FIM EWC – V tréninku první SRC Kawasaki, Mercury Racing devátý

Volným tréninkem zahájily týmy vytrvalostního mistrovství světa přípravu na druhý podnik sezony FIM EWC 2018/2019 - 24 Heures Motos v Le Mans. Trénink začal v deset dopoledne a skončil po dvou hodinách. Nejrychlejším týmem je SRC Kawasaki France, česká stáj Fany Gastro BMW Motorrad- by Mercury Racing trénink uzavřela s devátým časem. Slovenský tým Yamaha Maco Racing je prozatím třiatřicátý. Ve čtvrtek odpoledne bude následovat první kvalifikace, večer pak noční trénink.

Nejrychlejší kolo 1'37,030 sekundy zajel ve volném tréninku tým SRC Kawasaki France. Na druhé pozici je Honda Endurance Racing, jejichž ztráta na prvního představuje osmnáct tisícin. U tovární stáje to měli komplikované, jelikož jim v průběhu dvouhodinového tréninku skončila motorka na zemi. Na třetí pozici je se ztrátou téměř tří desetin YART Yamaha. Časy do pátého místa zajely týmy Team ERC-BMW Motorrad Endurance a Suzuki Endurance Racing Team.

Vítěz posledního podniku sezony F.C.C. TSR Honda France je s časem 1'37,960 sekundy sedmý a zároveň poslední v jedné sekundě na prvního. Osmý Bolliger Team Switzerland ztrácí sekundu a devátý český tým Fany Gastro BMW Motorrad- by Mercury Racing byl v tréninku o 1,3 sekundy pomalejší. První desítku uzavírá GERT56 by GS YUASA s časem na kolo 1'38,460 sekundy, což je zároveň hodnota nejrychlejšího kola týmu kategorie Superstock. Slovenský Maco Racing Team měl nějaké problémy, protože jeho čas 1'40,254 sekundy je až třiatřicátý v pořadí.

42.ročník 24 Heures Motos - Volný trénink
Čtvrtek, 18.dubna 2019 - Bugatti, Le Mans (FRA)
Kompletní výsledky FP - 24-heures-motos-free-practice-sessions-final-ranking.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist