delonghi
Samože mi to nedalo a prošel jsem si kolik stojí kapsle do moderních kapslových kávovarů. Z doslechu jsem vždy slyšel jak to vychází draze, ale ejhle- jedna kapsle (ať už nescafé pro Dolce gusto nebo jacobs pro Bosch-vše to vyjde nastejno) stojí v průměru 8kč. To mi nepřijde až tak drahý. Já bych volil rozhodně Bosch-Jacobs. Jěště vyší liga pak je nespresso-ale to neberu v potaz,tam uz jsou dražší jak kapsle tak kávovary...
Příklad výběru zde
Tak budu rád za jakékoliv vaše osobní názory a zkušenosti.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
Výsledek: http://www.motorkar...ft=119590&fid=34
1 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
Naposledy editováno 19.12.2011 08:04:23
standum píše: já se z vás pos.ru
mates picco> díky za super názor no mám v plánu v týdnu zaběhnout do nějaké větší prodejny kávovarů co sem si tu v Brně našel, tak třeba mi něco dobrého uvaří
Hele, v neděli v Makru dělali prezentaci snad 3 nebo 4 značky, snad tam budou i nadále a je tam míň lidí
Jinak k tématu...co se týče kapslí, co jsem měl možnost, tak pitelný bylo snad fakt jen to nespresso, ale vzhledem k tomu, kolik toho vypiju, je to prostě drahý..
Takže na vánoce bude automat od DeLonghi a hotovo
1 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
Nicméně gurmáni tím určitě pohrdají, ale ti si i kafe před presováním melou na mlýnku na jimi k dokonalosti vyladěnou zrnitost
Za mě dvě varianty:
1)nechce se mi s tím dupat, mám prachy na kapsle, neřeším, kupuju kapslopress
2)jsem socka, koupím presovar (za <2 000 ) a budu v tom dělat nejlevnější mletou kávu a připadat si jako gurmán
3)jsem uchyl na kávu, koupím si kvalitní presovar, kávu zásadně zrnkovou-kvalitní a budu si ji mlít na mlýnku
Naposledy editováno 19.12.2011 09:22:41
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
nj, ale takovej bude stát min 1000éček a tolik gurmánů tady zasejc není
vidím to na 1, 2
Mates Picco píše: S tím nesouhlasím. Vyjmenuj mi 16 druhů káv, které použiješ do klasického kávovaru, protože právě tolik druhů chutí nabízí Nespresso a to nepočítám prémiové druhy, které průběžně nabízí.Nehledě na to, že můžeš mít všech 16 druhů doma a můžeš nechat třeba návštěvě nabídnout, ať si vybere co jí chutná a nemusíš se bát, že když otevřeš kvůli té jedné kávě pytlík s kávou, tak ho za chvíli vyhodíš, protože zvětrá. Takhle si vybere, ty vezmeš jednu tabletu a další jsou dále uskladněny, tak jak se patří.
Podle mě to vždy bude jen různá variace na lacinné směsky, kde základem je Robusta doplněná trochou Arabiky. Nescafe je a vždycky bude jen lacinná káva pro masy. Je to jak s pytlíkovým čajem, v supermarketu koupíš 50 příchutí, ale s opravdovým čajem nemá nic společného ani jedna.2 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
1 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
Mates Picco píše: Ano s tím s tebou naprosto souhlasím, bohužel na to není doma čas, ale toto je jedna z hlavních věcí, pro se vždy těším do Itálie. Je to lepší, jak televize, koukat na přípravu dobré kávy od někoho, koho to baví.
Přesně! Co mě fascinuje, zastavím na nejzapadleší pumpě, za směšné €uro dostanu takový kafe že se mi o něm tady ještě zdá Malý, silný s špetkou bordýlku na dně.
Tím, že nějaké kafe nabízí nějaký hotelový řetězec ve snídaňovém bufetu bych zrovna moc neargumentoval. Ta káva je běžně naprosto nepitelná i ve čtyřhvězdičkových hotelech. DTTO v letadlech. Věřím, že oproti tomu, co nabízej např. ČSA je to obrovský krok vpřed, ale pořád je to konzumní předmíchaná směs. A koupí kapslomatu se fixuješ na jednoho výrobce a připravuješ se o možnost přejít od konzumu k požitku.
Naposledy editováno 19.12.2011 13:43:35
1 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
Mates Picco píše: Promiň, ale podle toho co píšeš je vidět, že kávě bohužel vůbec nerozumíš, takže nemá moc smysl argumentovat, ale na tohle ti ještě odpovím.
bez komentářeMates Picco píše: Robusta se samozřejmě používá, ale VŽDY jen jako doplněk k arabice a né jak si to psal ty v obráceném gardu a používá se hlavně defacto k tomu, aby kafe mělo pěnu, protože arabica prostě nepění. Pokud je někde napsáno 100% arabica, tak věz, že je tam i minimálně 10% robusty, protože ve výsledku by ta káva vypadala, jako tvoje avizované Nescafé.
opravím slovo MINIMÁLNĚ na MAXIMÁLNĚ (viz. příslušná legislativa)Čerstvá Arabica pěnu udělá. Jen rychleji stárne a tu schopnost dělat pěnu ztrácí. Robusta se přidává do tzv. 100% Arabica kávy v max. množství 10% (pak už nesmí být takto označována) právě aby dělala pěnu i u starší kávy (a samozřejmě kvůli ceně). Bavím se teď o stáří v řádech jednotek měsíců a při správném skladování nemleté a v chladu. Supermarketové směsky mívají udávanou životnost v řádech roků (a schválně jakou udávanou životnost má kapsle Dolce Gusto ?). Občas se používá také ke snížení kyselosti některých druhů Arabiky, kterou přebíjí svojí hořkostí.
Mates Picco píše: Nepsal jsem nic o snídaňové kávě ( Verlengeten cafe ), což je druh, který e v cizině používá právě k snídaním, ale že si ho v tom luxusním hotelu můžeš objednat v jejich kavárně a v letadle pouze v Business Class. V Economy dostaneš samozřejmě jen obyčejnou levnou kávu, která se opravdu pít nedá.
Nic o kávě v economy class jsem nepsal, nevím, kdes to sebralA co se týče poměrů Robusty v Dolce Gusto, tak to vypadá na přísně střežené tajemství, ale možná trochu napoví, že i 2 roky staré kapsle dělají bez problému několik mm pěny a chuť je bez té "mléčné" kapsle tak hořká, že to bez doslazení snad ani nejde vypít. Věta "vyšší poměr Arabiky" vypuštěná marketingovým oddělením také příliš neevokuje Arabiku s příměsí Robusty.
Naposledy editováno 19.12.2011 15:46:42
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
Mates Picco píše: Myslím si, že se pleteš, protože i díky té vyšší ceně to rozhodně není káva pro masy a např. pokud někdy poletíš s British Airwais v Business Class, tak tam právě tuto kávu dostaneš, stejně tak, jako v řetězci hotelů Mariott...
To mi pripomnelo, pred nekolika dny jsem prave v Marriottu mel to nejodpornejsi kafe v zivote. Chutnalo to jak vyvarene plinky. Hrozna pachut, to asi nebyla ta tvoje
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
Dandule píše: standum> no tak co, už ses rozhodnul??
jojo. kapsle to nebudou koupím si klasiku + do toho investuji víc než sem původně čekal. ale až po vánocích- teď mám v práci frmol, tak nebyl čas ani nálada něco řešit. taky uvidím co budou dělat ceny po vánočkách- ale určitě žádný zázračný slevňování nebude, spíš se třeba naskytne něco jako "nevhodný dárek" bo z předváděček nějaký ten automat