Český tým s českým jezdcem do MS

Brněnský jezdec Ondra Ježek pojede v příštím roce mistrovství světa supersportů za tým SMS Racing. Smlouva byla podepsána dnes večer v Brně a náš server byl pochopitelně přitom.

Český tým s permanentním českým jezdcem pojede v roce 2011 mistrovství světa supersportů! To, co si český fanoušek motocyklové silnice už dlouho přál, se dnes večer naplnilo v Brně.


Brněnský student Ondra Ježek podepsal smlouvu s děčínským týmem SMS Racing a pojede v roce 2011 na motocyklu Honda CBR 600RR mistrovský světový seriál supersportů - jako jediný jezdec tohoto týmu.

"Je to pro nás určitý krok do neznáma", řekl pro náš web po podpisu smlouvy majitel týmu SMS Racing pan Jan Saska a hned dodal: "První testování proběhne už ve dnech 11. a 12. prosince na okruhu Ricarda Torma ve Valencii, kdy ale pojedeme ještě s motocyklem letošní vývojové řady. Ovšem už na druhém testu - rovněž ve Španělsku - pravděpodobně v lednu v Aragonu budeme mít k dispozici nový model Hondy 2011. Vynecháme tím tedy oficiální testy Infrontu v portugalském Portimao, ale zúčastníme se pochopitelně předsezonních testů v Austrálii".

"Doufám, že má 15. motocyklová sezóna bude úspěšnější než ta poslední. Myslím si ale, že by mně mohla pomoci má zkušenost se závoděním v "malých" stocích",
nastínil novou sezónu pilot Ondra Ježek a o svých cílech na rok 2011 se vyjádřil následovně: "Těžko dnes odhadnout konkurenci a startovní pole v příštím roce. Takže v prvních závodech bych chtěl hlavně pravidelně bodovat, ve druhé části sezóny pak dojíždět v Top 10. Moc se těším, vždyť to bude vůbec poprvé, co pojedu závody mistrovství světa!" 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist