Rea a Aoyama testují na Phillip Islandu

Skončila měsíc a půl trvající zimní přestávka superbikového testování a jako první se na trať vydali jezdci Jonathan Rea a Hiroshi Aoyama se svými novými Hondami týmu Ten Kate Honda. Dějištěm testu je australský okruh Phillip Island, kde se také pojede úvodní závod letošního seriálu WSBK.

Jonathan Rea a Hiroshi Aoyama testují ode dneška až do čtvrtka nový motocykl Honda CBR-1000RR Fireblade na Phillip Islandu. Právě letos je to 20 roků, co byla legendární Honda Fireblade poprvé představena veřejnosti a tyto narozeniny by Honda nejraději oslavila titulem mistra světa, když poslední titul získal pro tuto značku Brit James Toseland v roce 2007. Jeho krajan Jonathan Rea by nejraději co nejdříve zapomněl na uplynulou hodně špatnou sezónu a superbikový nováček Hiroshi Aoyama by se zase od "kroužení" v MotoGP rád podíval po dvou rocích na stupně vítězů a to nejraději zvrchu.

Faktem je, že od povolení systému "ride by wire" u Hondy v září 2011 se Rea znovu přihlásil do absolutní špičky, což dokázal svým vítězstvím v Imole a také dvěma vítěznými Superpoli v Magny Cours a v Portimau.
    
Na rozdíl od těchto snímků z loňského posezonního testování v Kataru jsou nyní oba jezdci na australském testování oblečeni celí v bílém, neboť firma Castrol už nebude hlavním sponzorem týmu Ten Kate Honda, nýbrž pouze co-sponzorem.

Gerrit ten Kate se také vyslovil k angažmá své ladičské firmy ve světě závodění v MotoGP, neboť pozorní čtenáři našeho webu jistě vědí, že tým Fausta Gresiniho pojede v MotoGP motocykl CRT s podvozkem FTR a s motorem Honda právě od této nizozemské ladičské firmy: "Proč by měl mít Infront s námi kvůli tomuto projektu problémy. Jsem "tuner" máme zákazníky po celé Evropě, k tomu ještě v Rusku a v Africe. Proč bych nemohl pracovat i pro Gresiniho? Kromě toho musím vydělávat peníze, abych mohl financovat a zajistit budget našeho týmu v supersportech. Tento motorový projekt nemá nic společného se superbikovým týmem, je to projekt "Ten Kate Racing", ale samozřejmě, že zde probíhá transfér know-how".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist