Ital Petrucci prodloužil na rok 2024 s Barni Ducati WSBK

Italský závodník Danilo Petrucci bude také v roce 2024 závodit v MS superbiků v barvách týmu Barni Spark Racing. Cílem pro druhou společnou sezonu je zůstat v pozici jezdce usilujícího o pozice na stupních vítězů a na konto si připsat triumf nejvyšší, vítězství v závodě.

První stupně vítězů ve WorldSBK získal Danilo Petrucci v Donington Parku a další dvě si na své konto připsal na dráze Autodromu Most v České republice. Do této chvíle má bilanci dvou třetích a jednoho druhého místa. Cílem je vyhrát závod a zapsat se tak do historie jako jezdec, jemuž se to již dříve povedlo v sériích jako je MotoGP™, MotoAmerica, Rallye Dakar, STK600 a STK1000. Před závody v Aragonii je Petrucci průběžně šestý v pořadí WorldSBK 2023.

Danilo Petrucci k prodloužení smlouvy se stávajícím týmem uvedl: „Jsem moc šťastný. Letošní rok byl pro mě velkou výzvou, abych opět závodil v mistrovství světa, a to na nejvyšší úrovni. Na začátku to bylo těžké. Nebyl jsem si jistý, zda je to dobrý tah sem jít, ale po několika závodech jsme s týmem nalezli dobrý pocit a dosáhli několika dobrých výsledků.“

„Oba, jak já, tak i Barni, chceme jet znovu další rok s ještě lepší motorkou, větší podporou Ducati a hlavně s většími zkušenostmi s motorkou, pneumatikami a týmem. Naším cílem je velká, velká výzva. Myslím, že je možné na konci sezony co nejčastěji stát na stupních vítězů. Už se nemůžu dočkat, až ukončíme tuto sezonu a začneme tu novou, v níž nás čeká spousta výzev.“

„Je důležité být vždy u toho, tak jako nám to vychází ve druhé části letošní sezony. Pokaždé jsme v první pětce, takže je to dobré. Chybí nám jen malý krůček k tomu, abychom byli neustále ve středu a mohli bojovat s trojicí Titánů. Jsem přesvědčen, že s dalším plnohodnotným rokem zkušeností můžeme být příští rok ještě lepší. Chci bodovat, protože to je pro mě ta největší výzva. Mým snem je stát se jedním z jezdců, kteří vyhráli závod v MotoGP™ a WorldSBK,“ dodal Petrucci odhodlaně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist