Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

16.12.2010 v 19:22 | Nahoru | #121
Ďuričko> on nevěděl co tam koupit tak vzal co mu padlo do ruky.Jedeme tam v únoru,tak budu chytřejší a poučená od znalců a nakoupím to nej. Jo a dneska jsem byla nakupovat a krom Davidova neměli vůbec nic!

1 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar

16.12.2010 v 19:31 | Nahoru | #122
Rubi> doporučuji pokud byste se pak motali někde kolem zastavit sezde

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

16.12.2010 v 19:32 | Nahoru | #123
Rubi> vykašlete se na ty srajdy... Zkuste kouknout na pražírnu Primacafe, beru tam kávu 2 roky, super, čerstvá, skvělý výběr, je tam i forum o strojích a kávě co tam mají. Lidi tam jsou těžce postiženi kávou

(reakce na) Esspreso - kávovar

16.12.2010 v 19:46 | Nahoru | #124
Ďuričko> dneska jsem brouzdala na netu a hledala to cos mi doporučil.Našla jsem z těch návrhů jen to Segaf.Jedeme na Kronplatz,tak tam snad bude něco kolem,k dobrému nákupu.

Ascaso-kouknu na to.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

16.12.2010 v 20:07 | Nahoru | #125
Ascaso> tak jsem zkoukla jejich fórum a píšou tam o hodně druzích-že je vynikající,možná to tak je,ale já nejsem zas takový fajnšmekr abych zkoušela pořád pokus-omyl.Je to jak s motorkama,chce to projít si to pomaloučku od začátku a časem se dostanu i k těm lahůdkám,které by dneska pro mně byly jen perly sviním.Mně buď chutná-nebo nejede.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

16.12.2010 v 20:21 | Nahoru | #126
Rubi> přesně aproto se nedá říct,že to nebo tamto kafe je nejlepší...vždycky když se mě lidi ptají jaká káva je fakt dobrá,tak říkám,že s jedním druhem se nikdy nedá zavděčit 10ti jazykům z deseti,každý hledá něco jiného

Esspreso - kávovar

16.12.2010 v 20:27 | Nahoru | #127
Jinak pro kvalitní informace lépe sem

(reakce na) Esspreso - kávovar

16.12.2010 v 20:33 | Nahoru | #128
Ďuričko> tyfoe!ty si vědec!majstrštyk!
....neříkaj ti Dadák!
ty vole dal bych si standard

Esspreso - kávovar

16.12.2010 v 20:37 | Nahoru | #129
....když jsem se v 15ti rozhodoval co dál dělat,čórkařina pro mě byla jasná volba!!!
Jasně....čolověk se musí otáčet,ale lidé v zastavárně to ocení!!!
...pak si rád vychutnám šálek poctivé kávy!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 08:55 | Nahoru | #130
Rubi> jde o to, že tu kávu Vám vypraží na základě objednávky, do týdne je doma, někdy i dřív. Jednou na poště po mě chtěli vzorek, jak to vonělo přes všechny ty obaly.
Věřte, že jsem zkusil spoustu káv, včetně těch "prémiových", o kterých tu básníte. Srovnat se to vážně nedá, ten rozdíl pozná i absolutní laik i když z toho udělám turka.
Na espresso je základ ČERSTVÁ káva, pak mlýnek a pak stroj, u Vás už jde jen o tu kávu...
Co se týče ceny - bohužel tam teď nejde objednávat, půjde to až v lednu, ale já třeba beru klasickou presso směs, 300g stojí 150Kč. Příjde vám to jako cena za perlu? Za tu cenu získáte 250g Lavazzy, balený a pražený kdo ví kdy, o skladování ani nemluvím
Je taky pravda, že záleží na přípravě, ono i kvalitní kávu lze zmrvit rukama a výsledek chutná všelijak.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 10:13 | Nahoru | #131
Ascaso> pod to bych se podepsal,ono je na těchhle malejch pražírnách dobrý ještě to,že díky tomu monožství co produkují zároveń dokážou udržet stejnou kvalitu,naproti tomu velký firmy,který dělaj tuny maj s tímhle občas problém.Jinak k tej ceně,vychází to na 500,- za kilo což je běžná cena i renomovanejch značek,tže cenove nic převratnýho s tím,že když si vezmeš "rozumné množství" od dealera dostaneš i porcelán,což je fajn!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 10:23 | Nahoru | #132
Ďuričko> ale renomovaný značky nekoupíš čerstvý normálně v krámě, možná někde od dovozce, nevím. Každopádně jsem kupoval tu samou lavazzu co maj u nás i v itálii a rozdíl byl velikej. Taky se na primacafe chystám, akorát mám bohužel menší spotřebu takže mi taky zestárne.

Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 10:41 | Nahoru | #133
Stev> jo dyť jo,to už jsem tu taky někde psal...sice se daj sehnat přes net,ale čerstvost už je pochybná.

(reakce na) Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 11:23 | Nahoru | #134
Stev> S tou čerstvostí - taky nejsem extrémní pijan, průměrně 2-3 kávy denně. Objednávám většinou půl kila, mám to na měsíc. Skladuji v takovejch těch "vakuovejch" dózách a v mrazáku. A opravdu ta čerstvost je téměř srovnatelná s čerstvou zásilkou. Mám to vypozorovaný na crémě, která ze začátku jen trochu víc tygruje. Míval sem to i v lednici v jejich sáčkách, tam ten pokles byl lechce větší, ale pořád sem udělal lepší crému naž s nějakou megahypersuper...
Bral sem i z jiných pražíren,dražších i levnějších, ale vždy sem se vrátil.
Ďuričko: nějak sem to nepochopil s tím porculánem - jako že koupíš radši kávu třeba Lavazza s hrnkem?
Když je ta cena stejná, není co řešit, ne? Jedinej problém může být poštovný, já se o něj dělím s dalšíma třema, takže v poho...

Naposledy editováno 17.12.2010 11:25:43

(reakce na) Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 12:02 | Nahoru | #135

Ďuričko píše: Danduledrag> Yop,to je pěkný,to máš kilovku za dva dny fuč a za půl roku i kávovárek zaplacenej počítám spotřebu tak 12kg měsíčně,to tě dealer vždycky poplácává po rameni což? Akorát z těch fotek zcela nechápu co tam sypeš....Alfredo?



néé, tam se cpou ty kapsličky Nespresso Nákup sice kurevsky drahej, ale to kafe je super Jo a dealerka? ta mě miluje. A já jí asi také

2 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 15:14 | Nahoru | #136
tak nevím. Mě nepříjde čerstvě upražená káva tak důležitá. Když je vakuově balená, tak bude chutnat i po pár měsících hodně podobně a troufnu si tvrdit, že nikdo z tohohle fóra nepozná rozdíl. Spíš je hodně důležitý jak se umele, respektive na čem se umele. Pak samozřejmě záleží na tlaku, ale více někdy bývá méně. A nakonec dost záleží na množství připravované kávy. Po pár letech v kavárně už bych menší hlavu než na 14g nechtěl. I kdybych si dělal jen ristreto. Na závěr musím říct, že jsem kavy vypil a udělal hektolitry a za mě, není nad obyčejného turka Ale musí být udělaný z pořádné a na jemnoučko umleté kávy. Asi tak

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 15:36 | Nahoru | #137
jenda_SL> Je to důležité velice,jednak pro to že čerstvá káva má tu nejlepší konzistenci pro mletí a druhak pro to že upražená káva na vzduchu ztrácí aroma a tedy i chuť.Navíc má tu vlastnost že přijímá vlhko z prostředí a tím pádem se mění chuťové vlastnosti.jinak já už starou kávu poznam ale pravda jen od té značky kterou piju

1 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 15:46 | Nahoru | #138
Nejlepčejší značka kafe je stejně Jameson

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 17:13 | Nahoru | #139
Danduledrag> náš otec,sysel,má doma Walkera,Balntýnku a Beama,kterýho teďkonc otevřel,všecko přes 15let starý a ten Beam je naprostej luxus,faktsem čuměl jak příjemně "píše"

(reakce na) Esspreso - kávovar

17.12.2010 v 18:10 | Nahoru | #140
Ďuričko> ale v lahvi to přece nezraje. Zraje to jenom v sudu. Takže jestliže má 12 letou whisky a otevře jí po 30 letech pořád je to jenom 12 letá ?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 11:15 | Nahoru | #141
jenda_SL> a právě kvůli takovým "baristům" a majitelům kaváren, jsem si už pár let nikde nedal espresso... Kávová kultura v ČR je ve stavu, jako byla v ČR kultura vína před 10,20,30,40 lety...
Prostě každej si myslí že koupí (pronajme) mašinu za čtvrt mega a víc je nezajímá, serou tam, co jim dealer nabídne za nej cenu s nej chujovinama - námýmu co má knajpu, nabídli plazmu, když veme jejich kávu

(reakce na) Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 11:16 | Nahoru | #142
Ďuričko> pravdu díš...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 12:37 | Nahoru | #143
Ďuričko> psal jsem vakuově balená a stále si stojím za tím, že když budeš mít upraženou kávu a dva měsíce starou z čerstvě otevřené pytle tak rozdíl nepoznáš........

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 12:41 | Nahoru | #144
Ascaso> dělal jsem v anglii trenéra v Costa caffe. Pár jich je i v Praze takže nejdřív doporučuju zkusit a pak teprve kritizovat. Mají svojí kávu, kterou si pečlivě vybírají a pak praží. Školili mě v Londýně přímo v Rostery, takže opravdu názory nečerpám z nějaké české cukrárny....... Jak jste na tom Vy, odborníci??

(reakce na) Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 12:59 | Nahoru | #145
jenda_SL> napsal ste: "Po pár letech v kavárně už bych menší hlavu než na 14g nechtěl."
Hlavu??? To Vás tam tak učili?

Vyjímky v hospodách určitě jsou, to nepopírám, ale je jich jak šafránu...
A já říkám, že rozdíl poznám, ale to je jedno...

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 14:39 | Nahoru | #146
jenda_SL> Jo tak dva měsíce s tím zas tak nezacvičí pokud je ten pytel s ventilem a kvalitně zabalen,psal jsi "pár měsíců",tak jsem to vzal třebas jako půl roku,což už poznat jde,když to piješ denně Jinak samozřejmě záleží na kávě,na hrubosti,na čistém kávovaru a změkčovači,na množství...osobně mi taky chutná víc espresso z dvojpáky á14/16gr.,ale je to proto,protože maj všude v kavárnách hrubší mletí a tak se lépe spaří ve větším množství,než v jednopáce.
V oboru už nějakej pátek jsem a školim taky,takže vítej kolego

(reakce na) Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 14:47 | Nahoru | #147
Ďuričko> už chvíli ne snad si pořád ještě něco pamatuju
Ascaso> pracovní název páce jsem u kávovaru nikdy nepřišel na chuť

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 15:57 | Nahoru | #148
Ďuričko> ale 14g to už je na ty klasícký kyblíky co se běžně podávaj a ne na malý preso ne? Jinak je fakt že mi tu chutná kafe málokde, naštěstí jedno z míst je automat zicaffe u nás v práci

Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 17:45 | Nahoru | #149
jedine dolče gusto!

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

18.12.2010 v 18:36 | Nahoru | #150
Stev> Nene,to máš když se dělaj 2 espressa najednou z dvojpáky...ty vždycky dostaneš kávu ze stejného množství,na mlýnku je dávkovač,buď mechanický nebo elektronický a ten je nastaven na 7 nebo 8 gramů(většinou).
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist