Suzuki před Katarem

Tovární tým Alstare Suzuki Corona Extra je připraven na návrat do Mistrovství Světa Superbike.

Již příští týden se rozjede další motocyklová sezóna, která již tradičně začne prvním závodem Mistrovství Světa Superbike. Stejně jako v letech 2003 a 2004 má první závod ve svém datumu měsíc únor, pouze místo konání se změnilo. Od čtvrtka do soboty se totiž poperou motocyklový závodníci tříd Superbike a Supersport o své první body v dalekém Kataru.
Bude to vůbec poprvé co se šampionát WSBK přesune na Blízký východ, po loňské premiéře v MotoGP se tak i druhý nejsledovanější seriál dostává na moderní okruh poblíž katarského hlavního města Doha. Vzhledem k časnému zahájení sezóny neměly týmy ani letos mnoho času na řádnou přípravu svých motocyklů, a tak jistě výhodou bude alespoň znalost materiálu z loňské sezóny. Touto znalostí však nemůže disponovat tovární tým Alstare Suzuki Corona Extra, který se v letošní sezóně vrací do superbikové série. S motocykly Suzuki GSX-R1000 K5 se na start šampionátu postaví zkušení jezdci Troy Corser z Austrálie a Yukio Kagayama z Japonska. Do seriálu supersportů zasáhne v barvách továrního týmu španělský jezdec Javier Fores.
Troy Corser (World Superbike)
Opravdu je příliš brzy na závod WSBK, tým teprve dává motocykly dohromady. Uvidím co tým dokáže. Nechci říci, že nebudu konkurenceschopný až vytáhneme motocykly z přepravních beden, ale dokud nezačnou na okruhu Losail první testy, tak je těžké o tom mluvit. Přinejmenším tam zatím nikdo nejezdil, proto budeme všichni na stejné lodi.
Yukio Kagayama (World Superbike)
Pro mne není dobré začínat na okruhu, kde zatím žádný jiný jezdec nejezdil, budu mít tak ovšem alespoň trochu výhodu. Samozřejmě je můj problém stále i pneumatika Pirelli, musím se dozvědět jak se chová. Trochu mě to oproti konkurenci znevýhodňuje, ale nezastaví mne to v co nejtvrdší jízdě – to je totiž jediné jak umím jezdit.
Javier Fores (World Supersport)
Bude to pro všechny velmi zajímavý zážitek. Minulý rok nebyl stroj GSX-R600 tak konkurenceschopný jako ostatní motocykly, ale můj tým pracoval hodně na tom, aby bylo vše co nejlepší. Je dobré, že na tomto okruhu pojedu poprvé stejně jako moje konkurence, doufám proto, že mohu zahájit sezónu s pozitivním výsledkem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist