globalmoto_kveten





Téma: Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne
 
23.4.2009 v 11:09
Měl bych tu jednoduchý recept pro každého na tuhle mexickou specialitku.

Takže
500 g mletého hovězího masa (kupoval jsem ho v hypernově za 60kč)
2x červené fazole plechovka asi 400g v chilly omáčce (cena cca 15kč za konzervu) ne ty ve slaném nálevu
1xplechovka kukuřice
1 střední cibule (případně víc, dle chuti)
3 stroužky česneku (případně víc, dle chuti)
2-3 feferonky (nakládané flaštička asi 20kč)(případně víc, dle chuti)
jedna lžička chilly papriček (mleté koření hypernova 4kč)(případně víc, dle chuti)
Koupil jsem k tomu ještě kysanou smetanu a nachos (ty trojuhelníčkoví chipsy) + rajče a okurku hadovku

Nakrají se cibule a česnek smíchá se to s masem a hodí se to na pánvičku kde už je rozehřátý olej.
Maso necháš dělat dokud všechno nezešedne (aby nebylo červený) rozděluješ vařečkou velké hrudky masa, malé nevadí
Potom přidáš ty fazole včetně toho láku ve kterém jsou(chilly omáčka) kukuřici(tu zcedíš) a pak tam ještě dáš ty feferonky který jsi nakrájel na jemno. Přidáš sůl, chilly koření. Podle toho jak se Ti to zdá červené do toho přidáš ještě kečup a nebo rajský protlak případně oboje. Podle chuti přidáš další nakrájené feferonky(jsou asi lepší než to práškové koření) případně sůl prostě to dochutíš. Následně to necháš asi 10 minut dusit na pánvičce, podle potřeby doleješ vodu/vývar z bujónu
Bylo by asi docela zajímavé tu směs dát do listu ledového salátu, kolem pak můžeš dát na proužky nakrájenou tu okurku hadovku a rajče. Bokem taky můžeš dát tu smetanu aby jsi si do ní mohl namáčet nachos a přikusovat je k tomu masu(smetana zjemní to pálení) jako příloha se hodí neochucené nachos a nebo chleba. Já jsem měl ochucené nachos a chleba a byla to mňamka.
Na zjemnění chuti se dá ještě přidat kostička hořké čokolády.

Celá příprava zabere tak 20 minut.

EDIT: Jinak docela by mě potěšilo kdyby každý kdo ten recept vyzkouší pak dal vědět jak mu to chutnalo


Naposledy editováno 24.04.2009 14:18:58
Předchozí
1 2
Následující

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

25.4.2009 v 20:17 | Nahoru | #31

Z.I.P>ted sem to dojedl. Postupoval sem podle puvodniho receptu. Jeste ted me palej pysky.............a moji drahou polovicku taky


Toho chilli nikdy nedávej podle receptu, ale podle chuti..

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

25.4.2009 v 20:19 | Nahoru | #32

Lucka>Z.I.P>ted sem to dojedl. Postupoval sem podle puvodniho receptu. Jeste ted me palej pysky.............a moji drahou polovicku taky
Toho chilli nikdy nedávej podle receptu, ale podle chuti..


Nebo dle toho jak chceš potrestat toho komu vaříš, třeba ty bys jistě u stolu uhořela

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

25.4.2009 v 20:21 | Nahoru | #33

Bludevil>Lucka>Z.I.P>ted sem to dojedl. Postupoval sem podle puvodniho receptu. Jeste ted me palej pysky.............a moji drahou polovicku taky
Toho chilli nikdy nedávej podle receptu, ale podle chuti..
Nebo dle toho jak chceš potrestat toho komu vaříš, třeba ty bys jistě u stolu uhořela


Náhodou, já mám ostrý ráda, ale všeho moc škodí... Ale moje první con carne, to jsem opravdu málem uhořela..

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

25.4.2009 v 20:38 | Nahoru | #34

Lucka>Bludevil>Lucka>Z.I.P>ted sem to dojedl. Postupoval sem podle puvodniho receptu. Jeste ted me palej pysky.............a moji drahou polovicku taky
Toho chilli nikdy nedávej podle receptu, ale podle chuti..
Nebo dle toho jak chceš potrestat toho komu vaříš, třeba ty bys jistě u stolu uhořela
Náhodou, já mám ostrý ráda, ale všeho moc škodí... Ale moje první con carne, to jsem opravdu málem uhořela..



No já mám rád hodně pálivý, takže většinou tu dávku polivých poživatin co je v původním receptu vynásobím dvěma a můžu říct, že když jsem to s carne udělal poprvé, že se málem proleptalo i talířema a ten druhý den ráno, to bylo už vůbec nemilé

(reakce na) Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

25.4.2009 v 20:43 | Nahoru | #35

firecracker>Lucka>Bludevil>Lucka>Z.I.P>ted sem to dojedl. Postupoval sem podle puvodniho receptu. Jeste ted me palej pysky.............a moji drahou polovicku taky
Toho chilli nikdy nedávej podle receptu, ale podle chuti..
Nebo dle toho jak chceš potrestat toho komu vaříš, třeba ty bys jistě u stolu uhořela
Náhodou, já mám ostrý ráda, ale všeho moc škodí... Ale moje první con carne, to jsem opravdu málem uhořela..

No já mám rád hodně pálivý, takže většinou tu dávku polivých poživatin co je v původním receptu vynásobím dvěma a můžu říct, že když jsem to s carne udělal poprvé, že se málem proleptalo i talířema a ten druhý den ráno, to bylo už vůbec nemilé


No dobře, tak abych to upřesnila.. nemám ráda pálivý, ale ostřejší.. když už pak nic necítím v té hubě, tak mě to nebaví.. navíc většinou nikdy nevařím jen pro sebe, takže většinou chilli jen decentně..

1 reakcí na tento příspěvek Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

26.4.2009 v 13:26 | Nahoru | #36
tak jsem včera zkoušel ten svůj recept s vylepšeníma jako je ta čokoláda, loupaná rajčata a kmín a rozhodně to nebylo na škodu, ale přiznám se, že nějaký zásadní rozdíl jsem nezpozoroval.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

26.4.2009 v 13:28 | Nahoru | #37

firecracker>tak jsem včera zkoušel ten svůj recept s vylepšeníma jako je ta čokoláda, loupaná rajčata a kmín a rozhodně to nebylo na škodu, ale přiznám se, že nějaký zásadní rozdíl jsem nezpozoroval.


Ale jsou to ty detaily ktery delaj rozdil mezi dobrym a skvelym;)

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

26.4.2009 v 13:28 | Nahoru | #38

firecracker>ten druhý den ráno, to bylo už vůbec nemilé



jo, ale aspoň pak nemáš červíky

(reakce na) Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

26.4.2009 v 13:38 | Nahoru | #39
Bludevil> asi jo

(reakce na) Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

26.4.2009 v 13:38 | Nahoru | #40

Zegga>firecracker>ten druhý den ráno, to bylo už vůbec nemilé

jo, ale aspoň pak nemáš červíky



Pravdu díš

Naposledy editováno 26.04.2009 13:39:40

Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

27.4.2009 v 15:48 | Nahoru | #41
Poznámky nezkušeného porotce jménem Frank z východního pobřeží:



Nedávno jsem byl poctěn pozváním k rozhodování na soutěži ve vaření

chilli. Jeden z rozhodčích totiž onemocněl a já zrovna sháněl nějaký

kšeft. Zbývající dva rozhodčí (rodilí Texasané) mě ujistili, že to

chilli není tak ostré, jak se říká, a kromě toho mezi ochutnávkami se splachuje

pivem, které dostanu v neomezeném množství zdarma. Takže jsem nabídku přijal...



Následují opisy bodovacích lístků:



MIKOVA PÁLIVÁ OBLUDA



SUDÍ 1: Moc rajčat. Příjemně rychlý nástup.



SUDÍ 2: Jemná, osvěžující chuť rajčat. Nijak výrazně ostré



FRANK: Kurvafix, to by slouplo barvu ze silnice!!



Plameny uhasilo až druhé pivo. Doufám, že tohle bylo nejhorší, co mě

Mohlo potkat. Ti Texasani jsou fakt cvoci!



ARTURŮV PLAMEŇÁK



SUDÍ 1: Krásná kouřová vůně, jemná příchuť vepřového. Slaboučký nahořklý

ocásek.



SUDÍ 2: Skvělá chuť domácí grilovací omáčky, mohlo by být více pepře



FRANK: Fakt nevim, co bych měl kromě bolesti cejtit...



Musel jsem odhánět lidi, co mi chtěli poskytnout masáž srdce, aby

radši běželi pro pivo. Když viděli můj obličej, narazili druhý sud.







FREDŮV "POŽÁR VE STÁJI"



SUDÍ 1: Perfektní požárnické chilli! Perfektně ostré, možná by to chtělo

fazole.



SUDÍ 2: Chilli bez fazolí, mírná, příjemná chuť mořské soli, virtuózní

práce

s pepřem.



FRANK: Volejte chemiky, někdo sem vyklopil cisternu jaderného odpadu!



Nosní sliznice mě pálí jako bych šňupal kyselinu sírovou. Všichni už

znají postup: pivo mi podávají řetězem, abych neuhořel. Barmanka mě praštila

do zad, abych se neudusil; páteř mám teď před sebou na stole. Ze všeho toho

piva už jsem taky na sračky.



BUBBOVA ČERNÁ MAGIE

SUDÍ 1: Omáčka s černými fazolemi, prakticky žádné koření. Slabota.



SUDÍ 2: Černé fazole s mírně nakyslou příchutí. Dalo by se to možná

Použít jako omáčka k dušené rybě, ale chilli to rozhodně není.



FRANK: Cítil jsem, že mám něco na jazyku, ale žádnou chuť - je možné,

aby chuťové buňky na jazyku úplně odumřely?



Sally, barmanka, stála připravená za mnou s tácem tupláků; tahle 150ti

kilová machna začíná vypadat docela žhavě.



LINDIN OSTRAŇOVAČ RTĚNKY A RTŮ

SUDÍ 1: Silné, masité chilli. Čerstvě umletý cayenský pepř, velmi ostré,

bleskový nástup. Velice působivé.

SUDÍ 2: Chilli se sekaným hovězím masem, představoval bych si trošku víc

rajčat. Cayenský pepř je skvělý nápad.



FRANK: Zvoní mi v uších, pot ze mě lije a nemůžu zaostřit oči. Uprdnul

jsem si a několik lidí za mnou museli odvézt na ARO. Soutěžící se urazila, když

jsem utrousil, že mi ta její leptací pasta zřejmě způsobila trvalý

poškození mozku. Sally mi musela zastavit krvácení z jazyka proudem piva

z pípy přímo na jazyk. Asi mi upadnou rty a vypadají zuby. A nejvíc mě

sere, že oba zdejší rozhodčí mají pořád kecy, abych přestal křičet. Nejradši

bych ty vidláky nakopal do prdele.







VĚRČINA VEGETARIÁNSKÁ VARIACE

SUDÍ 1: Řídká, ale velmi chutná vegetariánská omáčička. Perfektně

vyvážený poměr koření a pepře.



SUDÍ 2: Zatím nejlepší. Agresivní směs pepře, papriček, cibule a

česneku. Špička.



FRANK: Moje střeva jsou v jednom ohni. Když jsem si uprdnul, posral jsem

se, a mám strach, že se to prožere židlí. Nikdo už za mnou nepostává kromě

Sally. Musí být ještě větší magor, než jsem si myslel. Necítím držku a

prdel si budu muset rok utírat sněhem.







SUSANNINA STRAŠLIVÁ ŠÍLENOST



SUDÍ 1: Středně ostré chilli, příliš mnoho nakládaných papriček z

konzervy.



SUDÍ 2: Chutná to jako by tam kuchařka tu pixlu pepře zvrhla na poslední

chvíli. Musím vyjádřit své obavy o Franka; vypadá, jako by nebyl zcela

ve své kůži a neustále sprostě kleje.



FRANK: Kdybych si v držce odpálil granát, vůbec bych to necítil. Na

jedno oko nevidím, slyším jenom příšerně hlasitý hukot. Celé břicho jsem si

upatlal, když jsem se lžící místo do pusy trefil do oka. Kalhoty mám

plný sraček žhavých jak láva. Aspoň doktoři při pitvě pochopí, na co jsem

chcípnul. Přestávám dýchat; strašlivě to pálí. Stejně všechen kyslík

shoří, než mi dojde do plic... Když se budu potřebovat nadechnout, budu

vzduch nasávat tou dírou, kterou se mi žaludek proleptal ven.







JIMOVO SVÁTEČNÍ CHILLI

SUDÍ 1: To nejlepší na konec! Perfektní kombinace chilli, bezpečná pro

všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.



SUDÍ 2: Zlatý hřeb soutěže, perfektně vyvážená chuť. Ani ostrá, ani

příliš jemná. Bohužel jsme o většinu přišli, když Frank omdlel a celý hrnec

sebe strhnul. Nevím, jestli to přežije, chudáček. Čím je to na tom

severovýchodě krmí??? Jak by asi dopadl, kdyby někdo uvařil něco fakt

ostrého?



FRANK:

Firuv Kulinářský koutek: Chilly con carne

13.5.2009 v 14:54 | Nahoru | #42
Vypadá to dobře. Dneska jsem se vysral na odpoledko a šel jsem dělat lasagne, teď jsou v troubě, tak jsem zvědavej. Jsou to moje první.

Tak už jsem dojedl. Když se okrojily spálený růžky tak to šlo.

Naposledy editováno 13.05.2009 15:27:24
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist