WSBK testy v Qataru (3)

V Doha dnes skončila aktivní motocyklová sezóna. Testy WSBK předznamenaly cíle jednotlivých továren.

Bayliss opět nejrychlejší Během posledního dne Pirelli testování v Doha byl opět nejrychlejším jezdcem Australan Troy Bayliss. Dnes panovalo na okruhu poměrně dobré počasí, ustál vítr i okolní teplota se zvýšila. S postupným vylepšováním nastavení se všichni jezdci lepšili. Nejlepším nakonec tedy byl Troy Bayliss, který s tovární Ducati 999 zajel nejrychlejší kolo za 1:58,1, což je nejlepší čas, jaký kdy na tomto okruhu byl superbikovým motocyklem dosažen. Bayliss také absolvoval simulaci závodů, kterou však po šestnácti velmi rychlých kolech musel ukončit pro nedostatek paliva v jeho nádrži.
I přes zdržení byl druhým nejrychlejším Ital Max Biaggi Australan Troy Corser (Yamaha) dosáhl druhého nejlepšího času. Ovšem na druhém místě nebyl sám, stejně jako Corser, tedy 1:58,9, dokázal zajet svým posledním kolem i Ital Max Biaggi (Suzuki), který se do poslední chvíle snažil ze své nové Suzuki GSX-R1000 K7 dostat doslova maximum. Velmi se snažil i Biaggiův týmový kolega Yukio Kagayama, který ovšem s časem 2:00,1 skončil až jako devátý nejrychlejší.
Toseland čtvrtý nejrychlejší James Toseland (Honda) se musel spoléhat na svůj včerejší čas 1:59,1, který ho učinil čtvrtým nejrychlejším jezdcem v součtu všech tří testovacích dnů (dnes Toseland zajel čas 1:59,4). Výrazné zlepšení ovšem zaznamenal Francouz Regis Laconi (Kawasaki), jehož 1:59,2 znamenalo, že na prvních pěti místech nakonec skončilo pět různých výrobců motocyklů.
Zlepšení posunulo Lanziho před Nieta Lorenzo Lanzi (Ducati) zajel čas 1:59,3, což bylo sekundové zlepšení oproti včerejšímu dni. Lanzi tak skončil před nakonec sedmým Fonsi Nietem (Kawasaki) o 0,2 sekundy. Velmi nespokojený s dopolední částí dnešního testování byl tovární jezdec Yamahy Noriyuki Haga, kterého nakonec zlepšená odpolední práce dokázala dostat na konečných 1:59,7. Posledním jezdcem byl opět Roberto Rolfo (Honda), který společně s Kagayamou byl jediným jezdcem, jenž v Doha nepokořil dvouminutovou hranici. Rolfo dnes končil den s časem 2:01,7.
Jezdci Yamahy ovládly supersportové testy Velmi působivých výkonů dnes opět dosáhli oba jezdci týmu Yamaha Motor Germany. Kevin Curtain byl nejrychlejším, když časem 2:02,5 odsunul na druhé místo o pouhou desetinu svého týmového kolegu Broca Barkese. Třetím nejrychlejším byl Ital Gianluca Nannelli, jenž s tovární Ducati 749R zajel čas 2:03,3, a to i navzdory jeho dnešní havárii. Lepším z dua jezdců Kawasaki byl Francouz Fabien Foret, který dnes dal čas 2:04,5. Ve srovnání s předchozími dny našel dnes svou rychlost i Španěl Pere Riba, který končil katarské testování časem 2:05,2.
Pokračování příští rok v Austrálii Nyní na celý kolotoč WSBK čeká vánoční přestávka, po které se týmy sejdou na australském okruhu Phillip Island, kde testy Pirelli pokračují ve dnech 13. – 15. ledna 2007.
Jezdecké ohlasy na třídenní testování v Qataru naleznete na těchto stránkách zítra odpoledne.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist