V Imole má Ducati velkou podporu fanoušků

V barvách týmu Ducati Superbike bude o víkendu v Imole bojovat o mistrovské body dvojice továrních závodníků Davide Giugliano a Chaz Davies. Okruh Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari leží padesát kilometrů od Borgo Panigale, takže je jisté, že oba můžou počítat s obrovskou podporou domácích fanoušků.

Pokud může na podporu spoléhat tým, stejně je na tom také italský závodník Davide Giugliano, který do Imoly navíc přijíždí potom, co si v Assenu připsal na konto první umístění na stupních vítězů. Je jasné, že něco podobného bude chtít zopakovat také v Imole před domácím publikem, rodinou, kamarády a sponzory. Určité předpoklady Ital má, protože loni byl v Imole druhý, ale to ještě závodil v sedle Aprilie.
„Italský podnik je pro mě, jako italského jezdce a tým extrémně důležitý,“ uvedl Davide Giugliano. „Je to dráha, na které jsem se vždy bavil a cítil se v pohodě. Podobně jak Assen, je také Imola okruhem, kde můžeme vytěžit maximum z ohromného potenciálu Ducati Panigale. Uvidíme, jak se nám tam bude dařit, ale rozhodně tam jedeme v pozitivní náladě.“

Britský závodník Chaz Davies je v průběžném hodnocení zatím sedmý s jednašedesáti body ztráty na vedení šampionátu a dvaadvaceti body na pátého Melandriho, bývalého týmového kolegu od BMW. Davies zajel v Imole nejlépe loni, když v prvním závodě obsadil šesté a ve druhém páté místo.
„Imola pro mě bývala vždy příznivým okruhem, jehož charakter se mi líbí až možná na tu finální šikanu,“ prozradil Chaz Davies. „Stále je před námi spousta práce, abychom vyladili Panigale, ale před cestou do Imoly jsem optimistou. Je to můj první podnik v Imole v roli jezdce Ducati, takže věřím, že se tam budeme těšit velké podpoře ze strany fanoušků, kteří jsou v každém italském podniku vidět ve velkém počtu. Bylo by hezké tuto podporu fanouškům oplatit nějakým hezkým výsledkem v nedělních závodech … .“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist