Jak to děláte doma Vy?
1 reakcí na tento příspěvek jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
Když má hlava víc masa, tak to ničemu nevadí-naškrábe se to do polívky.
Já si zas nedovedu představit, že bych kaprovi žral oči do polívky hlava jedině bez očí.
Ale neberu ti to, je to jen důkaz toho, že to fakt každý dělá trohu jinak, třeba otec kapra omráčí a uřízne mu celou hlavu hned.
Naposledy editováno 08.12.2010 17:47:10
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
fockewulf píše: prackarr>
Když má hlava víc masa, tak to ničemu nevadí-naškrábe se to do polívky.
Já si zas nedovedu představit, že bych kaprovi žral oči do polívky hlava jedině bez očí.
Ale neberu ti to, je to jen důkaz toho, že to fakt každý dělá trohu jinak.
Ano,dělá to každý jinak,ale pochop,že když někdo ukazuje veřejnosti něco,"jak se má". Tak tomu má rozumnět,a ten borec toho ví půlku.
A oči z ryby?
Ochutnal jsi někdy?
Ze pstruha chutnají,jak ústřice.
Moje děti se o ně od mala perou.
A z kapra taktéž. Ty se do polévky ani nedostanou. Nesrovnávej to z očima savců a ochutnej... pak hodnoť.
Jinak jistě,maso navíc v polévce není na škodu,ale pokud tam dáš ten pajšl,jak jsem psal,tak tammáš masa hafo.
Ty první řízky za hlavou jsou téměř bez kostí,vhodné pro malé děti a když toho ufikneš půlku do polévky,tak prostě nezbude.
A posledně- pokud je to do polévky,prosím,ale dost lidí hlavu vyhazuje a ten odborník jim ukazuje,jak se odděluje hlava a kdo to opapouškuje,tak to vyhodí i s půlkou kapra.
Prostě jak jsem psal,ten borec to ukazoval špatně.
i když třeba na tom youtube od "trebonskykapr" reze ploutve taky az po naporcovani a hlavu urizl skoro v 1/4 tela, takže na tom ty novinky nejsou ještě tak blbě
e-stejně to většinou funguje tak, že se každý kouká na to, jak to dělá jeho otec.
e2-oči žrát nebudu, třeba jsou dobré, ale v tomhle mám psychologický blok.
Naposledy editováno 08.12.2010 17:53:26
1 reakcí na tento příspěvek jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
Jak už jsem psal-pokud to jde do polívky,prosím,ale kdo hlavu vyhazuje,proč s 1/4 kapra?
Ano,mohly to novinky zprasit střihem,to je pravda.
Ty oči fakt zkus,budeš mile překvapen.
Přečti si,co mě zbude jako odpad z kapra.
Z 5kg kapra je toho cca 30-40 dkg.
Kamoš,co to dělá,jak na tom videu,má ze stejného kapra přes 1,5kg odpad!
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
Oči fakt nezkusím, nejím ani filtrační orgány jako játra/ledviny apod. a to o nich nemůžu říct, že by mi nechutnaly.
Jinak většina lidí snad ví, co se s kaprem dělá, k čemu slouží hlava, vnitřnosti apod. Víš jak, je to každého věc a jeho prachy, snad nikdo není tak blbý aby řezal hlavu někde ve "1/4" kapra, když nedělá polívku a hlavu vyhazuje
Naposledy editováno 08.12.2010 18:08:27
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
fockewulf píše: prackarr> ale jo, vždyť já se s tebou nehádám jenom říkám, že jsou na netu videa, kde to dělají ještě hůř.
Oči fakt nezkusím, nejím ani filtrační orgány jako játra/ledviny apod. a to o nich nemůžu říct, že by mi nechutnaly.
Jinak většina lidí snad ví, co se s kaprem dělá, k čemu slouží hlava, vnitřnosti apod. Víš jak, je to každého věc a jeho prachy, snad nikdo není tak blbý aby řezal hlavu někde ve "1/4" kapra, když nedělá polívku a hlavu vyhazuje
Já se s tebou taky nehádám. Jen píšu svoje postřehy.
Kdo ví,co s kaprem,ten se tomu videu jen usměje,a kdo to neví,ten to,pokud to uvidí,okopíruje.
Vyhodí 1/4 kapra a ani nebude vědět,proč.
Jsi vedle,pokud myslíš,že to lidi neudělají. Ten můj kámoš,o němž jsem psal to zrovna tak dělá.
Když jsem se ho ptal proč,tak říkal,že neví,že to tak prostě dělá.
30% odpad!
PEPAFJR píše: Mám kamaráda kterej koupí čtyřkilovýho kapra nechá si ho stahnout z kůže vezme si první dvě podkovy za hlavou a zbytek hodí do popelnice nebo rozdá. Já tedy nechápu. Ale kámoš je spokojenej.
Takového bych chtěl souseda.
Kolega od taty z práce bydlel v paneláku,a mu zase 3/4 baráku nanosilo pajšl s hlavama,on udělal kotel polívky a lidi si chodili večer s konvičkou.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
prackarr píše: Ano,dělá to každý jinak,ale pochop,že když někdo ukazuje veřejnosti něco,"jak se má". Tak tomu má rozumnět,a ten borec toho ví půlku.
A oči z ryby?
Ochutnal jsi někdy?
Ze pstruha chutnají,jak ústřice.
Moje děti se o ně od mala perou.
A z kapra taktéž. Ty se do polévky ani nedostanou. Nesrovnávej to z očima savců a ochutnej... pak hodnoť.
Jinak jistě,maso navíc v polévce není na škodu,ale pokud tam dáš ten pajšl,jak jsem psal,tak tammáš masa hafo.
Ty první řízky za hlavou jsou téměř bez kostí,vhodné pro malé děti a když toho ufikneš půlku do polévky,tak prostě nezbude.
A posledně- pokud je to do polévky,prosím,ale dost lidí hlavu vyhazuje a ten odborník jim ukazuje,jak se odděluje hlava a kdo to opapouškuje,tak to vyhodí i s půlkou kapra.
Prostě jak jsem psal,ten borec to ukazoval špatně.
Jo s těma čima,máš pravdu.Jen když se do nich pustím,tak se přítelkyně s máti málem poperou,která vlítne na záchod jako první.
No a co se týká zabíjení kapra,tak po zkušenostech z předchozích let se napřed navlíknu do neoprénu a du do koupelny.Chvilku se ozývá rachot,jak všechno padá z poliček do toho se ještě ozývá nadávání.No pak to utichne,kapr je v pohodě a koupelna zralá na rekonstrukci.Druhej pokus už bývá úspěšnější a pak už klasika,jedna mířená rána,vykuchat,oškrábat atd.Ale nejvíc se těším na rybí polívku,té vždycky udělám hromadu a živím se jí ještě týden
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
privateer píše: Jo s těma čima,máš pravdu.Jen když se do nich pustím,tak se přítelkyně s máti málem poperou,která vlítne na záchod jako první.
No a co se týká zabíjení kapra,tak po zkušenostech z předchozích let se napřed navlíknu do neoprénu a du do koupelny.Chvilku se ozývá rachot,jak všechno padá z poliček do toho se ještě ozývá nadávání.No pak to utichne,kapr je v pohodě a koupelna zralá na rekonstrukci.Druhej pokus už bývá úspěšnější a pak už klasika,jedna mířená rána,vykuchat,oškrábat atd.Ale nejvíc se těším na rybí polívku,té vždycky udělám hromadu a živím se jí ještě týden
Zkus tu vzduchovku. Fakt to funguje.
prackarr píše:
Zkus tu vzduchovku. Fakt to funguje.
nemám ,ale mám několik předovek,to by asi taky šlo,ale jen naslepo bez koule a sejmout ho tou tlakovou vlnou,ale tam by bylo riziko poškození vnitřních orgánu a znehodnocení masa.Radši zůstanu u neoprénu,je to větší sranda.
1 reakcí na tento příspěvek jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
Ja to vetsinou vykostim co to jde (vyriznu komplet kostru), takze zbyvaji jen takovy rizecky. Zbytek jde do polivky a kase
Vetsinu zbytku sezerou zelvy, takze se vyhazujou jen kosti, ploutve, zluc a kuze
2 reakcí na tento příspěvek jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
Zabiti bylo rychle a bezbolestne, hlava jedinym ukrojenim
Kuze asi dolu nesla, ale opecena sla v pohode sundat tusim.
Nechutny ovsem bylo, jak se to maso na panvicce svijelo Fuj mam z toho spatny sny dodnes
když jsou šupiny dole vykuchám, oddělím žluč, měchýř a játra. Hlavu oddělím i s žábrama, ty vybrakuju. Dále ploutve oddělím nůžkama na kuře. Hlavy, ploutve, vše nechám vyvařit v papiňáku až se uplně rozpadnou. Pak to přecedím a ručně vybírám maso od kostí.
Kapra klasicky filetuji, nepodkovuju.
takže asi tak
každý má svůj způsob.
1 reakcí na tento příspěvek jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
toranaga píše: tak kapr už je skoro vyřešen, teď by mě zajímalo kdo jak zabíjí a stahuje úhoře
Úhoř se zařízne do zátylku. Na rozdíl od většiny ryb,má úhoř vnitřnosti i za řitním otvorem,směr ocas. Pozor na to!
Kůže z úhoře je hovadina stahovat.
Nejlepší pochoutka z úhoře je dle mého uzení. Pod něho se dá pekáč a chytá se do něho odkapávající sádlo,to je mazec! Mňam!
Naposledy editováno 09.12.2010 12:54:48
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
prackarr píše:
Zkus tu vzduchovku. Fakt to funguje.
Strilet rybu muze jenom barbar.. ale nepopiram ze to funguje Hlavni je ze skonci na taliri
A uhori jsou nesmrtelny, muzes jim umlatit hlavu a presto ti klidne odleze
Naposledy editováno 09.12.2010 12:58:52
Fofrer píše: fakt funguje vzducharna? Tu mam.. ja si nechavam kapra vzdycky zabit, ale minuly rok to nejak nezvladli a byl sakra zivej .. no byl z toho boj na zivot a na smrt
Ja to vetsinou vykostim co to jde (vyriznu komplet kostru), takze zbyvaji jen takovy rizecky. Zbytek jde do polivky a kase
Vetsinu zbytku sezerou zelvy, takze se vyhazujou jen kosti, ploutve, zluc a kuze
Funguje. Ale pozor!!! Nesmíš střílet přes vodu,voda diabolku,či brok zbrzdí a kaprovi to nic neudělá. Upust vodu ve vanětak,aby kapr neležel,ale aby mu vylízala hlava. Pak ho střek cca 1cm nad oči. Mezi oči doprostřed hlavy.Kdyby jsi se netrefil,vaně to neubíží! Diabolka se o vodu zbrzdí.
Pokud kapra trefíš,jednak ho to omráčí a jednak mu ta diabolka přetne tepny a on se vykrví. Ani se nehne. Nemusíš na něho do porcování prakticky vůbec makat. Střelíš ho a pak 5 minut počkáš,necháš ho ve vaně a pak jdeš kuchat..
Hou.mer píše: Strilet rybu muze jenom barbar.. ale nepopiram ze to funguje Hlavni je ze skonci na taliri
A uhori jsou nesmrtelny, muzes jim umlatit hlavu a presto ti klidne odleze
Nám utekl ze dřezu jednou i vykuchanej úhoř! Opravdu"! Rozřízlé břicho,a vylez ze dřezu.
Proč myslíš,že střílet rybu je barbarství? Kdo dal pravidla,že toto ano,a toto ne?
Zkoušel jsi to? Podle mě je to pro kapra humálnější,jak do něho bušit paličkou na maso.
1 reakcí na tento příspěvek jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
MedvědbezGuzzin píše: čekám kdo vytáhne na kapra elektrický křeslo nebo šibenici
Víš kolik tun ryb se uloví jen v ČR elektrikou?
Je mě jasné,že každý,komu to o té vzduchovce řeknu se zasměje,nebo si poťuká na čelo. I já,když jsem to před léty slyšel,jsem se smál. Ale neznám nikoho,kdo přišel a řekl-hele zkusil jsem to a je to píčovina! Každý,kdo to zkusil si to pochvaloval,včetně mě.
Tak to prvně zkus a pak teprve hodnoť.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jak správně zabít a vykuchat kapra. Novinky.
prackarr píše: Víš kolik tun ryb se uloví jen v ČR elektrikou?
Je mě jasné,že každý,komu to o té vzduchovce řeknu se zasměje,nebo si poťuká na čelo. I já,když jsem to před léty slyšel,jsem se smál. Ale neznám nikoho,kdo přišel a řekl-hele zkusil jsem to a je to píčovina! Každý,kdo to zkusil si to pochvaloval,včetně mě.
Tak to prvně zkus a pak teprve hodnoť.
počkej, to jsi špatně pochopil. O elektrice vím, ale jen mi přišla vtipná představa domácího výzkumu jak kapra zabít