve vlastní šťávě?


Jo jo zkoušel a mnohokrát, pěkně do plechovek, vepřový ve vlastní šťávě, sulc, tlačenku, prejt, uzený, klobásky. Vše vždy byla ňamka. Ale již dlouho nic. Už ani nemám mašinku na konzervy.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

22.4.2014 v 15:37 | Nahoru | #48

CharlitoCZ píše: Já ne, byl jsem mimo, takže až tento víkend

Vidíš a to ve mě budí myšlenku, hovězí by šlo taky? A jak dlouho to tak vaříš? Už jsem na to připravoval i ženu, ta říkala, že to za mlada dělala její máma, že to bylo moc dobrý, jen máme neshodu, oni ho zavařovali už vařený, ale dle tvého postupu jsem pochopil, že tys ho tam dával ještě syrové, nebo se pletu?

Já to tak vařím cca 20 let, předemnou a souběžně se mnou můj otec. Takže od nepaměti pro mne.
Hovězí b tak šlo taky, proč ne? Nebo i namíchat,ale já hovězí moc nemám,tak to nedělám. Prase mám svoje,takže jedu z vlastních zdrojů.
Maso syrové. Zavařováním se udělá. Můžeš tam dát i uzené,nebo upečené. Vím, že to tak dělá spouta lidí,ale já mám nejraději to syrové. Pak dávej bacha na to, aby se ti konzerva nezkazila. Při otevírání ti musí syknout dovnitř. Nesmí být nafouklá,nebo nějak smrdět. V tom případě nejíst a vyhodit.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty

22.4.2014 v 15:44 | Nahoru | #49

prackarr píše: Já to tak vařím cca 20 let, předemnou a souběžně se mnou můj otec. Takže od nepaměti pro mne.
Hovězí b tak šlo taky, proč ne? Nebo i namíchat,ale já hovězí moc nemám,tak to nedělám. Prase mám svoje,takže jedu z vlastních zdrojů.
Maso syrové. Zavařováním se udělá. Můžeš tam dát i uzené,nebo upečené. Vím, že to tak dělá spouta lidí,ale já mám nejraději to syrové. Pak dávej bacha na to, aby se ti konzerva nezkazila. Při otevírání ti musí syknout dovnitř. Nesmí být nafouklá,nebo nějak smrdět. V tom případě nejíst a vyhodit.



To je jak tři dny starý housky - já myslel jak dlouho to vaříš-zavařuješ

(reakce na) Jídlo na cesty

22.4.2014 v 15:49 | Nahoru | #50

CharlitoCZ píše: To je jak tři dny starý housky - já myslel jak dlouho to vaříš-zavařuješ


Já to celé psal na 1. stránce. příspěvek č.18
Vařím to cca 90min. až 120min. od doby, kdy voda ve sklenicích začne jemně vřít.
Někdo vaří hodinu, pak po dvou dnech znova hodinu. Kvůli sporám butulotoxinových clostridií. Já to tak dělal jen jednou, jinak zavařuji na jednu ránu,ale asi to nadvakrát bude spolehlivější.

(Tak Jistě že byl, ale myslím, že si toto umí udělat skoro každý doma sám.
Např. to vepřové ve vlastní šťávě:
vezmeš 0,7l omnia sklemici. (od okurek,salátu apod.) s nešroubovacm víčkem. Koupíš nová víčka s červenou gumou,( 20 ks balení stojí 38kč) koupíš pár kg masa,(krkovice, zadní apod., nacpeš do flašek, přidáš trochu soli, celý pepř, nové koření česnek, popř. jiné koření trochu vody a zamáčkneš víčko. Nesmí tam přijít akorát cibule. Před zavřením očistíš dosedací plochu sklenice hadříkem namočeným do slivovice,alpy apod.
Pak dáš vařit do hrnce s vodou, nebo do trouby na cca 100st. nahodinu a půl až dvě hodiny. Po uvaření vyndáš, necháš samovolně schladnout a poťukáš víčko. Pokud flaška "chytla", tak je zvuk víčka (ťuká se nehtem)vysoký,cinkavý, pokud nechytla, je hluboký, dutý, stejný, jako když jsi to ještě nezavařil. Pro sichr to můžeš po dvou dnech ještě znova převařit cca hodinu. V tomto stavu ti ta flaška vydrží cca 2 roky a déle. Lepší maso ve vlastní šťávě jsi nejedl. Zkus, uvidíš.)


Naposledy editováno 22.04.2014 15:52:45

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

22.4.2014 v 15:54 | Nahoru | #51
pardon, díky

(reakce na) Jídlo na cesty

22.4.2014 v 16:05 | Nahoru | #52

CharlitoCZ píše: pardon, díky

Lepší je se 2x zeptat,než to jednou zjebat. Takže o nic nejde. Pokud máš dotaz, klidně se ptej.

1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty

12.11.2022 v 09:49 | Nahoru | #53
Před lety jsem začal kupovat na cesty i do práce AdventureMenu, ale potom se objevilo na trhu ExpresMenu o zhruba třetinu levnější, ale chuťově velmi dobré. Ohřát se dalo také rychloohřevem, takže proč dávat více peněz za skoro stejný produkt (že jedno vyrábí otec a druhé syn jsem nevěděl). Ale před časem jsem si ohřál kuře na paprice a byl jsem zklamaný že to je takové nic moc, musel jsem použít hodně koření aby to mělo nějakou chuť. Polovička si vzala minulí víkend ExpresMenu na oběd do práce (také kuře na paprice + těstoviny) a byla znechcená chutí kuřete s omáčkou a kvalitou těstovin co byli rozvařené a jak podotkla hnusné. Naopak AdventureMenu má stále stejnou kvalitu jako před lety. Proč se ExpresMenu tak zhoršilo, nevím, ale již si ho nekoupím.

Jinak je tady odkaz na Hotovky.cz. Máte s tímhle jídlem nějakou zkušenost v porovnání s AdventureMenu?

(reakce na) Jídlo na cesty

12.11.2022 v 12:20 | Nahoru | #54
1Pegas> behem let jsem zkousel vsechny mozne vyrobce techto jidel (a stale v tom pokracuju), vzal od nich par kousku a zkousel je. jak dehydrovane, tak klasika. v klasickych jidlech nema Adventuremenu konkurenci. ale jak rikam, je to individualni vec.
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist