EWC 2018 - Privátní testy v Suzuce

Ve čtvrtek a v pátek absolvovaly týmy vytrvalostního mistrovství světa silničních motocyklů privátní testy na japonském okruhu v Suzuce. Druhý privátní test je na programu příští týden od úterý do středy, kdy se také očekává větší účast týmů a také lepší povětrnostní podmínky. Český tým Mercury Racing v Japonsku netestuje, pojede tam přímo na závod, který je poslední víkend v červenci.

První den privátního testu týmy absolvovaly na mokrém povrchu okruhu v Suzuce. Nejrychlejší byl japonsky tým #090 Au.Teleru MotoUp RT (Kosuke Akiyoshi, Tetsuta Nagashima, Isaac Vinales) s maximem na 2'18,421 sekundy. Na druhé pozici je tým tovární tým #33 Honda-HRC (Takumi Takahashi, Takaaki Nakagami, Leon Camier) s časem 2'18,446 sekundy. Rozdíl mezi oběma týmy je minimální, jen pětadvacet tisícin.

Posledním týmem, který zajel čas do jedné sekundy na prvního, je třetí rakouská stáj #7 YART Yamaha s kolem za 2'19,049 sekundy a #22 Honda Asia Dream Racing s časem 2'19,191 sekundy. Na páté pozici testovací den dokončil tým Kawasaki Team Green, šestý je Honda Dream RT Sakurai, sedmý Yoshimura Suzuki Motul Racing, devátý je Musashi RT Harc-Pro Honda a desátý Team Kagayama. Tento týden Yukio Kagayama oznámil, že šéfem týmu bude Kevin Schwantz a jeho dvěma týmovými kolegy Američan Joe Roberts a Japonec Naomichi Uramoto.

Výsledky prvního dne testu v Suzuce (JAP) - Suz18_July5th_TestOverall.pdf

Také druhý den týmy testovaly na mokré dráze japonského okruhu. Nejrychlejším časem 2'20,741 sekundy se tentokrát prezentoval tým #71 Team Kagayama. Na druhé pozici je #19 KYB Moriwaki Motul Racing (Ryuichi Kiyonari, Yuki Takahashi, Dan Linfoot), jehož čas byl jen o šedesát tisícin pomalejší. Jen o desetinu pomaleji zajeli své maximum jezdci týmu #12 Yoshimura Suzuki Motul Racing (Takuya Tsuda, Sylvain Guintoli, Bradley Ray, Kazuki Watanabe).

Výsledky druhého dne testu v Suzuce (JAP) - Suz18_July6th_TestOverall.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist