Téma: Destilační kolona
 
10.1.2010 v 20:16
Ahoj,
Nemá někdo doma destilační kolonu - popř nechce se jí zbavit za rozumnej peníz - nic velkýho tak akorát pro 5 švestek
thx.

Destilační kolona

10.1.2010 v 23:32 | Nahoru | #1
Bežne sú v predaji v Chorvátsku. Tam pre vlasnú potrebu môžeš destilovať (u nás / vás iba ak vodu)

Destilační kolona

10.1.2010 v 23:35 | Nahoru | #2
Mam, ale neprodam. Za chvili bude ten chlast tak drahej, ze budu palit doma.

2 reakcí na tento příspěvek Destilační kolona

11.1.2010 v 00:29 | Nahoru | #3
Tobě vadí,že máš ještě zrak?

(reakce na) Destilační kolona

11.1.2010 v 00:56 | Nahoru | #4

Vojczech>Tobě vadí,že máš ještě zrak?



pij rychle....stmívá se

Destilační kolona

11.1.2010 v 01:21 | Nahoru | #5
.

Naposledy editováno 11.01.2010 09:40:59

Destilační kolona

13.1.2010 v 23:17 | Nahoru | #6
Na Moravě máme všecko. Tady malá nápověda: http://www.kovodel.cz/. A přikládej, synáčku, opatrně.

1 reakcí na tento příspěvek Destilační kolona

6.8.2010 v 18:55 | Nahoru | #7
nepovedlo se mi víno - a tak to asi přepálím - nevíte někde ,kde v ústeckém kraji je palírna? mám toho 25 l

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Destilační kolona

6.8.2010 v 19:00 | Nahoru | #8
šmudla> se ti nevyplatí... 1. vínovica je břečka dobrá maximálně na mazání bolavých kloubů 2. z takové trochy ti moc nenateče... se nevyplatí s tim kamkoliv jezdit 3. včil jsou pálenice zavřené kvůli čistění... musíš počkat...

(reakce na) Destilační kolona

6.8.2010 v 19:13 | Nahoru | #9

Radim-CC>šmudla> se ti nevyplatí... 1. vínovica je břečka dobrá maximálně na mazání bolavých kloubů 2. z takové trochy ti moc nenateče... se nevyplatí s tim kamkoliv jezdit 3. včil jsou pálenice zavřené kvůli čistění... musíš počkat...

a za čtvrty,letos se ani votevirat nebodo´,protože neni z čeho pálet

Destilační kolona

6.8.2010 v 19:15 | Nahoru | #10
přepálené víno, nevím nejsem znalec z 25 l můžeš mít tak 10% koňaku, ale asi spíš ten kdo to umí. Za cenu těch energií a vlastmí energie - je lepší si to koupit.

Destilační kolona

6.8.2010 v 22:18 | Nahoru | #11
Jamala ika-paprťála.A chánoe cháno.Patlama patláma-ŽBRDLUCH...Vezmi starej Papiňák.Na výstupní ventyl ucházejících par nasaď hadičku.Místo pojistky nasaď teploměr od ustředního topení.Měl by mít tyčku cca 8mm na průměr a u budíku závit.To aby se dal přez těsnění přitáhnout k puklici,otvorem kde je zátka s pojistným plíškem.Jeho senzor tyčinka by neměla sahat až na dno aby se neutavil její konec a moc to nelhalo.Hadičku o dostatečné délce prožeň konví se studenou vodou.Drobet tam toho namotej.Nalej čalamádu,neboť prasata kyselí nežerou,ale při troše dobré vůle budou nalitý a uvidí modře.Začni vařit.Nenaplňuj moc pod víko,neboť místo pojistného plíšku víka bude teploměr a ucpaný výstup od nějaké šlupky rozhodí sandál i drsňákům.Udržuj teplotu na 85'C a čekej až začne kapat.Prvního velkýho panáka nalej do nádrže motorky a další kapák nachytej do láhve.Olizuj výtok.Až to nebude pálit,jak olíznutý koleje od vláčků nebo autodráhy-zastav a vylej sračky.Dej další náplň a opakuj proces.Musíš doplňovat chladící kapalinu v konvi,takže hadice s vodou je nutnost.Pak kvůli zraku nachytanou prvničku opět nalej do Papénova hrnce a přepal podruhé.Borci s profi cajkem na to serou,ale mi kunštýři raděj více voltů a méně ryzika.Než zkončí den,máš jí jak s praku,jen z toho olizování.Chce to jen hlídat tu teplotu,jinak to začne vařit moc prudce a do lihu se Ti natáhnou smrady tý čalamády.Pod sundaným ventylem na středu víka Papiňáku je trubička na kterou pasuje hadička od benzínu,ale to je příliš motorkářský.Takže v instalatéskym krámku kup 5m pivní trubky(nejlépe čiré-ne mléčné)Tu nasaď na tu trubičku a zapáskuj.Do konve s vodou namotej klubíčko a zbytek vystrč ven hubicí.Nejlepší je měděná trubička,ale to už není hobík.(Pak si to nech zaplombovat od celní zprávy.)Já sem takhle před mnoha lety ve třílitrovém Papiňáku likvidoval napadaná jablka od souseda.Naházel sem je do sudu a vrtačkou opatřenou krouhadlem lido domo,sem to rozmastil.Pak to nechal bublat.Nedovedeš si ani představit jak dlouho trvá přepálit 200l tý čalamády ve třílitrovém hrnci.To byl ale plyn za hubičku a tak to šlo.Měl jsem totiž podobný problém.Strejda mi dával kořalku a jak stárnul,byla čím dál tím hnusnější.Kamarád si na tento De-Plánička systém vzpoměl,když jako malé dítě topil pod kotlíkem a otcové chlastali.Tak jsme to vyvinuli,ale stejně sme se toho nátisku nemohli zbavit,i když jsme to přepálili 6x.Akorát nám to sežehlo rty a dávat to Wernen fon Braun do raket,tak Londýn přestřeloval.Chce to hlídat tu teplotu,ale dosáhnout jí je potřeba co nejrychleji.Proto je lépe u malého Papiňáku ohřívat plynem.Nejlépe chutnali zkažený plesnivý kompoty všeho možnýho ovoce.Bohužel to poměrně brzy na vesnici bylo nedostatkový zboží.Naházeli sme to do sudu i ze sklenicema a nechali bublat.Ta hadička je plastová a dlouho nevydrží,ale to už je na fantazii a možnostech.Pálenici Ti nedoporučuji.Bratranec jí má a z každého litru musí státu odevzdávat daň,která to pěkně prodraží.Navíc Ti nikdo nebude přepalovat Tvých 25litrů v kastrůlku na 500l.Buď to zkyslý,nepovedený víno svař,oslaď a tak nějak do sebe vnuť a nebo na nej chytej mušky ovocňačky.Čekat od přepálení kyselého vína koňak,je jako chtít od Babety aby se stavěla na zadní vypláchnutím.NENÍ DŮLEŽITÝ CO PIJU-HLAVNĚ ŽE SE MOTÁM!...Z pěstitelských pálenic.NENECHTE SE OKRÁDAT OD CIZÍCH-PŘIĎTE K NÁM...CELÝ SVĚT TÁPE V NEJISTOTĚ-JEN MY OPILCI VÍME,PO ČEM SE MOTÁME.

(reakce na) Destilační kolona

6.8.2010 v 22:39 | Nahoru | #12

Vojczech>Tobě vadí,že máš ještě zrak?



To jsou jen pověry na strašení ovcí Metanol není takový problém jak se s ním straší, to si ohlídáš pokud jsi dával ve fyzice a chemii pozor. Chladič seženeš dost jednoduše, zbytek per partes v běžných potřebách, zavzpomínáš na léta mladého chemika a složíš dokopy... Co je naopak problém ve většině případů jsou závistiví kokoti spoluobčané, důchodci "to se musí hlásit" a příliš aktivní sousedé S tou typickou vůní už to je bohužel horší a jde to poznat... Ale pár litrů je plivnutí, to myslíš spíš ze srandy, ne? Jo a nesouhlasím s tím, že je vínovice o ničem. Naopak! ale platí u ní čím silnější tím lepší Nějaká 60% a méně je fakt nezajímavá.

BTW nevím jak teď, ale kdysi to býval trestný čin až od určitého množství, navíc letos šly nějak zvěsti, že to v množství menším než malém nebude už ani přestupek, ale zavání mi to zatím kachnou dokoud neuvidím černé na bílém.

Destilační kolona

6.8.2010 v 22:47 | Nahoru | #13
schmudlo, nech se inspirovat :)
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist