Mahias zamíří k superbikům v barvách stáje Puccetti

Francouzský závodník Lucas Mahias vyhrál v neděli s Puccetti Racing druhý závod světové série FIM World Supersport a hned v pondělí společně s týmem oznámili, že v roce 2021 pojedou třídu FIM World Superbike.

Jednatřicetiletý Francouz Lucas Mahias má dlouholeté zkušenosti ze závodů světové série Grand Prix, EWC nebo nyní WorldSSP, kde v roce 2017 slavil titul mistra světa. Letos už titul nezíská, ale bojuje o průběžnou druhou příčku, tedy titul vicemistra světa. Příští rok už bude součástí startovního roštu superbiků.

„Jsem nesmírně nadšený, že můžu závodit ve WorldSBK,“ uvedl Lucas Mahias. „Vždy to byl můj cíl a přestoupit tam s Kawasaki a týmem Puccetti je absolutně fantastické. V minulosti jsem už startoval v závodech superbiků a jezdil litry v sérii Superstock a World Endurance, ale také vím, že ZX-10RR je velmi silná a konkurenceschopná motorka, takže se už nemůžu dočkat až na ni nasednu.“

„Ve své sportovní kariéře jsem měl dva cíle. Ten první bylo vyhrát titul ve světové sérii WorldSSP a ten druhý je vyhrát titul v šampionátu WorldSBK. Prvního cíle jsem již dosáhl a nyní udělám maximum proto, abych byl úspěšný i ve splnění toho druhého. Vím, že je to hodně náročný šampionát, ale mám na své stran skvělý tým a konkurenceschopnou motorku. Rád bych závěrem poděkoval za tuto příležitost Manuelu Puccettimu a Kawasaki,“ dodal závěrem Mahias.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist