Sezona začala...

Tým Montáže Brož Racing na španělském okruhu Motorland Aragon dnes odstartoval letošní sezonu Mistrovství Evropy Superstock 600.

Na španělském okruhu Motorland Aragon dnes začal evropský šampionát motocyklové kategorie Superstock 600. V rámci Mistrovství světa Superbike se uskuteční devět závodů, z nichž ten první měl dnes na programu úvodní volný trénink a první kvalifikaci. Po několika letech je mezi permanentními týmy i formace z České republiky. Východočeský Montáže Brož Racing Team se k nové výzvě vydal s Tomášem Vavroušem v sedle motocyklu Kawasaki Ninja ZX-6R.

Ve volném tréninku Tomáš objel 16 měřených kol, které všechny objel jen na jedné pneumatice. Na konci mu patřilo 16. místo, když jeho maximem byl čas 2:10,498. Do odpolední kvalifikace byla ponechaná na motocyklu opotřebovaná pneumatika, na které se mladý závodník dostal do tempa a poté zajel ke svým mechanikům, kteří mu nasadili novou pneumatiku. S ní jediný český závodník v tomto mistrovství okamžitě zrychlil o 2,5 sekundy na čas 2:07,897, přesto to neznamenalo posun výsledkovou listinou směrem vzhůru. Na konci dne patří Tomáši Vavroušovi průběžné 17. místo. O definitivním postavení na startovním roštu se rozhodne zítra dopoledne, kdy proběhne druhá kvalifikace. Samotný závod startuje po skončení všech ostatních kvalifikací.
Jiří Brož, majitel týmu:Dnešní den byl pro nás zkouškou v novém seriálu. Měli jsme spoustu úkolů, které bylo potřeba vyzkoušet, změnit, udělat. Chtěli jsme se hned první den představit co nejlépe. Myslím, že se nám to i povedlo. Tomáš zajel solidní čas a dobře fungoval. Jsme na nejlepší cestě k tomu, abychom zítra získali lepší výsledek v kvalifikaci a poté zajeli pozitivní výsledek v závodě.“
Tomáš Vavrouš: „Dnes jsme absolvovali volný trénink a první kvalifikaci. Ve volném tréninku jsem se rozjížděl, ale dělal jsem u toho hodně jezdeckých chyb, kdy jsem například probrzdil nebo přebrzdil. Motorka šlapala skvěle, byl jsem s ní spokojen. Ke konci tréninku již hodně klouzala pneumatika a nedalo se proto zrychlovat. Plán na kvalifikaci byl takový, že na motorce necháme starší pneumatiku, na které se rozjedu a poté nasadíme novou a pokusíme se vylepšit čas. Tuto strategii jsme probírali s Jirkou Brožem a myslím, že to bylo dobře zvolené, protože jsem na nové pneumatice ihned o 2,5 sekundy zrychlil. S výsledkem dnešní práce jsem celkem spokojený, ale nejsem spokojený se svým umístěním. Nerad jezdím takto vzadu, 17. místo není to, co by se mi líbilo. Nicméně dosažený čas není špatný. Tento šampionát je podobný, jako Rookies Cup, i tady je spousta jezdců v několika desetinách. Víme, že rozhodující bude zítřejší kvalifikace. V ní musíme zabojovat a pokusit si získat lepší startovní pozici.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist