Tomáš Vavrouš závod nedojel

Tým Montáže Brož Racing dnes na španělském okruhu Motorland Aragon nastoupil do zahajovacího závodu Mistrovství Evropy Superstock 600. Bohužel, ač nad okruhem neustále svítilo sluníčko a teploty se vyšplhaly přes příjemných 25°C, ke spokojenosti členům jediného českého týmu v tomto šampionátu chybí velmi mnoho. Již dopolední kvalifikační trénink, který určil definitivní pořadí na startovním roštu, neproběhl dle představ týmu. Tomáš Vavrouš v něm totiž havaroval, což ho ve výsledkové listině posunulo hlouběji do startovního pole a závod tak musel český jezdec rozjíždět z 21. pozice.

Samotný start závodu se mu podařil, nicméně první z několika chyb udělal hned při brzdění do úvodní zatáčky, ve které se dostal mimo trať. Stejný problém řešil na konci cílové rovinky i ve druhém kole, nicméně poté dokázal získat zpět své závodní tempo, což vedlo k posunu pořadím směrem vzhuru. Když se již zdálo, že by se mohl zapojit do souboje o evropské body, přišlo nečekané podklouznutí předního kola a s tím i předčasný konec závodu.
Jiří Brož, majitel týmu: „Bohužel první závod se nám nepodařilo dokončit, přesto odjíždíme s velkou porcí nových zkušeností. Ty se nám budou hodit v dalších závodech, které nás čekají již během následujících víkendů. Tomáš se dnes snažil o co nejlepší výsledek, bohužel spadnul. To se v závodech stává a já proto hodnotím začátek sezony kladně. Celý tým se nyní bude snažit, aby to bylo již pouze lepší.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist