Pod minutu čtyřicet zajeli v Portimau poprvé Razgatlioglu a Rea

Na portugalském okruhu Autodromo Internacional do Algarve bylo ve středu hodně rušno. Jednak tam druhý den testovali jezdci superbikového šampionátu MOTUL FIM Superbike World Championship, ale především proto, že dva z nich dokázali vůbec poprvé zajet čas pod minutu čtyřicet sekund. Těmi jezdci nebyl nikdo jiný než největší rivalové minulé sezony Toprak Razgatlioglu (Yamaha) a Jonathan Rea (Kawasaki).

Ve středu byl na dráze Autodromo Internacional do Algarve nejrychlejší Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK). Úřadující mistr světa zvládl najet 66 kol s maximem na 1'39,616 sekundy. V Portimau zatím nikdo v sedle superbiku pod minutu čtyřicet nezajel. Turek nastavil celkem šest kol s časem 1'39s! Rea byl pod minutu čtyřicet v jednom kole. „První den jsme testovali novinky u elektroniky a snažili se postupně najít nejlepší nastavení,“ prozradil Razgatlioglu. „Také dnes (středa) jsme pracovali na nastavení, ale pořád to není stoprocentní, protože je to všechno ještě nové. Yamaha teď koukne na data a zkusíme to znovu v dalším testu. Každopádně s uplynulými dvěma dny jsem velmi spokojen stejně jako se závodní pneumatikou s níž jsme zajeli několik velmi dobrých časů.“

Tovární jezdec Kawasaki Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) najel během středy celkem 87 kol s nejlepším časem 1'39,851 sekundy. Rea byl první, kdo maximum dostal pod minutu čtyřicet, ale nakonec ztratil na prvního 0,235 sekundy. „Najeli jsme spoustu kol a ve finále si myslím, že si můžeme být jistí, že jsme si potvrdili několik položek z Jerezu. Konečně jsme dali technický komplet dohromady. Během dne Pirelli přivezla pneumatiky, které jsme vyzkoušeli a pak jsme v závěru zajeli simulaci závodu. V Portimau obvykle dochází k poklesu úrovně výkonu pneumatik tak po deseti, patnácti kolech, ale teď jsem nic takového nepocítil. Ještě na tom budeme pracovat. Je důležité být rychlý, ale důležité je být rychlý i v závěru závodů,“ řekl Rea.

Třetím jezdcem v pořadí je Álvaro Bautista (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), jehož čas na kolo má hodnotu 1'40,055 sekundy. Španěl tak na prvního ztratil 0,439 sekundy, třebaže to měl s pádem v osmé zatáčce, a navíc s červenou vlajkou. Bautista testoval novou kyvnou vidlici a menší palivovou nádrž, která víc sedí jeho postavě. Poslední v jedné sekundě byl čtvrtý Alex Lowes (Kawasaki Racing Team). Pětici nejrychlejších uzavřel Andrea Locatelli (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK), který na týmového kolegu Razgatliogla ztratil 1,058 sekundy.

Z jezdců WorldSSP, kteří v Portimau také testovali, byl nejrychlejší Nicolo Bulega (Aruba.it Racing-WSSP Team) s časem na kolo 1'43,876 sekundy. Maximilian Kofler (CM Racing) byl druhý s kolem za 1'45,511 sekundy a třetí čas zajel Nicholas Spinelli (Barni Spark Racing Team), který nahradil Oli Baylisse, jenž si hned první den pádem zlomil kotník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist