Ohlasy na testy v Kataru (2)

Jeste dva dalsi jezdecke ohlasy na vikendove testovani superbiku v Kataru, ale take novinky z britskeho sampionatu stejne kategorie.

Ohlasy na testy v Kataru (2)
World Superbike
Nejvetsim prekvapenim testu byl urcite spanelsky mistr 2004 ve “Formule Extreme”Jose Luis Cardoso (D.F.X. Treme Sterilgarda), ktery zajel v sobotu nejlepsi cas: “Jedu poprve R1 se slicky a kdyby me nezablokoval v posledni zatacce Fonsi Nieto, byl bych jeste o pul sekundy rychlejsi”.
American Ben Bostrom (Renegade Koji): “Muj motor byl teprve par dni pred testy hotov. Takze mechanici pracovali nepretrzite ve dne, v noci, aby byla motorka schopna jizdy. Navic je tento motor pouze standartni verzi. A musel jsem ho v sobotu teprve zajizdet. Po peti mesicich jezdecke pauzy je tak vlastne vse v poradku a jsem stastny, ze jsem nazpet v mistrovstvi sveta superbiku. A motorka se navic chovala hodinu co hodinu lepe a lepe”, rikal spokojeny American. Co ale Ben Bostrom zapomnel, ze stejne vybaveni zde jeli take Pierfrancesco Chili (14. + 1,278 sek. na Bostroma) a take uplny novacek Max Neukirchner (21. + 0,411 sek.). Takze Bena Bostroma, ktery vloni se stejnou znackou, ale tovarnim strojem Honda CBR 1000, (pochopitelne ale jine pneu) vyhral v sampionatu AMA pouze jednou v Laguna Seca, neceka vubec lehka sezona.
Ducati GSE
Tento britsky tym nastoupi v domacim mistrovskem sampionatu letos s piloty Leonem Haslamem a Jamesem Haydonem. Zatimco Haydon jel vloni jako nahradnik misto Steva Platera R1 v tymu Virgin Yamaha (a take nahradil v nekolika zavodech ve tride MotoGP zraneneho Kurtise Robertse v tymu Proton KR), tak v roce 2003 byl jeste pravidelnym ucastnikem svetoveho sampionatu, jako kolega Troye Corsera ve staji Foggy - Petronas, ale tehdy zustal hodne za ocekavanim.
Mlady Haslam, syn legendarniho "Rocket Rona" skoncil vloni celkove jako 8. ve WSBK, kdyz v nemeckem Oscherslebenu ziskal jedine podiove umisteni.
Kagayamuv nahradnik
V tymu Suzuki Rizla nahradi Japonce Yukiu Kagayamu britsky pilot Scott Smart. Bude tak tymovym kolegou lonskeho britskeho mistra Johna Reynoldse. Vloni jezdil Smart Kawasaki ZX 10RR, vyhral jednu jizdu a v konecnem poradi skoncil v britskem sampionatu jako 4. "Motocykl splnil vsechna ma ocekavani, ne nahodou "vyhrali" tyto motocykly vsechny dosavadni testy" (mysleno Daytonu a Phillip Island), komentoval po testu ve Valencii prvni svezeni na Suzuki GSX-R 1000 anglicky pilot.
Jen pro uplnost dodavam, ze prvni zavod britskeho mistrovstvi se jede 28. brezna na okruhu Brands Hatch.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist