Kanaďan Brett Mc Cormick doplnil tým Effenbert Liberty na rok 2012

Přesně rok uplynul od prezentace superbikového týmu Effenbert Liberty Racing, a proto tým využívá této příležitosti k oficiálnímu oznámení, že součástí nového týmu, který bude soutěžit v seriálu FIM Superstock 1000 Cupu 2012, bude Kanaďan Brett McCormick.

Talentovaný dvacetiletý jezdec je aktuální kanadský šampion superbiků 2011, který po své korunovaci v zemi javorového listu, závodil s motocyklem BMW RR1000 ve finálových závodech seriálu FIM Cupu ve Francii a v Portugalsku. Potom byl týmem pozván k účasti na privátních týmových testech v Portimau a zde jezdil s motocyklem Ducati 1098F, na kterém dokázal zajet velmi pozoruhodné časy (1’44.2).

Brett McCormick je druhým naším jezdcem v rámci projektu pro podporování mladých jezdců. Generální ředitel Liberty Dr. Mario Bertuccio a management se rozhodli propagovat tento projekt od nadcházející sezóny.

Kanadský talent bude mít v kubatuře Superstock k dispozici úplně nový model Ducati pod názvem Panigale 1199, který by potom od příštího roku měl nahradit aktuální superbikový motocykl ve světovém šampionátu, tedy legendární a slavný 1098F.
První test absolvuje Brett McCormick s novým motocyklem Ducati 13. února 2012, kdy se celý tým přesune do Austrálie, a bude zde tři dny testovat na privátních testech týmu na okruhu Phillip Island. Tento termín je týden před oficiálními testy Infrontu.

Po podepsání smlouvy řekl Brett McCormick: "Bylo vždy mým cílem a snem závodit ve světovém šampionátu. Musím poděkovat týmu Effenbert-Liberty za to, že mně umožnil absolvovat test v Portimau. Jejich tým a motocykl jsou těmi nejlepšími, co jsem kdy poznal. Budeme určitě bojovat o vítězství, a já chci týmu vrátit jejich důvěru ve mně tím, že barvy týmu budou vždy v popředí. Při testu jsem zjistil, že na tak kvalitním motocyklu jsem ještě nejel a stejně úžasná byla spolupráce s týmem po technické a lidské stránce, takže se už nemohu dočkat začátku sezóny! "

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist