FIM EWC – Volné tréninky odstartovaly přípravu na 24H Motos

Prvním bodem čtvrtečního programu byl na okruhu Bugatti v Le Mans volný trénink. Ten vyhrál tým Tecams-BMW před SRC Kawasaki a F.C.C. TSR Honda France. Český tým Mercury Racing je desátý v pořadí, slovenský Maco Racing je jednadvacátý a český tým kategorie Superstock Exteria Eko byl v tréninku na třiapadesáté pozici z celkem šedesáti startujících.

Volný trénink vyhrál tým Tecams-BMW časem 1'37,015 sekundy. Tento čas nastavil Julien Da Costa, jehož týmovými kolegy jsou Camille Hédelin a David Perret. Druhým týmem v pořadí je SRC Kawasaki, třetí je F.C.C. TSR Honda France, jenž na prvního ztratil tři desetiny. Pod minutu osmatřicet stačili zajet týmy - čtvrtý YART-Yamaha, pátý Suzuki Endurance Racing Team, šestý NRT48, sedmý GMT94 Yamaha a osmý Yamaha Viltaïs Experiences, což je zároveň nejrychlejší tým kategorie Superstock.

Český tým Mercury Racing, ve složení Jakub Smrž, Karel Hanika, Sylvain Barrier a Matěj Smrž, zajeli desátý nejrychlejší čas 1'38,405 sekundy, což představuje ztrátu na prvního ve výši 1,390 sekundy. Slovenská stáj Maco Racing je s kolem za 1'39,407 sekundy jednadvacátá, ale měli to bohužel s pádem. V kategorii Superstock nastavil tým Exteria Eko Racing čas 1'42,983 sekundy.

Dalším bodem programu jsou první kvalifikace a večer týmy absolvují noční trénink, aby připravili vše potřebné pro závodění po západu slunce.

24 Heures Motos 2018 - Volný trénink
Čtvrtek, 19.dubna 2018 - Bugatti, Le Mans (FRA)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Foxx5 přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist