Téma: Nezávislý pokec závislých lidí jedné stopy
Tlachání o všem možném 

Naposledy editováno 17.01.2023 06:16:35
Blokovaní uživatelé: eMnatřetí
Chleba peču už přes rok jednou až dvakrát tejdně, šišku téměř klasické velikosti kilo a čtvrt váhy. Peču normálně v troubě na plechu, na plechu taky hodinu kyne po uhňácání těsta a hnětení na válu a vytvoření chlebatvaru. Peču normální pšeničnožitnej a někdy do toho narvu třeba dvacet deka škvarků - drobnějších, protože ty větší už jsou předtím sežraný v rámci ochutnávání jestli je řezník dobře uškvařil. Semínkama chleba neobtěžuju
Biomouky nepoužívám, nevěřím těm bio - produktům. Sračky z nebe prší všude stejný ať je to biofarma anebo obyčejný pole. Mouku používám havlbrodskou žitnou a havlbrodskou pšeničnou chlebovou a míchám je v poměru zhruba 1:3 až 1:4. Zkoušel jsem i kváskovej ale nebylo to nějak ono.

1 reakcí na tento příspěvek Nezávislý pokec závislých lidí jedné stopy
Zase ty chlebovníci.

Massakra - však se říká celé staletí snad od středověku - chleba treba, masa tri kusy. Já peču chleba hlavně proto, že tady ve Svinibrodu nekoupíš chuťově dobrý chleba, navíc za tři nebo čtyři dny je to tvrdý anebo plesnivý. Býval tu výborný cleba v pekařství U Literů, ale co starej Litera umřel, tak to šlo od deseti k pěti a od pěti k nule. Pekařství Martínek dělá spíš jedlý rohlíky a Kopecký buchty a vánočky - prostě sladký pečivo. Chleba dělají jak veku. Tak jsem se naučil píct chleba, vzpomněl jsem si na prastrejce Kučeru, co byl pekařem na podkarpatské Rusi a poté v Praze - Libni a na to co mi o těstě povídal a začal to zkoušet. Interfernetový recepty nebyly to pravý ale jako základ to šlo použít a tak si peču podle svýho receptu a chutná všem.

U nás byla nedaleko pekárna, která pekla chleba, že každej, kdo z širokýho okolí přijel, voblizoval se a dlouho o něm vyprávěl. Bohužel pekárna skončila. Je tu nová, menší, kdre pečou taky výbornej chleba, ale taky si ho nechaj náležitě zaplatit.
Zajímavý je, když jsem byl malej, vozili k nám do Jednoty chleba hrozně hnusnej a výborný rohlíky. U babičky to bylo obráceně.
Zajímavý je, když jsem byl malej, vozili k nám do Jednoty chleba hrozně hnusnej a výborný rohlíky. U babičky to bylo obráceně.
1 reakcí na tento příspěvek Nezávislý pokec závislých lidí jedné stopy
A proč ta vyhlášená pekárna co pekla dobrej chleba vlastně skončila nevíš?
Bimbam> Víbůh. Asi špatnej marketing. Byla na místě, kudy jezdí do práce mraky lidí ze satelitů. Klientelu měli. Před pár lety otevřeli i restauraci, kterou pak zase zavřeli. Kromě pekárny prodávali zmrzlinu, měli chlebíčky, nějaký uzeniny. Kdyby trochu zvedli ceny, určitě by o klienty nepřišli.
Kdysi a není to zase až tak dávno se pekl chleba běžně skoro v každé chalupě. Ještě moje babička když si s dědou stavěli za první republiky domek ( děda byl zedník ) kde byla vlastně jen síň ( rozuměj chodba), kuchyň a jeden pokoj, tak na chodbě udělali chlebovou pec a v kuchyni postavili kachláky dvoutroubáky šestipláťáky.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nezávislý pokec závislých lidí jedné stopy
JPechy píše: Ne tam jsme měli jdenoho trolla a nemohli jsme se zbavit.
Trochu jsem si to tedy pročetl...tak se omlouvám za útočnej tón...

Jinak ty fotky žrádla...

1 reakcí na tento příspěvek Nezávislý pokec závislých lidí jedné stopy
Ono by to šlo....já ho začala ignorovat....až na včerejšek,to jsem se trochu ozvala....
Ale takhle to je asi lepší...ať si tam povídá sám....


Ale takhle to je asi lepší...ať si tam povídá sám....
jj s tím mě taky pěkně sr... nejhorší je,že na dobrym ránu nechápe,že má jen pozdravit a nic víc,jenže on pozdraví snad každýho zvlášť
nechápe plno věcí a to mu to člověk vysvětluje jak malému děcku.... těch pmek od něj ani nepočítám
Na jednu stranu mi ho je líto...ale na druhou stranu si za to může sám a bavit se s ožralou co mele nesmysle je o ničem....
má svůj svět....tak ať si v něm zůstane....časem si najde jiné vlákno



Na jednu stranu mi ho je líto...ale na druhou stranu si za to může sám a bavit se s ožralou co mele nesmysle je o ničem....
má svůj svět....tak ať si v něm zůstane....časem si najde jiné vlákno
1 reakcí na tento příspěvek Nezávislý pokec závislých lidí jedné stopy
Bláboly nejen o ho....
Za to tě chválim
A ty jídla tady....
děláte mi chutě,když jsem v práci a aspoň mám inspiraci

Za to tě chválim

A ty jídla tady....



1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nezávislý pokec závislých lidí jedné stopy
niki19 píše: A ty jídla tady.... děláte mi chutě,když jsem v práci a aspoň mám inspiraci
Tak teda jo

Naposledy editováno 13.05.2021 08:45:54
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nezávislý pokec závislých lidí jedné stopy
PlusOne> ježiš špitálská strava neni moc dobrá
znám to velice dobře
ale zní to hezky,ten závitek....




1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Nezávislý pokec závislých lidí jedné stopy
niki19> Asi záleží na špitále....FNOL vaří celkem dobře. Je ale fakt, že já jsem zvyklej na ledasjaké "blafy" ze školní a závodní kuchyně, a nikde jsem neměl vyloženě problém, až ve stávající práci - tady se to fakt jíst nedá. Proto si vozím svoje, nebo špitálské od manželky

PlusOne> Jj jak kterej špitál ....závodky taky a přesně jak u tebe tak aj u nás v práci to stojí za
takže domácí papání je nejlepší
Špitál Dvůr Králové
to samé Vinohradská
a když už člověk skončí ve špitále tak nejlepší jídlo je v kapačkách


Špitál Dvůr Králové





1 reakcí na tento příspěvek Nezávislý pokec závislých lidí jedné stopy
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.