Salač Racing v Německu s Michaëlem Savarym

Český tým Salač Racing se v závodě poháru FIM Superstock 1000 na německém okruhu Nürburgring představí se švýcarským závodníkem Michaëlem Savarym.

Důvodem této jezdecké změny je stále nedoléčené zranění Michala Salače juniora, který si při pádu v italském Misanu zlomil člunkovou kost levého záprstí. Přestože se mladý závodník pokusil v britském Silverstone o návrat mezi světovou elitu, ukázalo se jeho zranění jako velmi limitující. V těchto okamžicích je důležité, aby si Michal plně doléčil zraněnou ruku, což vedlo tým k hledání náhradního jezdce. Volba nakonec padla na švýcarského závodníka se zkušenostmi z poháru FIM Superstock 1000, Michaëla Savaryho.

V závodech pořádaných promotérem Infront Motor Sports se Michaël poprvé představil v roce 2006, kdy se stal permanentním účastníkem evropského šampionátu třídy Superstock 600. V tomto mistrovství bojoval dvě sezony a nejlepší výsledek pro něj bylo výborné 5. místo na okruhu Brands Hatch (2007). Od roku 2008 se po tři sezony představoval v silnějším poháru FIM Superstock 1000. Svou nejlepší sezonu měl v roce 2009, kdy s Hondou týmu Coutelle Junior bodoval až na dvě výjimky ve všech závodech a sezonu zakončil 11. pozici v celkové klasifikaci. Svůj nejlepší výsledek v závodě tohoto litrového šampionátu ovšem získal v loňském roce, kdy na okruhu Monza dojel šestý. V letošním roce se věnuje závodům domácího šampionátu, ale i světovému mistrovství endurance.
Michal Salač st., majitel a manažer týmu: „V Silverstone jsme nastoupili s Michalem, ale ukázalo se, že jeho zraněná ruka ještě není doléčená. Jezdec vydržel v plném nasazení jen několik kol, a poté ho zvyšující se bolest zlomené kosti velmi limitovala. Po dohodě jsme proto upřednostnili doléčení zranění. Povinnosti v šampionátu FIM Superstock 1000 nás ale nutí dokončit sezonu. Proto jsme hledali alternativní řešení s jiným jezdeckým obsazením. Trochu jsme počítali, že by sezonu dokončil Michal Šembera, ale i on je momentálně zraněný po pádu v brněnském závodě. Museli jsme se proto podívat do zahraničí a nakonec se rozhodli pro jezdce, který má s touto kategorií bohaté zkušenosti. Michaël je velmi motivovaný ukázat, že náš motocykl je konkurence schopný, a my uděláme maximum k tomu, abychom mu poskytly dokonale připravený materiál. Prozatím dohoda zní pouze na závod v německém Nürburgringu. Zda bude tato dohoda prodloužená i na další závody, ukáže až postup rehabilitace našeho stálého jezdce.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist