Testy superbiků v Alcanizi

Dlouhé 20 denní závodní přestávky v šampionátu World Superbike Championship využijí přední týmy k privátnímu testování na okruhu Motorland Aragon, kde se bude testovat 2 dny, tedy dnes a zítra.

Tovární tým Aprilia bude zastoupen lídrem šampionátu Maxem Biaggim a jeho týmovým kolegou Eugenem Lavertym, které doplní testovací jezdec Alex Hofmann. Nebude chybět ani Chaz Davies s motocyklem Aprilia RSV4 své stáje ParkinGO MTC Racing.
V plném složení se pochopitelně představí BMW, když za tovární tým zde budou testovat Marco Melandri a Leon Haslam včetně testera Steva Martina, zatímco za BMW Motorrad Italia se představí Ayrton Badovini a Michel Fabrizio doplněni svým superstockovým týmem, tedy lídrem šampionátu Sylvainem Barrierem a Lorenzem Baronim.
Tom Sykes bude zastupovat tovární tým Kawasaki, stejně jako nová akvizice tohoto týmu Loris Baz, který se jako nováček skvěle uvedl v dosavadních 3 odjetých závodech, neboť už dvakrát skončil na 8. místě. Francouz Baz startuje místo zraněného Joana Lascorze a má tak za sebou závody Donington Park, Miller Motorsports Park a Misano Adriatico.

Nebudou chybět ani oba dva piloti týmu Fixi Crescent Suzuki John Hopkins a Leon Camier.
Zatímco nizozemský tým Honda World Superbike s jezdci Jonathanem Reou a Hiroshi Aoyamou testoval v uplynulých dnech v Assenu, tak Liberty Racing (Jakub Smrž, Sylvain Guintoli a Maxime Berger) absolvoval o víkendu show v Sirolu a tento týden se zúčastní společně s týmem Althea Racing (Carlos Checa a Davide Giugliano) a dalšími týmy Ducati (Red Devils Roma - Niccolo Canepa a PATA - Lorenzo Zanetti) tradičního motocyklového svátku "World Ducati Week", kde je Effenbert hlavním sponzorem a který se uskuteční na okruhu "Misano World Circuit" ve dnech 21. až 24. června.

Jen připomínám, že před touto sezónou si týmy mohly zvolit jeden svůj testovací okruh a "Motorland Aragon Circuit" si vybraly stáje Aprilia Racing Team, ParkinGO MTC Racing, BMW Motorrad Motorsport, BMW Motorrad Italia GoldBet, Kawasaki Racing Team a FIXI Crescent Suzuki.

Aktuálně: První den na okruhu pršelo, takže na trati byli k vidění pouze testeři Hofmann (Aprilia) s Martinem (BMW), které doplňoval Rookie od Kawasaki Loris Baz.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist