Tým Winston Ten Kate Honda v Almeriii

Holandský tým Winston Ten Kate Honda testoval na španělském okruhu Almeria.

Zatímco několik superbikových týmu testovalo na okruhu Phillip Island v daleké Austrálii, tým Winston Ten Kate Honda využil evropského prostředí a své první letošní testování situoval do Španělska, kde se jezdci holandského týmu proháněli po okruhu Almeria. Tři dny testování probíhaly zpočátku za ideálních podmínek, kdy teplota dosahovala až na 18° C. Slunečné počasí se však postupně proměnilo v zataženou oblohu, ze které závěrečný den spadlo i několik dešťových kapek. Nicméně i tak dokázala většina jezdců týmu Ronalda Ten Kateho najezdit mnoho testovacích kilometrů.
Karl Muggeridge /Honda CBR 1000RR/ – nej. čas 1:36,6 (151 kol)
Vše probíhalo dobře a já postupně vylepšoval každou část motocyklu, na které jsme pracovali. Motor, tlumení, to vše se nyní zdá být lepší a lepším každým absolvovaným kolem. Nutí mě to být před sezónou, která brzy odstartuje, šťastným a jistějším. Počasí sice nebylo takové, jaké jsem očekával, ale díky mému týmu jsme využili všechny tři dny jak nejlépe bylo možné.
James Toseland /Honda CBR 1000RR/ – nej. čas 1:37,0 (183 kol)
Denně jsem se zlepšoval. První den jsem zajel 1:40, druhý den 1:39 a třetí den jsem dosáhl na 1:37. Ještě musím mou Hondu lépe poznat, ale již se na ní cítím docela pohodlně. Vždy, když opustím boxy, mohu cítit zlepšení. Těším se na další testování do Valencie, kde doufám budou lepší povětrnostní podmínky. To by mi hodně pomohlo.
Sébastien Charpentier /Honda CBR 600RR/ – nej. čas 1:38,5 (117 kol)
První dva dny to bylo docela dobré, ale třetí den byl kvůli povětrnostním podmínkám opravdu tvrdý. Vždy když jsem vyjel z boxů, byla jiná teplota vzduchu a to mne donutilo dělat mnoho modifikací na motocyklu. V každém případě jsem spokojený, protože jsem zde v Almerii dokázal zaznamenat velký pokrok. Bylo dobré vrátit se k práci ve vynikající atmosféře tohoto týmu, to je pro mne opravdu důležité. Jsem také spokojený s prací, kterou jsme odvedli na pneumatikách Pirelli. Během dalšího testu ve Valencii budu mít více motivace, protože se na ten okruh později vrátíme k závodu. Opravdu bude důležité nashromáždit hodně informací, abych mohl být při třetím závodě sezóny konkurenceschopný.
Kenan Sofuoglu /Honda CBR 600RR/ – nej. čas 1:40,5 (45 kol)
Ztratil jsem první dva dny testování, ale třetí den byl pro mne velmi důležitý. Okruhové časy nebyly špatné a jsem spokojený také s prací na motocyklu. Stroj je celkově dobrý a mě se zdá snadné na něm jezdit. Těším se, až na něj opět usednu ve Valencii, což bude poslední test před hlavní sezónou. Doufám, že počasí bude tentokrát na naší straně.
Ronald Ten Kate /manažer týmu/
Toto byl náš první test s materiálem pro rok 2006, a já si myslím, že to byl pro nás pozitivní krok. Dostali jsme nějaké nové elektronické součástky, které pracují velmi dobře. Mám z toho dobrý pocit, dosažené časy všech jezdců jsou opravdu pozoruhodné, dává mi to pozitivní naději pro tento rok. Hlavním cílem tohoto testu bylo získání větší důvěry na strojích řady 2006. Sice nám počasí nepomohlo, ale vše se vyvíjelo správným směrem.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist