U Yamahy panuje po Valencii spokojenost

Tovární tým Yamaha Motor Italia je po testech Pirelli spokojený, Haga i Corser zahájili testování nových modelů stroje Yamaha YZF R1.

Nové modely motocyklů Yamaha YZF R1 řady 2007 zkoušeli na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie tovární jezdci Noriyuki Haga a Troy Corser. Zatímco Australan Corser zajel svůj nejlepší čas 1:34,9 na závodních pneumatikách, Japonec Haga dosáhl času 1:35,1 na speciálních, kvalifikačních pneumatikách. Vedle nových strojů zkoušeli jezdci týmu Yamaha Motor Italia i letošní stroje, se kterými do WSBK 2006 zasahoval vedle Hagy ještě Australan Andrew Pitt.
Noriyuki Haga
Začal jsem testování na novém modelu 2007. V porovnání s modelem 2006 se start do testování zdařil. Tento motocykl je již docela dobrý, přestože jsme teprve v první části přípravy. Pochopil jsem co od tohoto testu musím očekávat a jsem si jistý, že v Qataru to bude ještě lepší. Pocit z motocyklu mám nakonec různý, předek a zadek podvozku je lepší než starý model. Motor nové motorky je snadnější na ovládání, mám z něho radost. Stále ovšem máme připravenou ještě jednu specifikaci motoru. Potřebujeme udělat ještě několik úprav, od kterých se musíme odrazit.
Troy Corser
Testoval jsem různé nastavení stroje v podvozku, délky a několik dalších věcí. Časy nakonec nebyly špatné. První den testování jsem si moc nový motocykl neužil, ale druhý den jsem ho dost otestoval. Po prvním celém dnu na novém stroji si myslím, že mám dost základních informací k tomu, abych se připravil na test v Qataru. Myslím si, že nový motocykl je jako celek již nyní lepší, než plně vyvinutý letošní model. Na modelu 2006 jsem byl trochu nervózní, nyní se cítím klidněji. Motocykl je dobrý zejména při brzdění do zatáček, kdy je stabilnější. Motor je také lepší, zejména výkon ve středních a vyšších otáčkách. Také jsem zkoušel několik nových pneumatik a našel mezi nimi dobré přední i zadní. Jsem opravdu spokojený.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist