Max Biaggi stále bez angažmá pro rok 2006

Max Biaggi stále nenalezl angažmá pro rok 2006, jak se zdá, mocná Honda ho bude pronásledovat i u konkurenční Suzuki.

Italský motocyklový závodník Max Biaggi opět na svých internetových stránkách přiblížil aktuální stav v otázce jeho dalšího profesního života. Vyhnaná hvězda MotoGP naznačila, že i když spekulace o jeho podpisu s továrním týmem Alstare Suzuki jdou již hodně daleko, skutečný podpis nové smlouvy je prozatím v nedohlednu.
"Smlouva se Suzuki Alstare prozatím podepsaná nebyla," píše Max Biaggi na svém internetovém serveru. "Navzdory úsilí obou stran nejsou zabezpečené nezbytné technické záruky, který by mi dovolily bojovat za stejných podmínek jako ostatní v tomto velmi konkurenceschopném šampionátu. Já jsem ukázal můj zájem zúčastnit se Mistrovství světa Superbike a jsem vždy připravený diskutovat o detailech smlouvy. Jsem připravený skočit na první letadlo. Také musím říci, že motocykl WSBK jsem měl možnost vidět velmi z blízka a byl jsem jeho krásou velmi ohromený. Pokud se podíváme na jeho okruhové časy, zjistíme, že se neliší mnoho od těch časů, které jsou dosažené s motocykly na nichž jsem jezdil. Nicméně doufám, že budu moci detailnější zprávy velmi brzo zveřejnit."
Ačkoliv Biaggi nikde nespecifikuje bližší podrobnosti oněch „technických záruk“, které mu brání v podpisu smlouvy, všeobecně se soudí, že problémem nebude ani továrna Suzuki, ani dodavatel pneumatik Pirelli, ale vše se bude zřejmě odvíjet od ochoty některých z dodavatelů továrního týmu Suzuki Alstare. Dle některých ukazatelů by tímto „problémovým“ dodavatelem měla být Showa, která nejenže dodává své tlumení pro Suzuki, ale především dodává tlumení továrnímu týmu Hondy v MotoGP. Když totiž zcela jasně nedokázala továrna Honda Biaggiho natrvalo posadit do křesla k televizi, používá svá mocná chapadla prostřednictvím dodavatelů tak, aby se jednoduše Biaggi již ve své kariéře k žádné světové sérii nedostal.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist