Letos v létě vyzkouší Turek Razgatlioglu Yamahu třídy MotoGP

Úřadující mistr světa WorldSBK Toprak Razgatlioglu má za sebou skvělou sezonu v níž dokázal porazit vícenásobného šampiona Jonathana Rea a vyhrát světový titul. Třebaže má s třemi ladičkami ve WSBK víceletou smlouvu, začíná se stále častěji spekulovat o jeho možném přestupu do MotoGP.

Možnost testu Topraka Razgatliogla s prototypem Yamahy potvrdil ředitel týmu Monster Energy Yamaha MotoGP Massimo Meragalli. Ten v rozhovoru pro oficiální server motogp.com uvedl, že si Turek letos M1 určitě vyzkouší, protože za to co loni předvedl si to zaslouží.

Test má být v rámci privátních zkoušek Cala Crutchlowa a to buď v červnu nebo srpnu. Původně měl Razgatlioglu testovat litrovou M1 loni v listopadu, ale Indonésie tehdy potvrdila listopadový termín finále sezony a z plánovaného testu sešlo.

Tento týden testuje Toprak Razgatlioglu společně s týmem Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK v Portimau. Tovární Yamaha MotoGP s jezdi Fabiem Quartararem a Francem Morbidellim zahájí v pátek třídenní test v Indonésii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist